Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Agiz mantari
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Agiz mantari

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
pinarisu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 14
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı pinarisu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Agiz mantari
    Gönderim Zamanı: 04 Ağu 2019 Saat 10:36
Merhabalar hocam. 21 aylik kızım tatilde deniz girdi. Son 3gündür ek gıdayi red etmeye başladı. Ayrica ozel bolgesinde pisik olustu.eve dönüşte doktora götürdük. Doktor mantar oluştuğunu söyledi. Ağzı tamamen yara. Kan testleri düzgün çıktı .bir tane agiz solisyonu ve deri için krem verdi. Kızım halen beslenemiyor. Mantar aşırı temizlikten oluşur demişsiniz ben denizden bulaştığı düşünüyorum. Yanılıyor muyum ? İlaçlar mikostatin ve terbisil. Bunlar uygun ilaçlar mi ? Emziriyorum bana geçer mi ? Birde ağzı ne zaman düzelir ? Çok üzülüyorum. Aç ama birsey yiyemiyor. Sizin önerileriniz nedir.? 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119138
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağu 2019 Saat 19:33
O doktor, aptalin teki!! 
Agizda Pamukcuk; ya hayatin ilk 1 ayinda veya asiri sure ve/veya asiri etkili Antibiyotik alanlarda olur.
Oyle denize girmekle filan mantar olmaz..  
Bu yasta en sik gorulen agiz yarasi; Herpangina dir. 1 hafta surer, Pyraldin sol yemeklerden sonra yanak
 iclerine ve dil ustune birer damla damlatin. 
Size bulasmaz. Istahini idare edin. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 04 Ağu 2019 Saat 19:36
Yukarı Dön
pinarisu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı pinarisu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağu 2019 Saat 21:53
Teşekkürler cevabiniz icin. Hocam hafta sonu olduğu için baskentimiz de acillerde uzman çocuk doktoru malesef yok😤. Ben artık ne diyeceğimi bilmiyorum bu doktorlara. Aslında ben el ayak hastalığından suphelendim. Lakin yüksek ateş olmadığı için başka bir hastalık diye düşündüm. Verilen mantar kremi ni kullanmayacagim. Kızimda döküntüler çarşamba günü başlamıştı. Beş gün oldu. Sanırım iki gün daha kalacak . Tek sıkıntı beslenmekte sorun yaşaması. Su dahi içemiyoruz. Tukurugunu yutmakta zorluk çekiyor.   
Yukarı Dön
pinarisu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı pinarisu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ağu 2019 Saat 17:42
Hocam Merhabalar. Kızımın ağzındaki yaralar geçmeye başladı. Lakin genital bölgedeki geçmedi m doktoru idrar tetkiki istedi 10 15 lökosit göründü .antibiyotik başlamamizi söyledi .ben sizin yazılarınızda 10 15 lokosit normal olduğunu okumuştum. Kültür sonuçlarını beklemelimiyizz ? İdrar konusu biraz asitli gibi kokuyor. Akıntısı yok . Özel bölge minik minik kızarıklık ile dolu. Su içmek istemiyor.az şu içtiği için böyle olmuş olabilir mi ? 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119138
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ağu 2019 Saat 22:34
Kultur sonucunu almaya bile gitmeyin. Illaki bir seyler uretirler.. 
Kizarikliklarin; az su icmek ile bir ilgisi yok. Cocuk ihtiyaci kadar su icer. 
Idrar tahlillerinde, DAIMA, Nitrit degerine bakin.. (-) olmasi IYE yok demektir. 
Yukarı Dön
pinarisu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı pinarisu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ağu 2019 Saat 22:55
Teşekkür ederim hocam. Zaten ben ilk nitrite baktım (-) yazıyordu. Keyfi  ve istahi iyi. Enfeksiyon olsa sanırım kendinden menmun olmazdı kızım. dokTor ısrarla ultroson yapalım dedi.  size yemin ederim koca başkentte söyle özel olsun, devlet olsun iyi bir doktor bulamadım.direk ilaç ve makinaya sokma çabaları var. 😕. Siz iyi ki buradasiniz.Allah ömrünüze ömür katsin...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.