|
protein kaçağı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ezl12 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16 Mar 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 108 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 May 2019 Saat 13:44 |
Kadir Bey merhaba;37 yaşındayım. 2018 mayıs ayında ünv. hastanesinde böbrek biopsisi sonucunda “Glomerül sayısı tanı için suboptimaldir. Mevcut IF ve histomorfolojik bulgular IgA nefropatisi zemininde fokal segmental glomerüloskleroz ihtimalini düşündürmektedir. Klinik kolerasyon önerilir” şeklinde geldi. Haziran ayında protein kaçağı tedavim başladı. 62 kg olduğumdan 64 mg prednol(1*4), 5 mg delix (1*1), 40 mg pulcet(1*1) verildi. Tansiyon ve şeker hastası değilim ancak ilaçlar nedeniyle şekerim yükseldi ve bir ay sonra 2 ayrı insülin iğnesi ve şeker ilacı 2 mg novanorm(1*1)başlandı . Prednol ay bazında düşürüldü. Buna takiben şeker normale dönünce insülin ve şeker ilacı da kesildi. (Ancak öğle yemeği iş yerinde yiyorum tuzdan dolayı şeker 200-280 arası oluyor, sabah akşam normal seviyede) Ocak ayından beri prednol yerine 5 mg deltacortil (1*1), 500 mg marincap balık yağı (kaçağı düşürüyormuş), delix ve pulcet ile haziran ayına kadar aynı şekilde devam ediyorum. ( dr 1 seneyi tamamlayalım dedi) son sonuçlarım aşağıdadır. Bu süreçte kortizonun tüm yan etkilerini fazlasıyla yaşadım. Son birkaç aydır kaçak 400-600 arası değişiyor, çıkıyor düşüyor. Dr bunun normal olduğunu ve daha az bir seviyeye muhtemelen düşmeyeceğini ancak bende bunun sıkıntı yaşatmayacağını söyledi. Mide bulantım devam ediyor.İdrar köpüğünde azalma olmadı, bunun da olabileceğini söyledi. Hastalığımın neden kaynaklandığını açıklayamadığı için kortizonla gerilettiğini söyledi. Kaçağın bu şekilde azalıp artması normal midir? İleriye dönük hastalığımın nüksetmemesi için yapabileceğim bir şey var mı? Karnım sürekli şiş olduğu için bu göbek fıtığı oldum ameliyat diyorlar ben de ilaçtan sonra geçer ümidiyle bekliyorum arar ara ağrısı oluyor . Bir de 5 yaşındaki kızımın idrarında biraz köpüklenme oluyor ama hastanede çocuk nefrolojisi olmadığı için götüremedim. Kendimde olduğu için kızımda olur mu diye endişe ediyorum. Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. 2018 mayıs tetkik sonuçları: Tetkik Adı Sonuç Birim Referans Aralığı 24 SAATLİK İDR.PROTEİN 3482 mg/gün 0 – 140 24 SAATLİK İDR. KREATİNİN 61,3 mg/dl - * KREATİNİN 1,23 mg/dl 0,5 - 1,2 ÜRİK ASİT 6,4 mg/dL 2,6 – 6 * Eritrosit 38 0 – 3
* Epitel 3 - 2019 nisan ayı sonuçları: Tetkik Adı Sonuç Birim Referans Aralığı GLUKOZ 83 mg/dl 74 – 106 ÜRE 59 mg/dl 12,84 - 42,8 * KREATİNİN 1.24 mg/dl 0,5 - 0,9 * ÜRİK ASİT 7.3 mg/dl 2,4 - 5,7 * tGFH 55,62 ml/dk 90 – 150 * FOSFOR (P) 3.6 mg/dl 2,5 - 4,5 * KALSİYUM (CA) 10.1 mg/dl 8,6 – 10 * SODYUM (NA) 142 mmol/L 135 – 145 * POTASYUM 4.34 mmol/L 3,5 - 5,1 * Eritrosit 5 . 0 – 3 * Epitel 4 - * İdrar volume 2400 mL - * Kreatinin Klerensi 83,74 80 – 125 * 24s Protein(cihaz) 20.3 mg/dl 0 – 140 * 24s Protein(hesap) 487,2 mg/gün - * 24s Kreatinin(cihaz) 62.3 mg/dl 740 – 1570
* 24s Kreatinin(hesap) 1495,2 mg/gün - hemogram sonuçları normal değerlerde Düzenleyen ezl12 - 08 May 2019 Saat 13:52 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120787 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Baska bir Nefrologa daha danisin. Benim bransim olmadigi icin, kesin bir sey diyemem.
|
|
![]() |
|
ezl12 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16 Mar 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 108 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
teşekkür ederim, peki kızım için çocuk dr u idrar testiyle anlayabilir mi yoksa çocuk nefrolojisi mi önerirsiniz? küçük yaşta idrarda köpük endişelendirecek birşey midir?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120787 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Idrarda "kopugun" hicbir anlami yoktur.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bize idrarda köpüklenme varsa protein kaçağı vardır diye söyledi dr, benim teşhisimi de bulantı ve köpük üzerine tahlil ile yapmışlardı. Birde burada hastane ve okullarda idrar rengine göre hastalıklar ve köpüklenmede protein kaçağı olduğu yazan kamu spotları var. Aşağıdaki gibi yazıyor bu da kafamızı karıştırıyor. Tekrar sormamın nedeni bu kusura bakmayın.
İDRARDA KÖPÜK: Böbrekler yoluyla protein kaçağının belirtisidir. Genellikle tek başına fark edilir. Devamlı ve artarak sürmesi ciddi böbrek hastalığı belirtisidir. Düzenleyen ezl12 - 10 May 2019 Saat 11:44 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Idrarda Protein olmasi onemlidir.. Yoksa, her "kopuren" idrarda, protein kacagi vardir demek anlamsizdir.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|