Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - İştahsızlık tırnak yeme
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

İştahsızlık tırnak yeme

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Ouzısa Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 189
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ouzısa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: İştahsızlık tırnak yeme
    Gönderim Zamanı: 17 Ara 2019 Saat 18:29
Hocam 29 aylık 11 kilo oğlum var önce burnunu sürekli kaşıyordu bir aydır tırnaklarını yiyor süt verdiğimizde karın ağrısı ve kabızlık yapıyor kabızlık için duphalac kullandık sonuç alamadık doktora gittik magnezyum calcine kullanın dedi kabızlığı bu ilaçla çözmüş olduk günde iki defa kaka yapıyor ve hala mama yiyor yoğurt kabul etmiyor zorla iki kaşık yiyor. Diğer şeyleri yerken dağıtıyım yutmadan ortalığa atıyım diyor bu yor davranışları nasıl yok edebilirim
57 günlük 5 kilo civarı kızım var 30 günlük olduktan sonra kaka ve arkadan gaz yapmak istemedi ve hala devam ediyor kaka yapmazsa 3-4 saat bağırıyor kakasını sabunla iki defa yaptırıyorum metsil kullanıyorum herşeyi yapıyorum fakat gaz sorunu ve kaka kendi yapmak istememesi artık yorucu oluyor kaka rengi sarı ve cıvık arada mukuslu gibi yapıyor ne önerirsiniz
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118448
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2019 Saat 20:00
Yemeklerin ustune, dondurma verin.. Alisinca, azdan baslayarak, soguk sekerli sut ilave edin. Bu sekilde
 soguk sut icmeye alisir.
Yemek yerken, onune atabilecegi seyleri koymayin. 

Yeni Dogan Ozellikleri ile ilgili makalemi ilk sayfadaki YAZARLAR bolumunden okuyun.
30. gunden itibaren, bebeklerde zor kaka yapma devresi baslar.. Kabiz degildir, kaka yaparken, acemiliginden, makatini siktigi icin kaka zor cikar. 
Sabun kullanmayin, tahris edersiniz. Bir kulak cubugunu sivi yaga batirip, onunla uyarin. 

Yukarı Dön
Ouzısa Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ouzısa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2019 Saat 22:27
Tamam hocam çok teşekkür ederim
Yukarı Dön
Ouzısa Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ouzısa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ara 2019 Saat 16:54
Hocam başka konu açmak istemedim oğlum uyurken ağzından su akıyor acaba bu kıl kurdundan olabilir mi kakasında karşılaşmadım iştahsızlık için sipraktin kullanabilir miyim kan ilacı kullanmıyoruz d vitamini ve Demir için öneriniz nedir?
Kızım için d vitamini kullanmaya başlamalı mıyız kalça ultrasonu yaptırın dedi aile hekimliği kalça ultrasonu yaptırmak zorunda mıyız ilk çocuğuma yaptırmamıştım. Bilgileriniz için hocam çok teşekkür ederim
Yukarı Dön
Ouzısa Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ouzısa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ara 2019 Saat 17:59
Hocam dün den beri oğlumda iştahsızlık olmaya başladı çikolatalı bonibon yedi ondan şüpheleniyorum kakası balgam şeklinde mukuslu kokulu kaka yaptı iştahsızlığı mevcut ne yapabilirim yardımcı olur musunuz

Düzenleyen Ouzısa - 19 Ara 2019 Saat 18:17
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ara 2019 Saat 18:56
1- Kiziniz icin; gunde:5 damla, Dvit3 verin.  MultiTabs verecek iseniz, 1 damlalik dolusu verin. 
Kalca cikigi icin, kendiniz bakin. Bacaklarini dizlerden kivirip, yanlara acin, yatiyorlarsa, Kalca cikigi YOK 
demektir. 
SAKIN kiza Demir ilaci vermeyin......
2- Oglunuz, yedigi bir gidadan mikrop kapmis. Iyilesince, istahi duzelir, sakin Sipraktin vermeyin. 

Yukarı Dön
Ouzısa Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ouzısa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ara 2019 Saat 18:13
Hocam bugün önce kakası mukuslu şekilde ve yeşil poposuda pişik olmuş. Karın ağrısıda yapıyor galiba huzursuzlanıyor. Bende limon tuzu şeker tuz su karışımını 10 çay kaşığı içirmeye çalıştım.Arada ateşi gidip geliyor. Azı dişleri çıkmadı daha hocam. Ne yapmalıyım bu durumda kaç gün böyle devam eder

Düzenleyen Ouzısa - 20 Ara 2019 Saat 18:49
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ara 2019 Saat 23:59
Bu konu ile ilgili eski cevaplari okuyun. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.