Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kizimin genel durumu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kizimin genel durumu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
EbrarAyşe42 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı EbrarAyşe42 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kizimin genel durumu
    Gönderim Zamanı: 01 Ara 2018 Saat 23:13
Merhaba hocam. Benim kizim 2.5 aylik 3.40 grm Doğdu şu anda 4.600 grm.
Şu günlerde salyasi akiyor agzindan bazen sünuyor bogazini tikar gibi falan oluyor normal mi ?
Kopuklu salyali kakasi var bazen kil seklinde kan da oluyor sık beslenmesinden dolayi demissinizsizin yazilarinizi yorumlarinizi cok okudum hepsini hemde diyet yapıyordum biraktim hatta. gece gunduz memede durmak istiyor beslenmesini azaltamiyorum sorun olur mu kaka durumu? Bi gün cok kaka yapiyor bazi gün 1 defa bu durumu da normal mi hocam
Bazen kusuyor ve geri yutuyor kustugunu beslenmeden sonra degil kusmasi daha  sonra oluyor...Bide sizden pisik kremi ismi istiyorum hocam gecmeyen beyaz renginde pisigi var altinda. Benim etrafimdaki anneler cocuk durmadiginda veya uyuyamadiginda bi cay kasigi surup vermemi oneriyor dogru biseymi  bunu yapmam calpol ve aferin pediatri var evde ama vermedim henuz. Cok tesekkur ederim hocam baya uzun oldu kusura bakmayın Smile
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117874
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ara 2018 Saat 05:45
   "...3.40 grm Doğdu.."
Bu sekil YAZILMAZ..  Ya: 3,4kg  veya 3.400gram (sadece "g" ile belirtilir, "grm'de" nereden cikti??? ) 
2. Aydan itibaren, bebeklerde daima AGIZ SUYU AKAR... Zaman icinde, tukrugunu yutmasi icin gerekli olan reflex gelistiginde, akinti kaybolacak. 
Cok kaka yapmasi: Yoktan var etmek, Allaha mahsus!!!  Ne girerse, o cikar.. Cok yiyor demektir. 
Nivea, Popolin, Desitin gibi kremlerden birini kullanin.. Bunlara esasinda; pisik kremi degil; "Pisik onleyici krem" demek daha
 dogrudur. 
SAKIN etrafin gazina gelip, o SAHTEKAR ilaclari(suruplari) icirmeyin… 
Cok okumaniz gerekiyor. Bilhassa ilk sayfadaki YAZARLAR kismindaki makalelerimi ve "Yeni Dogan Ozellikleri" makalemi 
okuyun. 

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı EbrarAyşe42 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ara 2018 Saat 22:19
Haklisiniz hocam kusura bakmayin. Bebegim 3.40g. Agirliginda dogdu su anda 4.600g. Sizin kilo tablonuza baktım kilosu dusuk gösteriyor saglik ocagindan da az dediler bana siz ne onerirsiniz hocam. Beslenmesini azaltamiyorum hocam uyku duzeni yok ve dalgin uyumuyor surekli emmek istiyor o yüzden eger kakasi cok emdigi icin kopuklu ve salyaliysa ne yapmam gerekir. Kilo durumu ve kaka durumu birbiriyle alakali mi yani hocam onu sormak istedim. Peki var olan pisigi nasi iyilestiririz altini alirken agliyor. Kendimi pek ifade edemedim tekrar kusura bakmayın iyi gunler

Düzenleyen EbrarAyşe42 - 02 Ara 2018 Saat 22:25
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ara 2018 Saat 04:17
Memeyi surekli emzirirseniz, sut olusmaz.. En az 3 saat aralar vermeniz gerekir. 
Acele etmeyin, anne memesinden yer kalrsa, ek gida dusunulur. Yoksa, anne sutu kesilip, ek gida baslanmaz. 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı EbrarAyşe42 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ara 2018 Saat 17:08
Hocam merhaba. 3 aylik kizim 4.900g oldu kilosu bana kilosu 800 g eksik mama ver diyorlar. Bide 3 gundur falan hapsuruyor  sonrasında oksuruyor. Ates yok gözleri de sulu sulu burnu tikali ne onerirsiniz huzursuzluguda cogaldi. Sizi rahatsiz ettim kusura bakmayin hocam...

Düzenleyen EbrarAyşe42 - 14 Ara 2018 Saat 19:19
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ara 2018 Saat 19:48
1- Anne sutunun az geldiginden suphe ederseniz, su teklif edin... Anne sutunun buyuk kismi su oldugundan,
 az geldiginde, acliktan evvel susuzluk hissi olur..Su iciyorsa, memeustune mama teklif edin..
Suyu almiyorsa, bosuna mama vermeyin, anne sutunu de en az 3 saat aralarla verin. 
2- Tarifiniz, Grip'e benziyor. Burnuna 10'ar damla Serum fiz damlatin. Sicak buharli banyolar da iyi gelir.

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı EbrarAyşe42 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ara 2018 Saat 00:27
Cok tesekkur ederim hocam iyiki varsınız 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı EbrarAyşe42 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ara 2018 Saat 23:18
Hocam merhaba bebeğim 3 ay 11 gunluk rota virusu asisi yaptirmak istiyoruz gec mi kalmisiz acaba sizin makalenizi okudum 3 ay demissiniz 11 gun gecmesi sorun olur mu hocam
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.