|
besin zehirlenmesi? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Yavuz Maşlak ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kas 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 3 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Yavuz Maşlak
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Kas 2019 Saat 16:25 |
hocam merhaba kısa tutarak sormaya çalışacağım.salı günü son derece taze balık yedik ertesi gün bende içerden gelen müthiş üşüme ve aşırı gaz sancısı vardı,ancak gece gözüm açıldı,o gün de etli menemen yedik(çarşamba).kızım 2öğünde de farklı şeyler yemişti.ertesi sabah eşimde önce ishal daha sonra 39 derece ateş başladı.bende gece ateşlendim..ertesi gün (cuma)ishal başladı.aşırı halsizlik vücut acısı,ağrı.ateş ve ishal eşim tahlil vs yaptırdı benim sayenizde ilaç kullanmadan atlatabilirim düşüncem oluyor:) crp 234 mikroskopide ise lökosit bol eritrosit 1-2 helmint görülmedi protozoon ve kisti görülmedi. ilaçlar ise forsef 1gr ım..enjeksiyon flagyl 500mg novalgin enjeksiyon ve şu anda eşimde ben de aynı vaziyeteyiz,ishali azalmış gibi olsa da devam ediyor,ben hiç ilaç kullanmadım ağrı kesici alıyorum arada,ateşimi asla düşürmem :) uzun oldu ama çok teşekkür ederim
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117963 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
SAKIN, SAKIN, o ilaclarin hicbirini kullanmayin!! 1- Cok KOMIK!!! Forsef igne vermis!!! O dangalaga sormak gerek; o antibiyotik, barsak duvarini gecip, kakalarin arasindaki bakterileri NASIL YOK EDECEK?? Sonra da; "salak" dedigimde kiziyorlar.. 2- Flagyl vermesi, zaten komik otesi!! Bakteri tedavisi yaninda , birde (Tahlilde cikmadigi halde!!) Amip tedavisi vermis! Komik, ama ACI!! 3- Butun agri kesiciler; ayrica ates dusurucudurler.. Ustelik, Novalgin barsak cidarindaki duz adelelerin kasilmasini da onleyerek, mikroplu kakalarin atilmasini da ONLER.. Cahillik mi? Sahtekarlik mi??? Sonucta, gunumuz Turk Tibbi bu sekilde!! Boyle basit sebeplerle, doktora gitmeyen pacayi kurtariyor. Yari yari hazirlanmis; Visne-soda karisimi icin. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 03 Kas 2019 Saat 18:39 |
|
![]() |
|
Yavuz Maşlak ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kas 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 3 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Yavuz Maşlak
çok teşekkürler hocam,çapsız bir dr a rastladığımıza emindim..kendim için bir sorum daha olacaktı.normalde de kan değerlerim çok düşüktü şu an kalp çarpıntım ve aşırı halsizliğim var.normal demir ilacı kullanmak istemiyorum,hep gıdalarla takviye ederim tabii ki ama olmadı tabii ki.ferum gibi ilaçlarla ya ishal ya kabızlık sorunum oldu,önereceğiniz bir şey olurmu bu arada kendi hesabımla giriş yapamamıştım.34 yaş kadın
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117963 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Demir ilaclari her sahista (olursa)farkli yan etkiler gosterir. Denemeden bilemezsiniz. Normal alt sinir, ( Eriskin kadinlarda) HGB:12,0g/dL dir. Bunun alti; diyet ile duzelebilir...11,0g/dL alti Demir tedavisi gerektirir.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Yavuz Maşlak
hocam tekrar merhaba,ateş ve ishal sorum olmuştu yukarıda..eşimin crp sinin yüksekliğine bakarak dizanteri olduğunu söylemiş doktoru.crp:234tü.4gün sonra tekrar yapıldığında 116mg/L çıkmış.ben de merak edip s.ocağında test yaptırdım crp:5.49 mg/dL çıktı crp yüksekliği bizim durumuzda önemli mi?ben ilaç kullanmadım,ne yapmalıyım,böyle devam edeyim mi? kendi kendine düşer mi...bu arada 6 gün önce başlayan ishal azalmakla beraber devam ediyor.artık normal beslenmeye geçtik.perhiz yapsam daha az tuvalete çıkarım ama..yani ne tavsiye edersiniz,bilemedim teşekkür ederim..
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Turk doktorlari ahmak olduklari icin, CRP 'nin enfeksiyonlari degil, enflamasyonu gosterdigini bilmezler.. Hele bazi salaklar, hic WBC'yi bile dikkate almadan, sadece CRP uzerinden teshis koyacak kadar serseridirler. SAKIN, hicbir ilac kullanmayin, Sakin bu doktorlarin dedigi hicbir seye inanmayin. O salaga soyleyin, Dizanteri; CRP'ye bakarak degil, kakaya bakarak teshis edilir. Dizanteriler, kalin barsak ishali olduklarindan, ASLA bol ve sulu ishal degillerdir. Az az ve sumuksu yapida kakalar cikar.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 06 Kas 2019 Saat 20:36 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|