|
Kusma.. |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
caglayan ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21 Ara 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 19 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Eyl 2018 Saat 22:45 |
Merhaba Hocam, 7 aylık kızımın doğum kilosu 3270 gr ve boyu 51 cm. Şu anda
8150 gr ve 72 cm. Geçen hafta aniden kusmaya başladı ve safra sıvısı çıkana dek
defalarca kustu. Hastanede emedur fitil verildi, sonrasında kusması durdu.
Ertesi gün sabah burun akıntısı ve burunda tıkanıklık başladı ve aynı günün
akşamı ateşi koltukaltından 37.6 seviyesine çıktı ve ishal başladı ama ishali
kısa sürdü, 5-6 defa kaka yaptıktan sonra kesildi. Burun akıntısı ve
tıkanıklığı da aynı gün geçti. Tam düzeldi derken bu hafta yine kusmaya başladı
ve 1 saat içinde 5-6 sefer kustuktan sonra kendiliğinden geçti. Kusması sizce
enfeksiyon kaynaklı mıdır yoksa benim yediklerimle ilgili ya da alerjik olabilir
mi? İlk kusmasının sabahında ilk defa yulaf denemiştik. Kızımın kakasında 3 aylıkken mukus ve bazen küçük de olsa
kan gördük. Doktorumuz çocuğun gelişiminde bir sıkıntı olmadığımdan benim inek
sütü alerjisi için diyet yapmamın gereksiz olduğunu söyledi. Ama ben mukus devam ettiği için inek sütü içeren ürünleri yememeye özen gösterdim. Ek gıdaya geçiş sonrasında yavaş yavaş inek sütü içeren
ürünleri yemeye başladım. Ama kızımda bu sefer de kabızlık sorunu başladı.
Kakasını 3-4 günde bir zorlanarak ve genelde kansuk fitil yardımıyla yapıyor.
Pirinç patates muz gibi kabızlık yapan şeyleri yedirmiyorum. Kabızlığının inek
sütü alerjisiyle ilgisi olabilir mi? Çok teşekkürler hocam. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118321 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Yedigi bir gidadan mikrop kapmis.. SAKIN ilac kullanmayin, bir tek kusma cok olursa, Emedur100 fitil kullanin.. ( Hayret!!! Dune kadar Emedur icin cok zararli diyorlardi, ogrendiler demek!!) 2- Sizin yediginiz HIC BIR SEY, cocugu kusturmaz.. 3- Yedi aylik bir cocukta; NE ALLERJISI!! 4- Yulaf da ne??? Siz Amerikali aileler gibi yemek pisirmesini bilmeyen bir ailemisiniz?? Tarhana(acisiz) corbasi, Suzme mercimek corbasi, Yayla corbasi , bu sira ile verin.. Yulaf da ne oluyormus!!! 5 Gordugunuz mucus ve kan; tamamen cocugun fazla yemesine bagli… Sakin diyet filan yapmayin.. Yemeklerindeki YAG miktarini arttirin. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 22 Eyl 2018 Saat 00:21 |
|
![]() |
|
caglayan ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21 Ara 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 19 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cevabınız için çok teşekkür ederim.
Doktorumuz ilk kusma ve ishalin bitmesinin ardından dört gün geçtikten sonra ikinci kusma olduğu için mikrobik olmayacağını söylemişti. Bir sorum daha olacak size. Kızımı ikinci kusmasının ertesi günü doktora götürdük ve geçen aya göre 100 gr verdiğini gördük. Sizce kilo kaybı ishal ve kusma kaynaklı mıdır? Az besleniyor olabilir mi, belki kabızlığı da az beslenme kaynaklıdır. Tekrar teşekkürler.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118321 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Hastaliklar sonucu kilo kaybi olmasi dogaldir.. Hastalik gecince, acisini cikarir, hic merak etmeyin..
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|