|
Grip tedavisi doğru mu? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Ponk ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Tem 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 145 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09 Oca 2020 Saat 21:14 |
Merhaba Kadir Bey, bir hafta önce 8 yaşındaki oğlumda halsizlik ve grip belirtileri başladı. (öksürük, burun akıntısı, hapşırma) akşama ateşi 38.5 civarı oldu. 3.gün 41'e çıktı ve 36 saat uyudu. Toplamda 6 gün ateş hiç düşmedi. Midesi bulandığı için su ve bir iki lokma çorba dışında birşey yiyemedi. Serum fizyolojik, limonlu bal verdim. Sıcak tuttum. 7.gün kendine geldi biraz, tost istedi. Ateş tamamen düştü. Bugün 8.gün. Azar azar ve zorla da olsa 3 öğün yedi. Ancak bugün ağzında ağır bir koku oluştu. Ağzında az miktarda pas var. Çilek gibi.. Hala halsiz ve çok kötü hissettiğini söylüyor. Sınıfındaki tüm çocukların velileri de inatçı ateşle boğuştuklarını yazıyor. (33 kişilik sınıfta 1.5 haftadır ders işlenemiyor.) hepsi birer ikişer gün arayla döküldü. Yıllardır sizin grip tedavisini uyguluyorum. Dediğiniz gibi ateş olduğunda da hep kısa sürede geçti hastalık. Şimdi hala hasta hissetmesi ve halsizliği acaba bişeyi kaçırdım mı diye düşünmeme sebep oldu. Tüm sınıf da hasta olduğundan eğer Strep A ihtimali varsa bi döngüye girmeyelim. Ben başından beri domuz gribi diye düşündüm. Boğazında belirgin bir ağrı olmadı. Şimdi ateş yokken bu ağır koku ve pas aklımı karıştırdı. Ellerinde de minik soyulmalar var. Vücudunda kızarıklık olmadı. Ne önerirsiniz?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118080 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Gribin son Safhasi.. Strep-A olsa: Ates+Agizda pis koku+dilde Pas+bulanti/kusmalar olur.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|