Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - protein kaçağı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

protein kaçağı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ezl12 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 108
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ezl12 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: protein kaçağı
    Gönderim Zamanı: 08 May 2019 Saat 13:44

Kadir Bey merhaba;37 yaşındayım. 2018 mayıs ayında ünv. hastanesinde böbrek biopsisi sonucunda “Glomerül sayısı tanı için suboptimaldir. Mevcut IF ve histomorfolojik bulgular IgA nefropatisi zemininde fokal segmental glomerüloskleroz ihtimalini düşündürmektedir. Klinik kolerasyon önerilir” şeklinde geldi. Haziran ayında protein kaçağı tedavim başladı. 62 kg olduğumdan 64 mg prednol(1*4), 5 mg delix (1*1), 40 mg pulcet(1*1) verildi. Tansiyon ve şeker hastası değilim ancak ilaçlar nedeniyle şekerim yükseldi ve bir ay sonra 2 ayrı insülin iğnesi ve şeker ilacı 2 mg novanorm(1*1)başlandı . Prednol ay bazında düşürüldü. Buna takiben şeker normale dönünce insülin ve şeker ilacı da kesildi. (Ancak öğle yemeği iş yerinde yiyorum tuzdan dolayı şeker 200-280 arası oluyor, sabah akşam normal seviyede) Ocak ayından beri prednol yerine 5 mg deltacortil (1*1), 500 mg marincap balık yağı (kaçağı düşürüyormuş), delix ve pulcet ile haziran ayına kadar aynı şekilde devam ediyorum. ( dr 1 seneyi tamamlayalım dedi) son sonuçlarım aşağıdadır. Bu süreçte kortizonun tüm yan etkilerini fazlasıyla yaşadım. Son birkaç aydır kaçak 400-600 arası değişiyor, çıkıyor düşüyor. Dr bunun normal olduğunu ve daha az bir seviyeye muhtemelen düşmeyeceğini ancak bende bunun sıkıntı yaşatmayacağını söyledi. Mide bulantım devam ediyor.İdrar köpüğünde azalma olmadı, bunun da olabileceğini söyledi. Hastalığımın neden kaynaklandığını açıklayamadığı için kortizonla gerilettiğini söyledi. Kaçağın bu şekilde azalıp artması normal midir? İleriye dönük hastalığımın nüksetmemesi için yapabileceğim bir şey var mı? Karnım sürekli şiş olduğu için bu göbek fıtığı oldum ameliyat diyorlar ben de ilaçtan sonra geçer ümidiyle bekliyorum arar ara ağrısı oluyor . Bir de 5 yaşındaki kızımın idrarında biraz köpüklenme oluyor ama hastanede çocuk nefrolojisi olmadığı için götüremedim. Kendimde olduğu için kızımda olur mu diye endişe ediyorum. Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

2018 mayıs tetkik sonuçları:

Tetkik Adı                                          Sonuç                   Birim                 Referans Aralığı

24 SAATLİK İDR.PROTEİN             3482                      mg/gün                                    0 – 140

24 SAATLİK İDR. KREATİNİN                61,3                       mg/dl                              -

* KREATİNİN                                     1,23                       mg/dl                        0,5 - 1,2

ÜRİK ASİT                                       6,4                         mg/dL                     2,6 – 6

* Eritrosit                                         38                                                              0 – 3

* Epitel                                                3                                                               -

2019 nisan ayı sonuçları:

Tetkik Adı                           Sonuç                   Birim                     Referans Aralığı

GLUKOZ                               83                           mg/dl                    74 – 106

ÜRE                                       59                           mg/dl                    12,84 - 42,8

* KREATİNİN                      1.24                        mg/dl                    0,5 - 0,9

* ÜRİK ASİT                        7.3                            mg/dl                    2,4 - 5,7

* tGFH                              55,62                       ml/dk                    90 – 150

* FOSFOR (P)                     3.6                       mg/dl                    2,5 - 4,5

* KALSİYUM (CA)            10.1                           mg/dl                     8,6 – 10

* SODYUM (NA)                   142                          mmol/L                  135 – 145

* POTASYUM                       4.34                         mmol/L                   3,5 - 5,1

* Eritrosit                             5                             .                              0 – 3

* Epitel                                4                                                             -

* İdrar volume                  2400                         mL                          -

* Kreatinin Klerensi          83,74                                                       80 – 125

* 24s Protein(cihaz)          20.3                         mg/dl                          0 – 140

* 24s Protein(hesap)     487,2                      mg/gün                          -

* 24s Kreatinin(cihaz)        62.3                       mg/dl                    740 – 1570

* 24s Kreatinin(hesap)     1495,2                     mg/gün                               -

hemogram sonuçları normal değerlerde

Düzenleyen ezl12 - 08 May 2019 Saat 13:52
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120787
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 May 2019 Saat 18:13
Baska bir Nefrologa daha danisin. Benim bransim olmadigi icin, kesin bir sey diyemem. 
Yukarı Dön
ezl12 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ezl12 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 May 2019 Saat 13:16
teşekkür ederim, peki kızım için çocuk dr u idrar testiyle anlayabilir mi yoksa çocuk nefrolojisi mi önerirsiniz? küçük yaşta idrarda köpük endişelendirecek birşey midir?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 May 2019 Saat 19:39
Idrarda "kopugun" hicbir anlami yoktur.
Yukarı Dön
ezl12 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ezl12 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 May 2019 Saat 11:43
bize idrarda köpüklenme varsa protein kaçağı vardır diye söyledi dr, benim teşhisimi de bulantı ve köpük üzerine tahlil ile yapmışlardı. Birde burada hastane ve okullarda idrar rengine göre hastalıklar ve köpüklenmede protein kaçağı olduğu yazan kamu spotları var. Aşağıdaki gibi yazıyor bu da kafamızı karıştırıyor. Tekrar sormamın nedeni bu kusura bakmayın.

İDRARDA KÖPÜK: Böbrekler yoluyla protein kaçağının belirtisidir. Genellikle tek başına fark edilir. Devamlı ve artarak sürmesi ciddi böbrek hastalığı belirtisidir.

Düzenleyen ezl12 - 10 May 2019 Saat 11:44
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 May 2019 Saat 19:38
Idrarda Protein olmasi onemlidir.. Yoksa, her "kopuren"  idrarda, protein kacagi vardir demek anlamsizdir. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.