|
Sık bademcik iltihabi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
DEFNEIRMAK ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17 Eyl 2011 Durum: Aktif Değil Puanlar: 139 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı DEFNEIRMAK
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25 Eki 2019 Saat 18:23 |
Hocam 8 yıldır sizin yazdıklarınızı uyguluyorum..8 yaşındaki kızım doğduğundan beri cok ateslenir öksurur fakat ben hic antb kullanmadım .son 1 yıldır ozellikle her seferinde bademcikler bembeyaz ates her ay oldu..fakat hic dilde pas rengi ve ağız kokusu olmadigi icin zaten çoğunlukla kan testi de yaptırdım hep vbc düşüktü ates düşürücü dışında ilac kullanmadım..sorum şu::1)hocam her ay bazen 3 haftada bir bu yaşta bademcik iltihabi normalmi..2) etrafımdakiler bu kadar sık olmasının uyku apnesi kalp romatizması bobrek vs yol acacagini buyuzden bademcikleri aldirmam gerektigi söylüyorlar..korkumdan dr da goturemdim bide hocam boyle olunca okulu da olumsuz etkileniyo ne yapmalıyım ...cok teşekkürler hocam iyiki varsınız
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118460 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Normal... Insan temasina bagli.. Cok kalabalik icine sokmayin, sapur-supur opturmeyin!! 2- Okul/kres ilk baslayanlarda, 2 sene sik hastalikli gecer. 3- Her Bademcik iltihabi; Kalp Romatizmasi veya Nefrit YAPMAZ.. Ayrica da, kabahatli olan; Bademcikler DEGIL, hastaligi yapan bir cins bakteridir. Bademciklerin alinmis olmasi, Streptokoklarin umurlarinda bile degildir. Cocuk doktorlari bu konuda SON derecede cahil olduklarindan, size Bademcik ameliyati bile tavsiye edebilirler. Bu hastaliklari SADECE: A-Grubu, Beta-Hemolitik Streptokoklar yaparlar.. Bunlarinda: AYRICA; Kardiyojenik Tip (Akut Eklem Romatizmasi ve Kalp Romatizmasi yapan) ve Nefritojenik Tip ( Akut Glomerulo Nefrit yapan) ayri cinsleri vardir. Kizil yapan cins olan ( Eritrojenik tip) bile farkli bir Streptokoktur.. Bu sebeple, bu konuda, cocuk Prof. larina bile inanmayin.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 25 Eki 2019 Saat 20:13 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|