|
Kilo |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | |
tnl ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Tem 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 310 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Oca 2019 Saat 15:43 |
Merhaba hocam , kafamda o kadar çok soru var ki , size sormak istediğim :)
2y10 aylık oğlum iştahsız bir bebekti. 3.900 doğdu, 1 yaşında 10kiloydu . Nerdeyse 2 yaşına kadar sırf emdi , zar zor birşeyler yiyordu . 1-2 hafta öncesine kadar 14kg çıkıyordu , bugün tartım 13.500 , boyu 97cm civarı . Yemek yemiyor nerdeyse , zar zor 2-3 kaşık yemek.Onun için özellikle evde et alıp kendimiz yapıyoruz sucuğu , sırf sucuk yiyerek yaşıyor son zamanlar , tek sevdiği şey o . Nasıl açacağım ben bu çocuğun iştahını ? Kilo kaybını da görünce daha da çok endişelendim . 9.5 buçuk aylık kardeşi düzenli kilo alıyordu , 6 aya kadar sadece anne sütü ille beslendi , ama dilinin altı çok kısa bir türlü ememedi, hep sağıp verdim . 6 Aydan sonra yorgunluktan olsa gerek sütüm azala azala bitti . İlgimi çeken 1-2 hafta hiç kilo almıyor , sonra birden 300-400gram alıyor. 2 hafta öncesine kadar 11.300 durdu hep haftalarca , bugün tarttım 11.800 olmuş . Doktoru hep aç tut , sütünü fazla sulandırıp ver diyor . Gece zaten 22-8 arası uyanmıyor süt için , gündüzleri toplam 900ml civarı süt ve 150-200 ek gıda alıyor . Pek yemek yemek istemiyor . Bir dönem geliyor sütü azaltıp fazla yemek yiyor , 4-5 gün sonra sütü tercih ediyor . Bu arada boyu da en son 77cm idi . 1 yaşına kadar dogum kg 3 katı olmalı diyorlar , 3.800 doğdu |
|
![]() |
|
tnl ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Tem 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 310 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ekimde 1 hafta kreşe gitti , Kasım da bir hafta o zamanlar da yarım kilo verdi , sonra aldı. Biraz kilo alması lazım ki Mart Nisan gibi virüsler azalınca göndermem lazım , ki dili öğrensin . Evde türk kanalları izleniyor, türkçe konuşuluyor , konuşsam da Türkçe cevap veriyor , mecbur kreşe gitmeli ki artık öğrensin , ama eminim orda daha da çok kilo verecek
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118003 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Kilo eksigi YOK.. 2- Boyu 4cm fazla. o yuzden "zayif" gorunuyor olabilir, hic onemli degil.. 3- SAKIN hicbir sutu sulandirip vermeyin.. Kutu sutlerini de, az sekerli ve soguk verin. 4- Bir yasindaki eksigini KAPATMIS... Daha ne istiyorsunuz?? 5- Dort yasina kadar, HIC konusmayabilir.. 6- Cocuklar DAIMA; ayni anlattiginiz sekil kilo alirlar.. Her kilo alma doneminden sonra, bir duraklama donemi gelirki, SINIR SISTEMI buyuyen vucuda uyum saglayabilsin.. Buyumenin HIZLI oldugu ergenlik doneminde, o yuzden cocuklar SAKAR olurlar, etrafi devirir, ayaklari dolanir!! 7- Dil alti bagi, HER BEBEKTE , kisa olur ki, agiz icinde etkili Vakum olusabilsin. Eger, eriskinlerde oldugu gibi olsa idi, emerken dil yukari kalkacagi icin, meme emis cok etkili olamazdi. SAKIN, Saglik konusunda, Turk halkina ve doktorlarina inanmayin, guvenmeyin.. 8- Krese basladiginda, bir sorun bakalim, "Kac cocuk konusabiliyormus??" Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 03 Oca 2019 Saat 20:09 |
|
![]() |
|
Çok konuşuyor , herşeyi konuşuyor , ama sadece Türkçe . Suç belki de biraz bizde , sadece Türkçe konuşuyoruz diye evde , ama öyle yapmazsak bu defa da kardeşi ana dilini öğrenmez diye düşünüyorum.
Peki 9 aylık kardeşin kilosu gerçekten çok fazla mı sizce ? Doktora kilolu olduğu için hasta olduğunda uzun sürüyor diyor , bana palavra gibi geliyor . Boyu da uzun sayılır, çok şişman bir çocuk gibi durmuyor ki. Doktoru bak diyor , 2 yaş araları be 2 kilo farkları var , normal değil diyor . Tabi bunların arkasından şu tahlili yapalım,, bu tahlili yapalım başlıyor , bende reddediyorum |
|
![]() |
|
Dil altı kısa hocam , dilini ancak dudağına kadar çıkarıyor ve önü kalp şeklinde oluyor, 1 yaşından sonra keseriz diyorlar , ama ben öyle birşey düşünmüyorum .
Abisine kreşte kızıyorlar , daha doğrusu bize , Bulgaristan da yaşıyorsunuz , Türkçe konuşmak ne demek diye |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118003 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
COCUKLARIN; Kilolu olmasinin, hastaligin uzun surmesi ile bir alakasi YOKTUR.. Resmen bir yerinden uydurmus!! Zaten maksat; sizi korkutmak/meraklandirmak ve bir suru luzumsuz tahliller yapmak!! AMA; baska bir faktor VAR!!! Iki ve daha fazla kardes olan evlerde, eve hastaligi tasiyan, ILK cocuk "Index vak'a olup", hastaligi EN hafif gecirendir. Hastalik bulastirdigi kardesler daha agir gecirirler.. Senin doktor, Anlasilan; "Halk Sagligi" dersinde, dalga gecmis!! Tabii , niyet baska!!
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 03 Oca 2019 Saat 20:20 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
SAKIN., Dil altina kafaya takmayin, SAKIN kestirmeyin, zaten Zamanla dil uzayacak. Nedense; hep, sanki Almanya'da imisiniz gibi zannediyordum, Bulgaristan gibi cemis ulkelerde, boyle irkci suclamalar olur, Bosverin. Evde biraz, Bulgarca konusun, bir zarari olmaz, yoksa ayni sikintilari kucuk kardesi okula basladiginda yasarsiniz.
|
|
![]() |
|
Konuşmamazlık yapmıyoruz, anlıyor çoğu şeyi , ama cevabı Türkçe veriyor . Doktorun tahlil istemesi , parayla alakalı değil, nerde yapacağımıza vs karışmıyor . Zaten burda aile hekimleri , kaç kişi yazılıysa yanında , ona göre maaş alıyorlar . Kısacası yanına ne kadar az gitsek , onun için daha iyi ... Problem birşeyden haberleri olmaması , özele de gitsek, sanki bütün doktorlar bir Ventolin , pulmicort ve antibiyotik bellemişler, tedavi yöntemleri aynı . Ablada geniz eti problemi vardı, 2-3 ayda en az 20 doktor gezdik , dogru dürüst biri çıkar diye, ama maalesef... zaten büyükleriine sizin yöntemlerinizi kullanıyorum , ama bebek olunca, ve her ay zorunlu kontrol var ve hep birşeylerine taktıkları için ( ya kiloya , ya rengi soluk, ya gözlerinin altı mor) , bizde kafayı yiyoruz, herşeye takar olduk
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|