Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bacak eğriliği
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Bacak eğriliği

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
antipc Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 289
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı antipc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Bacak eğriliği
    Gönderim Zamanı: 04 Kas 2018 Saat 11:42
İyi günler hocam,
27 eylül 2015 doğumlu erkek yeğenim (14,2 kg 98 cm) için sizin kontrolünüzde x bacak takibi yapıyoruz, her sene 1 ampül d vite döndük en son. Son ampülü 22 eylül 2018de içti. Annesinin babasının bu aralar sol bacakta eğrilik olduğu dikkatlerini çekmiş, size danışmak istedik, değerlendirebilir misiniz?
Şu anki fotoğrafları :

Eski fotoğrafları :

Düzenleyen antipc - 04 Kas 2018 Saat 11:46
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 117171
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kas 2018 Saat 19:08
Diz ile Ayak bilegi arasindaki egrilikler, her bebekte az veya cok vardir..Bu egrilik, bebegin anne karnindaki 
OTURUS sekline bagli olarak  gelisir. Bunun icin herhangi bir tedavi  gerekmez.. 
Muhim olan: dizler degdiginde, ayak bilekleri de degecek!!  

Sokakta yururken, onunuzde gidenlere bakin, nufusun %80'inde bacaklar sizin cocugun "Temmuz 2017"
 deki hali gibidir. 

Yukarı Dön
antipc Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 289
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı antipc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kas 2018 Saat 20:01
Aynen hocam bu x bacak, o bacak durumunu öğrendiğimden beri karşımdan gelene normal bakamaz oldum, hemen hemen herkes x bacak ya da o bacak ben de dahil. Hatta çocuklarda görüyorum üzülüyorum. Eğrilik ve o bacak durumunu nasıl ayırt edelim hocam? Kızkardeşim fotoğraf çekmeye çalışmış ama yeğenimin yaşı küçük aolunca anlatmak biraz zor olabiliyor. Bir fotoğraf gönderiyorum ama dizler içe içe geçmiş diyebilirsiniz. 
Teşekkür ederim.

Düzenleyen antipc - 04 Kas 2018 Saat 20:08
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 117171
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Kas 2018 Saat 04:18
Normal, ilave bir sey gerekmez, Sadece; her sene 1 defa, 1 ampul Dvit3 icirin. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.