|
Meme Muayenesi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Chanson ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 May 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 311 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19 Ara 2018 Saat 13:50 |
Kadir hocam merhaba,
Tüm branşlarda olan engin bilgilerinize çok güvendiğim için bir konuda fikrinizi almak istedim. Ben bebeğimi yaklaşık 2,5 sene emzirdikten sonra kadın doğum uzmanı doktoruma giderek hem kadın hastalıklarıyla ilgili muayene oldum, hem de meme muayenesi yaptı doktorum. Meme muayenesini önce eliyle, azcık sertlik vs gördüğü bölgelerde de kendi ultrason cihazıyla bakarak yaptı ve herhangi bir sorun görmedi. Ben 36 yaşındayım. Polikistik overim olduğu için bekarken yaklaşık 8-9 sene diane 35 doğum kontrol hapı kullandım. Bu detaylara göre aşağıdaki sorularıma yanıt vermeniz mümkün olur mu hocam? 1. Kadın doğum uzmanının meme muayenesi yeterli midir? Yoksa 35 yaş sonrası ultrason veya mammografi kesin olarak gerekli midir? 2. Diane 35 gibi doğum kontrol hapları gerçekten meme kanseri riskini artırır mı? Yani onu uzun süre kullanmış bir kadın olarak ciddi risk grubunda mıyım? 3. Sizce kadınlarda meme kanseri neden bu kadar arttı? Bu gerçekten çok merak ettiğim bir konu. Şimdiden teşekkür ederim hocam. Saygılar |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118331 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Meme muayenesini KENDINIZ yapmasini ogrenin.. 2- Boyle bir Risk(?) varmi bilmiyorum.. Ilacin icini okudunuz mu?? 3- Artis yok, "luzumsuz yere" ameliyat olan, memenin "kistik hastaliklari" var.. Cogunun kanser ile hic alakasi bile yok.. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|