Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bagirsak kurdu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Bagirsak kurdu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gülsen38 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 28
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gülsen38 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Bagirsak kurdu
    Gönderim Zamanı: 11 Ara 2018 Saat 09:02
Doktor bey daha önce kurdu popoda görmem üzerine andazol kullandık .çocuğum 3 yasinda iken bu olay yaşandı şu an 4 yasinda.şimdi bu konuda çok özenli davranıyorum devamlı dışkıyı ve popoyu kontrol ediyorum.ellerini ve yiyecekleri iyi yıkıyorum. Çarşaflı sık değiştirip 60 derecede yıkıyorum fakat son bi kaç gündür geceleri dis gicirtmasi,karın ağrısı ve salya var.ayrıca dün ilk kez kustu.sadece bunlar kıl kurdundan suphelenmek için yeterli mi?ayrıca bant testinden bahsediyorlar  bunu hastanelerde yaptirabilir miyim?
gulsen
Yukarı Dön
gülsen38 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gülsen38 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2018 Saat 13:45
En son sorduğum soruyu soruyorum çünkü doktorumuz tek tesbitin dışkı gözlemlemesi olduğunu söyledi. Bir öncekinden aylarca kakayi kontrol ettim ama aylarca denk gelmemistim ki   
gulsen
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117990
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2018 Saat 19:51
Bant yontemi veya kaka gozlemlemek ile SADECE; Kil kurdunu ve Serit denilen Tenya parcalarini  gorebilirsiniz.. 
Diger kurtlar, basta Ascaris olmak uzere gozle gorulmezler.
Suphelendiginizde; Andazol (Tenya'da Yomesan) kullanin.. Ilac parasi, Tahlil'den daha ucuz ve pratiktir.

NOT: Turk doktorlari, "Bant yontemini" bilmezler.. Selofan bantini geceden sabaha kadar cocugun poposunda
 tutarlar,  sakin boyle bir salakligi yapmayin.. 
Sabah uyandiginda, daha tuvalete gitmeden, Selofan bantini cocugun popo deliginin etrafina bir kac defa
 yapistirip, kaldirin ve size ayrica verilmis olan cam lamin ustune ;yapiskanli kismina el degdirmeden 
yapistirin.. O sekilde Laboratuvara goturun. Tabii, EGER, Kil kurdundan supheleniyorsaniz.
Bu selofanli Lami'i laboratuvarlardan temin edebilirsiniz. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 11 Ara 2018 Saat 19:55
Yukarı Dön
gülsen38 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gülsen38 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ara 2018 Saat 21:46
Çok teşekkür ederim hocam.merakımdan son bir soru sormak istiyorum.tenya fiziksel olarak herhangi bir belirti vermeyebilir ama kanda b12 eksikliğine sebep olur dediler.her kan testinde b12 ve folik  asit değerlerimiz üst sınıra yakın cıkıyor.bundan tenya yok çıkarımı yapmak doğru mudur?
gulsen
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117990
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ara 2018 Saat 23:41
YALAN!!!  Tenya, bir kere, DAIMA belirti verir.. "Skoleks" denilen parcalari kendi aktif hareketleri ile makattan cikar ve pacadan duserler
Bu yuzden, bir diger adi: "Abdest bozan" dir..  Namaz kilarken bile cikar ve dokulur. 
Farkina varmamanizin imkani yoktur!!

Cocuklarda: B12 ve Folik asit bakilmasi, Turk doktorlarinin son senelerdeki en muhtesem SAHTELKARLIKLARINDAN biridir. 
10 seneden beri anlatiyorum, su Turk cocuk doktorlarina kanmayin... 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.