|
Verem aşısı |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
Emrasa
Üye
Kayıt Tarihi: 25 Eyl 2018 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Puanlar: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Verem aşısıGönderim Zamanı: 25 Haz 2019 Saat 14:40 |
|
hocam merhabalar
verem aşısı konusunu arttırdım fakat göremedim hocam oğlum 5. yaşında verem aşısını oldu eminim aşı kartında da var sorun şurda arkadaşımla konuşuyorken kollarında aşı izinin olmadığını farkettik benim oğlum ve arkadaşımın kızında iz yoktu diğer çocuklarda hep iz vardı. neyse arkadaşım verem savaşa gidip test yaptırmış aşı tutmamış denilmiş. aşı kartındada karşısı boş o dönem farklı olaylar olduğu için aşıya annesi götürüyordu zaten atlamış olabilirler emin değil kendiside verem aşılarında kolda illaki iz olur mu? aşının tutmama ihtimali söz konusu olabilir mi? bende test yaptırayım mı? aşıdan doktordan hep korkuyorum hocam gitmek te istemiyorum artık yanlış karar da vermek istemiyorum size inanıyor ve güveniyorum yorumlarınız benim için çok değerli
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 26 Haz 2019 Saat 11:07 |
|
İllaki İZ OLUR!! Amma; aşı yapan acemi ise ve aşıyı usulüne uygun yapamadı ise, aşı tutmaz ve iz de
bırakmaz! Mutlaka PPD Testi yapılsın ve bu arada Verem mikrobu alıp-almadıgına bakılsın. Bu arada Verem mikrobu alanlarda PPD testi 2cm çapından daha kızarık bir alan ve bu alanın içinde; 1cm çapından büyük düğme tarzında sertlik yapar.. Bu değerlerın altında olan kızarıklıklar, eski aşının iz bırakmadan (çok nadirdir) bağışıklık sağladığını gösterir, bunlara da aşı yapılmaz. |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|