Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Omurga kemikleri
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Omurga kemikleri

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Chanson Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 311
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Chanson Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Omurga kemikleri
    Gönderim Zamanı: 13 Şub 2019 Saat 23:33
Kadir hocam merhaba,
Size merak ettiğim bişeyi sormak istiyorum.
Benim omurga kemiklerim çok çıkık. Yani eğildiğimde dokununca direkt çok çıkık olarak ele geliyor. Annemin omurgasına bakınca onunki benim gibi çıkık değil.
Bu yapısal mıdır? Bir problem midir hocam? Bir de skolyoz bizim yaşımızdaki insanlarda olur mu? (37 yaş)
Sürekli aynı pozisyonlarda oturmaktan omurgamız zarar görür mü?

Teşekkürler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119174
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Şub 2019 Saat 00:18
Anlattiginiz durum; yapisaldir.. Skolyoz ve Lordoz durumlari : Sekil bozukluklaridir. 
Skolyoz, cocuklarda bile olur.. En sik da Ergenlik doneminde, Bilhassa hic Spor ile ugrasmamis kiz cocuklarinda olur. 
Skolyoz suphesi varsa; govdesinin on ve yan resimlerini gonderin. 
Yukarı Dön
Chanson Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 311
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Chanson Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Şub 2019 Saat 09:40
Hocam teşekkür ederim yanıtınız için.
Sizin yanıtınızdan yola çıkarak bende lordoz olabileceğini düşündüm.
Benim bel çukurum doğumdan sonra özellikle dikkat çekecek kadar içeri girmiş gözüküyor.
Lordoz tehlikeli bir rahatsızlık mı? Tedavisi nedir hocam? 
Özellikle sağ bacağımdaki yanma uyuşma gibi durumların lordozla ilgisi olabilir mi?

Çok teşekkür ederim
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119174
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Şub 2019 Saat 18:58
Bir Ortopedi doktoru gorsun.. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.