Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kendim için mr anjiyografi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

kendim için mr anjiyografi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
cidem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 100
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı cidem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: kendim için mr anjiyografi
    Gönderim Zamanı: 23 Ağu 2019 Saat 12:34
kadir bey merhaba, alanınız diil ama size 2017 de gerilim tipi başağrımla çekilen mr anjiygrafi sonucumu yazıp ne olduğunu anlamak istiyorum nöroloji dru geçmişte olmuş bitmiş bir hadise diyor bu sonuca ama ben yaşım ilerledikçe ya öğrendiğim için psikolojik olarak buna bağlıyorum yada arada ney arada benim başağrım bilinç bulanıklığım sebebim (demirde hep eksik belki ondan) bunna bağlayıp duruyorum. sonuç için nedersiniz aşağıda yazıyorum.

BEYİN MRG İNCELEMESİ'nde; Sağ frontoparietal kortekste subkortikal beyaz cevher düzeyleri ile korpus kallozum düzeyinde kistik ensefalomalazik değişiklikler, komşuluğunda reaktif gliozis değişiklikleri izlenmiş olup negatif kitle etkisine sekonder sağ lateral ventrikül frontal hornu minimal asismetrik dilate görünümde izlenmiştir. Bilateral serebellar hemisferler, pons, medulla oblangata, mezensefalon normal radyomorfoloji ve homojen sinyal intensitesi göstermektedir. Dördüncü ventrikül orta hat lokalizasyonlu ve normal genişliktedir. Her iki internal akustik kanalllar simetrik ve normal genişlikte, 7 ve 8. sinirler fizyolojik görünümdedir. Kranio-servikal bileşke doğal görünümdedir. Bilateral trigeminal sinirler normal izlenmiştir. Serebral konveksite sulkus ve fissürlerinin derinlikleri normaldir Aquadukt açıklığı ve BOS akımı normal, pineal bez fizyolojik izlenmektedir. Bazal ganglionlar, bilateral talamusların yerleşim ve intensiteleri doğaldır. Sella genişliği ve hipofiz bezi normal izlenmiştir. Kavernöz sinuslar normal görünümdedir. Beyin dural sinuslar ve Willis poligonu arteriyal yapıları doğal izlenmiştir. Bilateral bulbus okuli, orbital kaslar, optik sinirler, retrobulber yağlı dokular normal olup, intra veya ekstrakonal lokalizasyonda patolojik değişim izlenmemiştir. Mastoid sellüler ve paranazal sinusların aerasyonları doğal izlenmiştir. Her iki maksiller sinüste retansiyon kisti izlenmiştir. Kafatabanı, kafatası kemik yapılar, diploe mesafesi, dural yapıların radyomorfolojileri ve sinyal intensiteleri normal görünümdedir. SAYIN MESLEKTAŞIM, HASTANIZIN VENOGRAFİ MRA MR TETKİKİNDE: Bulgular; Bilateral transvers sinüs, süperior sagittal sinüs, straight sinüs ve bilateral internal juguler ven tabii olarak değerlendirilmiştir. Sonuç: *Normal Sınırlarda Kranial MR venografi incelemesi. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118343
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ağu 2019 Saat 13:02
MR sonucu bir hastalik gosterilmemis. 
Bas agrilariniz; mesleginiz veya bulundugunuz olumsuz ortam nedeni ile olabilir. 
Bu tip agrilarin arkasindan; "Panik atak" hadisesi baslayabilir.
Cay, Kahve, Kola, Cukulata gibi uyarici gidalardan uzak durun. 
Yukarı Dön
cidem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 100
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı cidem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ağu 2019 Saat 13:15
Kahve çok içiyorum evet, sanırım kafeinin aşırısı etkiliyor. iş ortamım evet 10 yıldır aynı yer ve stressiz gün geçmiyor, kapalı ortamda geçiyor tüm günüm panik atağım oluyor aynen heran birşey olcak ölcem yada bişey olcak diye dolanıyorum o an. sanırım destek almam lazım psikolojik olarak :(
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.