|
Ateşsiz Beta - Deposilin + Pen-Os |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Nesli09 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21 Şub 2019 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Şub 2019 Saat 16:46 |
Hocam merhaba,
Sizi takip ediyorum ve arşivdeki konulardan faydalanarak pek çok fayda sağlıyorum ancak bir konuda takıldım. 1 Şubatta da birkaç gündür boğaz ağrısı şikayeti olduğu için 4 yaşındaki oğluma Direkt Strep A Swab Testi yaptırdık ve pozitif çıktı. Antibiyotiğe başladık. Augmentin 400 mg'ı günde 2 kez, 10 gün kullandık. Antibiyotik kullanımı ile birlikte boğazı hemen geçti ama antibiyotiği 10 gün boyunca düzenli kullandık. 11 Şubatta bitirdik antibiyotiği. Dün tekrar boğaz ağrısı başladı. Sesi kısıldı bu sefer. Tekrar Strep A Swab Testi Yaptırdik. Sonuç: DIREKT STREP A SWAB TEST: POZITIF Kültür Sonucu:BOGAZ KULTURU Klinik anlami olan bakteriler :Beta hemolitik Streptokok UREDI (Predominant) Streptokok grup ayirimi : A Grubu (Patojen) Her iki seferde de ateş olmadı, dilde pas olmadı ve vücudunda bir kırgınlık olmadı. Acaba test mi yanlış diye düşünecek olsam, antibiyotiğe başladıktan sonraki gün boğaz ağrısı geçiyor. Ateşsiz Beta olur mu? Dün akşam İtibari ile Pen-os 12 saatte bir X 2 ölçek başladık. Ayrıca önümüzdeki günlerde yaptırmamız için Deposilin 6.3.3 iğne verdi doktorumuz. İkisi birden fazla olur mu? İğneyi yaptıralım mı? Çok teşekkür ederim Neslihan
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118880 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
" ..Klinik anlami olan bakteriler :Beta hemolitik Streptokok UREDI (Predominant) Streptokok grup ayirimi : A Grubu (Patojen)…..' Hakaret edilince nasilda, isin dogrusunu yapmaya basladilar!! Yoksa, tek basina "Bogaz kulturu" ile A-Grubu olup olmadigi SOYLENEMEZ.... Doktorunuz, AHMAK oldugudan; Deposilin6-3-3 ile Deposilin1,2 arasindaki farki bilmiyor, isin dogrusu, ILK GUN; Deposilin 6-3-3 yaptirmaniz gerekiyordu, hemen yaptirin, agizdan ilaca gerek kalmaz.. Atessiz Streptokok olurmu?? OLMAZ.. Sadece "TASIYICILIK" durumu olabilir, onunda tedavi edilmesi gerekmez. Bir doktorun, boyle bir konuda bu kadar CAHIL olabilmesi, ancak Turkiye'de mumkundur. Hala Streptokoklara; "Beta mikrobu" diyorlarmi?? On sayfada, makalelerim arasinda; "Beta diye bir Virus" makalemi okuyun.. Evet, bir aralarda, Streptokok bakterisine; "Beta virusu" diyorlardi!! Cok az okumussunuz.. Okumaya devam edin.. Hala bilgi eksikleriniz var. NOT: A-Grubu, Beta-Hemolitik Streptokok enfeksiyonlarinda DAIMA: Ates+Koku+Pas olur, ilavetende Bulanti/kusma olur.. Ates+Koku+Pas yoksa, kesin tasiyicidir. Tedavi gerekmez.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 21 Şub 2019 Saat 19:46 |
|
![]() |
|
Nesli09 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21 Şub 2019 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam merhaba,
Her sene "sakız orucu bozar mı?" diye soran insanlara döndük, siz de haklısınız ama kafa karıştıran o kadar çok şey var ki. En başta doktorlarımız. 1. Oğlum acaba "sadece taşıyıcı mı" diye ben de düşündüm ancak boğaz iltihabı ve ağrısı (boğazdaki kırmızı beyaz noktalar) antibiyotik alınca geçiyor. Geçen sefer(1 Şubatta) ateş olmadığı için 3 gün bekledik, boğaz ağrısı kötüleşti (halen ateş yoktu), sonunda Swap Testi yaptırdık pozitif çıktı, antibiyotiğe başladı ve geçti ağrısı. 2. Daha önce, boğaz ağrısı nedeni ile SWAP testi yaptırıp da negatif çıktığı da oldu, taşıyıcı olsa her zaman pozitif çıkması gerekmez mi? 3. Acaba nadir de olsa ateşsiz streptokok olabilir mi oğlumda?(cevabınızda "olmaz" demişsiniz ama yukarıda yazdıklarım yüzünden tekrar sorarak emin olmak istiyorum, kusura bakmayın) Deposilin 6.3.3 yaptırıp, Pen-Os'u bırakalım mı? Çok teşekkür ederim. Çok yazınızı okudum ama daha çok okuyacağıma söz veriyorum. Sevgilerimizle Neslihan
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118880 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Tasiyicilik esnasinda, Viral bir enfeksiyon sebebi ile ates olabilir ve Strep-A Test:(+) cikabilir. 2- Dogru; devamli (+) cikar.. Ama Unutmayin ki , Turkiye'desiniz, ve laboratuvarlarda her turlu "kalem oynamasi" olabiliyor.. O yuzden, Ates+Pas+koku+bulanti degerlendirmesi yapmaniz daha sagliklidir. 3- Hastalik yapici Streptokoklarin tamami ATES yapar. NOT: "sakiz" meselesine gelince, Soruyu soran da APTAL, cevap veren de APTAL olunca, ortaya boyle abuk-subuk sonuclari cikar.. Bu 2 APTAL, daha "sakiz" ile "jiklet" arasindaki farki bile bilemeyecek kadar cahil olduklarindan, hem soru sorarken, hem cevap verirken; kafa karistirirlar.. Sakiz ve daha once cignenmis, Jiklet bozmaz, ama yeni Jiklet orucu bozar.. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|