|
RF VE SEDİMENTASYON YKKSEK |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
EndiseliAnne ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Şub 2020 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 28 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı EndiseliAnne
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 Şub 2020 Saat 00:36 |
Merhaba Hocam 8 yaş 137 cm, boy 39 kg kızım tam bir yıl önce aylarca süren bazen tek bazen iki ayak bileği ağrısı çekti, size eski hesabımdan yazmıştım birçok tahlil yapıldı hiçbir şey çıkmadı. Ağrı dışında şişlik ateş kızarıklık filan da hiç olmadı. Artık biz de peşini bıraktık. Son bir aydır mide bulantısı oluyor her gün. Başka semptom yok ama aç, tok, gece, gündüz sürekli şikayet edince doktor görsün dedim. Dr eski tahlilleri de tekrar etti. Romatoid faktör 22, SEDİMENTASYON 24 çıktı. Bu değerler üst limitleri biraz geçmiş ama sorun olur mu, çocuk romatolojiye gitmek gerekli mi? Ağrı şikayet i çok azaldı, haftada bir iki kez söylüyor. Diğer kan değerleri normal, wbc 8, hgb 12,5. Teşekkürler Hocam.
|
|
![]() |
|
EndiseliAnne ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Şub 2020 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 28 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı EndiseliAnne
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ayrıca Hocam şunu belirteyim bu kan tahliller verdiğimiz günün akşamı hafif grip oldu, kulağı ağrıyor, burnu akıyor halsiz ve ateş çıkacak gibi. Bu durum romatoid faktör ve SEDİMENTASYON testini böyle yükseltir mi. Mide bulantısı helikobakter veya parazit sonucu ise bu iki değer( RF ve dedim) yükselir mi?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119127 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
RF ve Sedim, boyle hastaliklarda gorulenler kadar yuksek degil.
Ayrica, cocuklarda gorulen; Juvenil RF, sadec kucuk eklemleri tutar. Akut Eklem Romatizmasi, HIC degil... Muhtemelen, yuksekten atlama, uzun sure ip atmala gibi fiziksel zorlamalar sonucu oldu. Istirahat edince gecer. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı EndiseliAnne
Çok teşekkür ederim Hocam. Bu iki parametreye belli bir süre sonra tekrar baktırmak gerekir mi? ANA için de kan aldılar ama iki hafta sonra çıkacakmış.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119127 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bir sikayetiniz varsa, tekrarlatin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|