Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 3 aylıı bebek kasılma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

3 aylıı bebek kasılma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
esra_kocabiyik Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 468
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esra_kocabiyik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 3 aylıı bebek kasılma
    Gönderim Zamanı: 19 Ağu 2018 Saat 11:15
Hocam yeğenim 3 aylık, 38 haftalıkken doğdu. 2600 gr dı..
Doğduğu andan beri çok güçlü mü desem kasları kasılı halde mi desem..ilk muayenesinde dr.lar bile ne kadar güçlü dedi..parmağınızı yakaladımı bırakmıo ve siz ellerinizi kaldırınca o da asılı halde duruyo..hiç bırakmıo.. ayakları yere değdiği anda yürümeye çalışıo..ilk refleks dedik ama hala aynı..kafasını tutamama gibi bi süreç yaşamadı hiç hep dimdik ayaklarınınüstüne basabilio..ellerinden tutunca daha düzgün yürüo artık.. o kolları filan hiç salık halde durmuyo..bi tek uykudaylen gevşek.. 
Acaba bi sıkıntı olabilirmi?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118886
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ağu 2018 Saat 19:03
Moro refleksi…
Emme refleksi..
Yakalama refleksi   Bu reflekslerin TAMAMI, 4 ay bitene kadar devam eder..

Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esra_kocabiyik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ağu 2018 Saat 16:51
Peki geçmezse devam ederse bişey yapmak filan gerekirmi 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ağu 2018 Saat 18:57
O zaman konusuruz..   
Benim o kadar bol vaktim yok.. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 22 Ağu 2018 Saat 18:58
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esra_kocabiyik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ağu 2018 Saat 00:17
Hocam bir de 5 yaşındaki oğlum için bisiklet sürerken filan takması için dizlik dirseklik filan almıştık..1 aydır filan kullanıyor..dirseklik kısmının bağı kolunu pazu kısmından biraz sıkıyordu..ama rahatsız olmuo die çyle kullandık..ama farkettim ki tam o bağın olduğu yerden yukarı doğru damarı varia varmış gibi belirginleşmiş... kötü bişeye mi sebep olduk acaba,?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ağu 2018 Saat 23:44
Oldu ise bile, basinc kalkinca duzelir.. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 27 Ağu 2018 Saat 23:44
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esra_kocabiyik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ağu 2018 Saat 19:56
Dün öğlen 5 yaşındaki oğlumun karnı ağrımaya başladı..sonra ateşi yükseldi..gözleri yanmaya kasları ağrımaya başladı..ateşi 40 a kadar çıktı müdahele etmedim..sürekli hızursuz şejilde uyudu..gece 12 gibi 5  ml calpol verdim rahat uyusun ağrısı geçsin die..sabaha karşı tekrar başladı ateş ve ağrılar..gece su gibi ishal başladı köpüklü.. Bi kere kustu ama midesi boştu gece o yüzden köpük attı sadece..kahvaltıda 2 3parça haşlanmş patates biraz peynir ve ekmek verdim..saat 6 da 3 kaşık yayla çorbası içti..ateşi hiç düşmedi çok halsiz . .ateşi düşürmüyorum..destek olur diye probiyotik verdim sadece . .başka ilaç filan vermiyorum.. doğru mu yapıyorum acaba?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ağu 2018 Saat 05:05
SAKIN.. Probiyotik vermeyin..
Probiyotik bir tek; Antibiyotiklerin sebep oldugu ishallerde kullanilir.. 
Hic bir ilac vermeyin. agzi ne severse, ondan verin. 
Biraz da eski mailleri okuyun. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.