Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - tekrarlayan sinüzit
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

tekrarlayan sinüzit

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
funda1903 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı funda1903 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: tekrarlayan sinüzit
    Gönderim Zamanı: 18 Şub 2019 Saat 12:39
merhabalar sayın hocam
5,5 yasında kızım var %70 oranında geniz eti mecvut. sureklı tekrarlayan sinuziti var yesıl burun akıntısı yogun balgam ve öksuruk var. ekim ayından beri devam edıyor
doktoru alerjık oldugunu soyluyor once antibiyotık ve sonrasında alerji surubu baslıyor. sırf bu sebeble bu kıs 2 kez antibitoık kullandı.
aslında 5 kere verıldı de ben kullanmadım artık çözum olmadııgnı gordum.
dun gece yıne ateslendi ilk kez atesi dururemedık endişe edip hastaneye gittik
crp 11.06
wbc 5.62
hgb 11.4
hct 34.3
mcv 75.7
mch 25.2
mpv 8.4
neut % 46.9
mon#1.10
mon%19.6
sonuclar bu sekılde ve tabı yıne antibiyotık baslandı agrısı falan birseyı yok sadece ates var. yıne mi alerjiye baglı enfekyıon acaba yoksa baska birsey mı
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118460
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Şub 2019 Saat 19:36
Doktorunuz, ya cok APTAL hic bir seyden haberi olmayan bir CAHIL, veya SAHTEKARIN onde gideni..
1- Geniz eti bir Lenf bezi olup, bu yastaki HER COCUKTA, daha henuz antikorlari gelismedigi icin, daima sik
 enfeksiyonlar sonucu buyuk olurlar.. Bu lenf bezlerinin urettigi antikorlar, belirli bir seviyeye ulastiginda, 
hastaliklarla bu antikorlar mucadele ederler ve Lenf bezlerine AZ is dustugu icinde, kuculurler.. 
SAKIN aldirmaya filan kalkmayin.. 
2- Turkiye'deki cocuk doktorlari cok kotu egitim aldiklari icin, bilemedikleri her bir HALTA "allerji" derler..
Sakin bu ahmaklara kanmayin.. 
3- zaten; "ahmak" oldugu , allerji deyip, antibiyotik vermesinden belli!!.
4- O ahmak doktora soyleyin; 
WBC:5,62 olmasi VIRAL enfeksiyonlari isaret eder…...
MON%:19,6 olmasida, bu viral enfeksiyonun, "Enfeksiyoz Mononukleoz" denilen bir cinsi oldugunu gosterir..
Bu hastalikta, ates: 1 hafta surebilir. Nadiren de; hayal gormeler olur, kendiliginden duzelirler. 
SAKIN antibiyotik vermeyin, yoksa bir de dokuntuleri olur.. 
5- "... yıne mi alerjiye baglı enfekyıon.." yani bu kadar SALAKCA bir yorumu, dunyada bir tek Turk doktorlari
 yapabilir!!  Allerjiye bagli enfeksiyon!!!  Tib'da cigir acacak bir yorum!!  
Belli ki; ne allerjiden haberi var, nede enfeksiyon olusumundan.. 
Sozum ona; "Saglik Reformlari"  sayesinde de, ancak bu kadar ahmak doktorlar peydahlanir. 

NOT: Turkiye'de, bazi ahmak Prof. lar Enfeksiyoz Mononukleoz'un Lenfoma yapabilecegini soyleyerek, 
aileleri korkuturlar, sakin inanmayin.. Lenfoma olayi SADECE; Afrika kitasinda gorulur.. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 18 Şub 2019 Saat 19:40
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı funda1903 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Şub 2019 Saat 19:50
Hocam çok çok teşekkür ederim. Zaten doktorun dedıkleri de bana mantıklı gelmediği için ilaç başlamadım bu kez.
Birde sık sık tekrarlayan sınuzit neden olur. Sac ıslak kalmıyor ama sureklı yeşil burun akıntısı oldukça yoğun balgam ve öksürük var tam 5 aydır bu sekılde devam ediyoruz. GEce uyutmuyor öksürük bugün geçer yarın geçer derken bu zamana geldık. Astım bronşit vs gibi bir teşhis de Yok ama geçmiyor geniz akıntısı balgam.Karadeniz’de yaşıyoruz doktor en son havadan kaynaklı soguk alerjısı yada yüksek nemden olabılır dedi. Bunun bir tedavi şekli var mıdır zaten Nisa’n ayı gibi birden geçmeye başlayacak. O zaman kadar yine idare mi edelim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118460
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Şub 2019 Saat 20:35
Hep anlatiyorum!! cocuklarda, HER Grip enfeksiyonunda, sinuslerde tutulur.. Grip gecince, oda gecer..
Gecmez ise; SADECE;  Iliadin damla kullanilir. 
Islak sac ile bir alakasi yok. Turk doktorlarinin uydurmasidir. Sinuzitler, DAIMA  Viral Bogaz engeksiyonlarindan
 sonra olur. Bakteriel enefeksiyonlar Sinuzit yapmazlar.
Hadise; viral enfeksiyonlarinin  yaptigi odem sonucu, sinus agizlarinin kapanmasidir. Iliadin ile acilmasi 
yeterlidir. 

Diyorum hep!!! Turk doktorlari kadar uydurmaci  doktorlari  dunyada arasaniz bulamazsiniz.. 
Ne demis??  "... soguk alerjısı …"    Turk doktorlara gore her hastaligin sebebi; ALLERJI!!!  
Allerji kadar TAS dussun baslarina …  
Soguk sadece yuzeydeki kilcal damarlari daraltarak, o bolgeye daha az kan gitmesine ve savunmasinin 
azalmasina sebep olur... Allerji neyin KAFASI?? Ne iciyorlarsa artik!! 

Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı funda1903 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Şub 2019 Saat 21:32
Hocam allah razı olsun çok teşekkür ediyorum
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.