Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Gıda alerjisi atopik dermatid
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Gıda alerjisi atopik dermatid

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Buketlegünes Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 69
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Buketlegünes Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Gıda alerjisi atopik dermatid
    Gönderim Zamanı: 24 Haz 2019 Saat 23:46
Merhaba hocam benim 6 aylık bir kızım var. 40 günllükken egzama oldu alerjiye yönlendirildik. Kan testi yapıldı. Süt veyumurta bakıldı spesifik ige. Düşük pozitif çıktı. Ben diyete girdim. Şikayetler hafifledi. Ama bağırsak tepkisi olmaya başladı. Mukuslu kaka gürültülü bağırsak. Emip hemen kaka yapma.. Hatta bir ara yeşil kaka yapıyordu amip dendi antijen bakıldı pozitif çıktı. Flagy şurup verdiler. Kullandık ama test yine amip pozitif. Sonra başka bir yöntem ile bakıldı negatif çıktı. Elisa yöntemi ile. Bence boşuna kullandık çünkü amip değildi. Bu arada bol lökosit de çıkıyordu gaitada. Sonra rota aşısı yaptırdık ve iki hafta sonra kakada kan görmeye başladık. Proktokolit oldu bebeğim.
Ben yine diyete devam. 5 aylıkken ek gıdaya geçtik. Bu arada da alerji maması kullanmaya başladık çünkü hiç kilo almıyordu. Sonra ben ek gıdaya geçtim hocam. Patates havuç.  Bunlara da tepki vermeye başladı. İnatla yedirdim. Şu an bağırsak tepkisi yok. Mukus bitti kan görmüyorum gözle.
Ama emziriyorum ve bu yüzden de diyete hala devam ediyorum. Arada kaçaklar oluyor. Ama artık egzama olmuyor dokunan birşey olunca yanak yanları ense kısmı benek oluyor. Bu arada günde 4 kez hapşuruyor 
Solunuma çevirecek diye endişe duyuyorum. 
Size sorum 
Ben diyete devam edeyim mi 
Yoksa vücut tolerans kazansın diye yemelimiyim?
Yumurta akı a yüksek deride. Ondan korkuyorum. Anaflaksi geçirir diye.
Bir de hocam Solunuma etki etmemesi için ne yapmam lazım? Son olarak da probiyotik tavsiyeniz olur mu? Ben biogaiya bakso ve kaleidon kullandım bebeğime şu ana kadar. Şu an 6 buçuk aylık. Çok teşekkür ederim şimdiden. Saygılar 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117214
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Haz 2019 Saat 08:57
Kilosuna bakın.. 7.4kg'dan fazla ise, aşırı beslediğiniz için oluyordur..
Sakın Türk doktorlarının dediği hiçbir şeye inanmayın, SAKIN diyet fialn yapmayın. Sadece beslerken
zorlamayın.
Bu yaşta "egzema" filan olmaz, ne hikmet ise bu şikayetler hep yazın olur ve Türk doktorları ASLA
İsilik teşhis etmezler..
Serin tutun, az giydirin, her gün banyo yaptırın. AZ yedirin..
Ne anaflaksisi Allah aşkına!!  Nasıl da inanıyorsunuz bu Türk doktorlara???

Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Buketlegünes Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Haz 2019 Saat 09:42
Hocam 6 buçuk aylık 6600 gram, yazın hiç olmadı kış mevsimindeydi egzaması. Şu an dokunan birşey olunca benek oluyor. Hocam bu alerjşlerde probiyotik kullanımı olmalı mıdır peki 
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Buketlegünes Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Haz 2019 Saat 09:45
Bir de hocam günde sık sık hapşuruyor hırıltısı oluyor. Serum fizyo kullanıyorum. İlerde solunumu etkileyecek diye de korkuyorum açıkçası. SiZ ne düşünürsünüz 
Yukarı Dön
Ayseebrar42 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 113
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ayseebrar42 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Haz 2019 Saat 00:02
Kadir hocaya guvenin lutfen alerji sacmaligindan onun sayesinde kurtuldum bizde de vardi bu sorunlar doktorları umursamadim eşim de destekledi beni yemeye devam ettim. Agiz kenarlari 5 6 aylikken cok kizarikti doktor arkadasimizin biri salyasindan oluyor gecer dedi gerçektende eser kalmadi ben su anda süt iciriyorum bebegime mukuslu yesil kanli ve kopuklu kakasi vardi bi zaman sonra tamamen gecti bunlar...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Haz 2019 Saat 11:40
Probiyotiklerin, alerji ıie hiçbir bağlantıları yoktur.
Bilhassa yaz aylarında, bu yaştaki çocuklar "burun karıştırmasını" beceremedikleri için, tahriş sonucu
hapşırmalar olur. Bunların alerji ile yakından-uzaktan hiçbir alakaları yoktur. Her gün banyo yaptırın
veya Serum fiz ile  burun temizliği yapın.. Bu yaşta NE ALLERJİSİ!! Turkiye'deki  Çocuk doktorlarını
çok ciddiye almayın..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 26 Haz 2019 Saat 11:40
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Buketlegünes Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Haz 2019 Saat 18:17
Hocam deri testinde çok yüksek çıkıyor yumurta ve süt o yüzden biz korktuk
Bağırsak tepkisi düzeldi ek gıda ile kan da geçti gaitadan. Ama mesela domates çilek yiyinceye çok kızarıyor
Bu Araf’a verdiğiniz bileğilere çok değerli keşke Türkiye’de olsanız ahhhhh keşkeeee
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Haz 2019 Saat 23:10
24 Temmuz'a kadar İstanbul'dayım.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.