Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Büyüme Gerilemesi mi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Büyüme Gerilemesi mi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Atso Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 6
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Atso Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Büyüme Gerilemesi mi
    Gönderim Zamanı: 27 Tem 2019 Saat 17:23
Merhaba hocam 3 yaşındaki oğlum 51 cm doğdu. İlk yaşının sonunda 35 cm uzayarak 86 cm oldu fakat sonraki 2 sene 6şar cm uzayarak 3 yaşının sonunda 98 cm oldu. Kendisinden kısa olan yaşıtlarının ya gerisine düştü yada aradaki fark kapandı. Hala persentilde normal değerlerde ama büyüme hızının bu kadar yavaş olması beni endişelendiriyor. Genel tetkikleri iyi bir sorun görünmüyor. İleri bir muayene gerekli midir?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120463
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Tem 2019 Saat 19:00
Zaten 5cm fazlasi var. 
1. sual: Gunde ortalama en az 60ml sut/sutlu gida aliyormu?
2. sual: 1 yasindan sonra her sene , en az senede 1 defa 1 ampul Dvit3 icirdiniz mi?? 
Yukarı Dön
Atso Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Atso Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Tem 2019 Saat 01:12

Evet hocam peynir ve sütü severek tüketiyor fakat yoğurda karşı mesafeli maalesef. 

D vitaminini sizin tavsiyenizle Nisan ve Ekim ayında verdim ampül olarak. Ekimde verdiğimiz tahlillerde 25 hidroksi d vitamini değeri 26.7 idi. Şimdiki doktorumuz bunu yetersiz buldu ve günde bir damla olarak devit 50.000 i.u. oral damla verdi, yaklaşık 1 haftadır kullanıyor.

Kilosu 17.8. Kilo olarak persentil değerini koruyor ancak boy olarak baya geri düştü bu beni çok endişelendiriyor.

Ne az ne de fazla yiyor fakat besin değeri yüksek gıdalarla besleniyor.

Fikirlerinize ve bilginize çok güveniyorum, yapabileceğimiz bir şey varsa bilgilendirmenizi rica ediyorum.

İyiki varsınız hocam.

Yukarı Dön
Atso Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Atso Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Tem 2019 Saat 02:08
17.2 olacakti kilosu hocam pardon
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120463
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Tem 2019 Saat 06:09
2,4kg fazlasi var..
Ne oluyor anlamadim son 3 gunden beri ayni sualler soruluyor, en azindan hic mi o gunku yazilarimi okumuyorsunuz? 

Yukarı Dön
Atso Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Atso Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Tem 2019 Saat 13:36
Sorduğunuz sorulara cevaben yazmıştım hocam son 1 haftada benzer bir soru göremedim tekrar baktım 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.