|
lipoglanduler kist |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
esra_s ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11 Tem 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 241 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 16 Oca 2020 Saat 13:55 |
iyi günler hocam.dun akşam sol mememde sertlik hissettim,emzirirken acıyordu.1.5ay önce mastit geçirmiştim o yüzden bu sabah doktora gittim.ele gelen sertlik büyük olunca ultrason istedi.ultrason sonucunda meme dokusu lipoglanduler kist paterne sahiptir.sol meme saat 6-7 hizasında orta kesimde hafif heterojen,sınırlı eko paterni izlenmiştir. (fokal mastit süreci ?) sol aksiller19mm üzün aksa sahip reaktif lapla uyumlu görünüm saptanmıştır.
bu sonuca göre mastit için günde 3defa 1gr largopen,günde 2defa ornisid fort ve thiocilline merhem verdi.ayrıca kist için günde 1 defa agnucaston verdi ve 6ila 1yil kullanmam gerektiğini söyledi. sizin düşünceniz nedir?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118514 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Muhtemelen, sut kanallarindan biri tikandi. Antibiyotiklik bir durum olsa idi, Kan sayiminda WBC degeri: 11'in ustunde cikardi. Hemde memenizin o kismi ates gibi sicak olurdu. Kan Sayimi yapilmadi ise, hemen yaptirin dusuk cikarsa, bosuna o ilaclari almayin, sadece sicak kompres yapip emzirmeye devam edin. Agnucaston, gebe kalmanizi saglayan bir ilacidir. Anne sutu verenlerde tavsiye etmem. Ayrica da, kilo alirsaniz. |
|
![]() |
|
esra_s ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11 Tem 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 241 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kan alınmadı sadece elle muayene ve ultrason çekildi. peki hocam kist için ne kullanabilirim.kendi haline bırakmak tehlikeli mi?teyzem meme kanseri hastası o yüzden endişe ediyorum.doktor bu kistlerin ilerde kansere dönüşme riski var dedi.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118514 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
O kadarini bilemem, benim bransim degil.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
çok teşekkür ederim hocam ,başka bir genel cerraha daha göstereyim
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|