|
Bagirsak kurdu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
gülsen38 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11 Nis 2017 Konum: manisa Durum: Aktif Değil Puanlar: 28 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11 Ara 2018 Saat 09:02 |
Doktor bey daha önce kurdu popoda görmem üzerine andazol kullandık .çocuğum 3 yasinda iken bu olay yaşandı şu an 4 yasinda.şimdi bu konuda çok özenli davranıyorum devamlı dışkıyı ve popoyu kontrol ediyorum.ellerini ve yiyecekleri iyi yıkıyorum. Çarşaflı sık değiştirip 60 derecede yıkıyorum fakat son bi kaç gündür geceleri dis gicirtmasi,karın ağrısı ve salya var.ayrıca dün ilk kez kustu.sadece bunlar kıl kurdundan suphelenmek için yeterli mi?ayrıca bant testinden bahsediyorlar bunu hastanelerde yaptirabilir miyim?
|
|
gulsen
|
|
![]() |
|
gülsen38 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11 Nis 2017 Konum: manisa Durum: Aktif Değil Puanlar: 28 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
En son sorduğum soruyu soruyorum çünkü doktorumuz tek tesbitin dışkı gözlemlemesi olduğunu söyledi. Bir öncekinden aylarca kakayi kontrol ettim ama aylarca denk gelmemistim ki
|
|
gulsen
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117990 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bant yontemi veya kaka gozlemlemek ile SADECE; Kil kurdunu ve Serit denilen Tenya parcalarini gorebilirsiniz.. Diger kurtlar, basta Ascaris olmak uzere gozle gorulmezler. Suphelendiginizde; Andazol (Tenya'da Yomesan) kullanin.. Ilac parasi, Tahlil'den daha ucuz ve pratiktir. NOT: Turk doktorlari, "Bant yontemini" bilmezler.. Selofan bantini geceden sabaha kadar cocugun poposunda tutarlar, sakin boyle bir salakligi yapmayin.. Sabah uyandiginda, daha tuvalete gitmeden, Selofan bantini cocugun popo deliginin etrafina bir kac defa yapistirip, kaldirin ve size ayrica verilmis olan cam lamin ustune ;yapiskanli kismina el degdirmeden yapistirin.. O sekilde Laboratuvara goturun. Tabii, EGER, Kil kurdundan supheleniyorsaniz. Bu selofanli Lami'i laboratuvarlardan temin edebilirsiniz. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 11 Ara 2018 Saat 19:55 |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Çok teşekkür ederim hocam.merakımdan son bir soru sormak istiyorum.tenya fiziksel olarak herhangi bir belirti vermeyebilir ama kanda b12 eksikliğine sebep olur dediler.her kan testinde b12 ve folik asit değerlerimiz üst sınıra yakın cıkıyor.bundan tenya yok çıkarımı yapmak doğru mudur?
|
|
gulsen
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117990 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
YALAN!!! Tenya, bir kere, DAIMA belirti verir.. "Skoleks" denilen parcalari kendi aktif hareketleri ile makattan cikar ve pacadan duserler Bu yuzden, bir diger adi: "Abdest bozan" dir.. Namaz kilarken bile cikar ve dokulur. Farkina varmamanizin imkani yoktur!! Cocuklarda: B12 ve Folik asit bakilmasi, Turk doktorlarinin son senelerdeki en muhtesem SAHTELKARLIKLARINDAN biridir. 10 seneden beri anlatiyorum, su Turk cocuk doktorlarina kanmayin...
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|