Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Grip tedavisi doğru mu?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Grip tedavisi doğru mu?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Ponk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 145
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ponk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Grip tedavisi doğru mu?
    Gönderim Zamanı: 09 Oca 2020 Saat 21:14
Merhaba Kadir Bey, bir hafta önce 8 yaşındaki oğlumda halsizlik ve grip belirtileri başladı. (öksürük, burun akıntısı, hapşırma) akşama ateşi 38.5 civarı oldu. 3.gün 41'e çıktı ve 36 saat uyudu. Toplamda 6 gün ateş hiç düşmedi. Midesi bulandığı için su ve bir iki lokma çorba dışında birşey yiyemedi. Serum fizyolojik, limonlu bal verdim. Sıcak tuttum. 7.gün kendine geldi biraz, tost istedi. Ateş tamamen düştü. Bugün 8.gün. Azar azar ve zorla da olsa 3 öğün yedi. Ancak bugün ağzında ağır bir koku oluştu. Ağzında az miktarda pas var. Çilek gibi.. Hala halsiz ve çok kötü hissettiğini söylüyor. Sınıfındaki tüm çocukların velileri de inatçı ateşle boğuştuklarını yazıyor. (33 kişilik sınıfta 1.5 haftadır ders işlenemiyor.) hepsi birer ikişer gün arayla döküldü. Yıllardır sizin grip tedavisini uyguluyorum. Dediğiniz gibi ateş olduğunda da hep kısa sürede geçti hastalık. Şimdi hala hasta hissetmesi ve halsizliği acaba bişeyi kaçırdım mı diye düşünmeme sebep oldu. Tüm sınıf da hasta olduğundan eğer Strep A ihtimali varsa bi döngüye girmeyelim. Ben başından beri domuz gribi diye düşündüm. Boğazında belirgin bir ağrı olmadı. Şimdi ateş yokken bu ağır koku ve pas aklımı karıştırdı. Ellerinde de minik soyulmalar var. Vücudunda kızarıklık olmadı. Ne önerirsiniz? 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118080
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Oca 2020 Saat 02:46
Gribin son Safhasi..
Strep-A olsa: Ates+Agizda pis koku+dilde Pas+bulanti/kusmalar olur. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.