|
Kulak akintisi |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
nurogretmen ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 May 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 128 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı nurogretmen
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Şub 2019 Saat 19:00 |
Hocam merhaba, Yenidoğan kızım 16 günlük, her iki kulağında kulak deliklerinde hafif ıslaklık şeklinde akıntı olduğunu gördüm. Bu durum iki üç gündür var. İki üç gün önce serum fizyolojik Damlatmistim burnuna acaba o mu kulaktan çıkıyor diye düşünüyorum ama 3 gün oldu, hala neyin akıntısıdir anlayamadım. Önemli bir şey değildir İnşallah hocam
Düzenleyen nurogretmen - 04 Şub 2019 Saat 19:01 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118442 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Kulak zarlarinda delinme olmus.. 5 gun: Iliadin damla, gunde:2x2'ser damla evvelden anlattigim sekilde BURUN deliklerine damlatin.. SAKIN; kulaklarina bir sey damlatmayin, su kacirmayin. |
|
![]() |
|
nurogretmen ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 May 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 128 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı nurogretmen
Neden delinme olmuş olabilir hocam serum fizyolojigi cok hızlı mı damlattım 😥
Düzenleyen nurogretmen - 04 Şub 2019 Saat 20:02 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118442 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Hayir, sizinle bir alakasi yok.. Oztaki borusu, Grip nedeni ile olusan ODEM yuzunden kapaninca, icinde devamli salgilanan ve Orta Kulak boslugunu nemli tutmaya yarayan, "gozyasi" vasfindaki sivi akamaz, zara tazyik yapar..Her cocukta farkli siddette agri olur. Bu donemde, Oztaki'deki odem; Iliadin ile coczulmezse, artan basinc ile, kulak zari delinir, sivi akar ve agrida aninda gecer. Sivi bosalinca, bombelesmis olan kulak zari kendiliginden buzusur ve delik kapanir, kendini tamir eder.. YETER KI!!!! diusardan bir sey(!!) damlatilip, akinti tersine cevrilip, mikroplar Orta Kulak bosluguna tasinmasin!! Sahtekar KBB doktorlari KASTEN, boyle cocuklara kulak damlalari verirler ki, kulak hadisesi KRONIK bir hal alsin ve devamli hasta olarak doktora gitsinler! |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı nurogretmen
Peki ben bir sey daha sormak istiyorum merak ediyorum. Diyelim ki ben bu seffaf akintiyii fark etmedim veya onemsemedim yenidogandir olur dedim gecistirdim. İliadin de kullanmadim. Bence bunu fark etmeyen bir sürü anne vardır. Peki o zaman ne olacaktı?
|
|
![]() |
|
gmzlycn ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ara 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 7 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhabalar. Ben doktor değilim hemşire bir anneyim.
Kızım doğduktan sonra kulaklarında akıntı oldu. Doktora göturdugumuzde anne karnında ıken ağızdan burundan vucut ıcıne gıren amnıyotık sıvının vucud dısına atıldıgnı söylemiştı doktor. Sadece bılgı olsun dıye yazayım sıze dedım
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
- nurogretmen: EGER; kulaga bir sey(??) damlatmazsaniz ki, zaten akintiyi bile farketmeyen anne niye bir sey damlatsin, ve kulagina su kacirmazsaniz, kendiliginden iyilesir. -gmzlycn : Amniyotik sivi madem "o sekilde" atiliyor, NIYE Bebek dogar dogmaz, aspirator ile burnundan, agizindan ifrazati aspire ediyorsunuz?? Ayricada, hadi diyelim, "aspire edilmedi"!!! Bu sivinin akmasi, 16 gun devam eder mi?? Dogum esnasinda, agiza-buruna sivi gitmesi, bebegin erken donemde nefes almasi ile ilgilidir.. Bebek; kulaktan nefes almiyor ki, negative basinc olsunda, kulagina sivi gitsin!! Kulak kiri; "Hidrofob" yani su itici oldugundan, anne karninda bile kulak icine su gitmez. Sizin doktorun soyledigi "laf"; biraz bos laf.. Sizin bebeginizdeki "akinti" su gibi mi idi, yoksa kulak kiri seklinde mi idi? Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 05 Şub 2019 Saat 19:28 |
|
![]() |
|
gmzlycn ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ara 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 7 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kulak kırı seklinde idi hocam. Ve bız fark ettıgımızde bızım bebek 2.5aylık felandı. Bıze egzama tarzı bır akıntı gibi gelmişti
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|