Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Tsh düşüklüğü
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Tsh düşüklüğü

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
esra_kocabiyik Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 468
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esra_kocabiyik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Tsh düşüklüğü
    Gönderim Zamanı: 30 Ara 2018 Saat 07:40
Merhavalar hocam
Ben 31 yaşındayım.. son 1 yıldır kendimdeki bazı düzensizlikler (1 yıldır süren aşırı saç dökülmesi,1 yıldır büyük sivilceler,adet düzeni bozulması,kalpte ara ara pır pır die bi garip his,yüzümde ve vücudumda oluşan mantar ve egzemalar, nerdeyse her ay boğaz enfeksiyonu olmam..) yüzünden kan testi yaptırdım. Vitamin değerlerine filan bakıldı,  magnezyum,calsium,b12 filan normal..hctdeğeri sınıruın biraz altında 36 çıkmış ve TSH ise 0.06 çıkmış.. 

acaba bu durum nedir ve nedendir, bendeki sorunların kaynağı bu mudur? Ne yapmak gerelir?

Düzenleyen esra_kocabiyik - 30 Ara 2018 Saat 07:43
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118421
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ara 2018 Saat 08:43
0.06 NE???   Elma mi?? Armutmu???  Birimini yazin.. 
Ayrica da; T3 ve T4 degerleride gerekir..

Eger, sadece TSH istendi ise, BASKA laboratuvarda: TSH, T3 ve T4 baktirip, birimleri ile birlikte bana 
yazin. 

Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esra_kocabiyik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ara 2018 Saat 09:49
0.06 uU/ml
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ara 2018 Saat 19:32
Tam da tahmin ettigim gibi!!
Butun Dunya'da,  TSH Referans Araligi: 0,5-4,5microIU/L dir... 
"ml" Litrenin binde biri olduguna gore sizin deger "litre'ye" cevrilince, ; 60microIU/L okur ki, bu da olacak
 bir deger degil... 
Siz en iyisi, baska bir laboratuvarda bu Testleri yaptirin.. Boyler salakca sonuclarla yorum yapmam. 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esra_kocabiyik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ara 2018 Saat 20:10
Benim tahlilde referans aralığı olarak 0,34-4,94 uu/ml yazıo..benimki bu referansa göre 0,06 uu/ml..
 hatta bu tahlilde eskiden aynı yerde yaptırdığım sonuç da var.
21.12.2017 de de tsh bakılmış. o zamanki değer 2,193 uu/ml imiş..
Yarına başka bir yere randevu aldım, testleri istiycem bakalım...

Düzenleyen esra_kocabiyik - 30 Ara 2018 Saat 20:15
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ara 2018 Saat 20:24
Benim tahlilde referans aralığı olarak 0,34-4,94 uu/ml yazıo..benimki bu referansa göre 0,06 uu/ml..

Mumkun DEGIL... Kesin "ml" yanlis yazildi veya ne yaptiklarinin farkinda degiller. 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esra_kocabiyik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Oca 2019 Saat 13:53
Hocam bugün başka yerde yaptırdığım sonuçları aldım.
Serbest t3 ria harici yöntem   3,11 pg/ml  referans aralığı 1,71-3,71
Serbest t4 ria harici yöntem    1,18 ng/dl  referans aralığı  0,7 - 1,48
TSH          0,029 uIU/ml  referans aralığı  0,35 - 4,94
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Oca 2019 Saat 20:30
ADAM gibi sonuc, iste boyle olur.. 

TSH buna gore de,  cok dusuk ama, uIU/L yerine,  uIU/ml kullanilmis..
Bu durumu o Laboratuvarin yetkilisi ile bir gorusun... "ml" OLMAZ, "L" olmasi gerek.. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.