|
hırıltı başladı |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123 8> |
Yazar | |
anneoluncx ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Ara 2018 Konum: AYDIN Durum: Aktif Değil Puanlar: 320 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı anneoluncx
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Şub 2020 Saat 23:41 |
iyi akşamlar değerli hocam,
8 yaşındaki oğlum geçen hafta çarşamba günü sabah boğazım yanıyor diyerek uyandı. gün boyu aynı şekilde devam etti sürekli su içmek istedi yutkunmakta zorlandı.ateş 37,5-38.5 arasında seyretti. aynı günün akşamında burun tıkandı ve yoğun bir akıntı başladı. ben yatmadan önce iliadin ve cold mix uyguladım.gece boyu uyuyamadı boğazı ve burnu fokurduyordu sanki akıntıdan hatta uyandı nefes alamıyorum beni hastaneye götürün diye ağladı.gece acile gittik üst solunum yolu enf. diyerek antibiyotik burun spreyi ve ateş düşürücü verdi.tabi ben kullanmadım sabahında aile hekimine de götürdüm o antibiyotiklik bişey yok dedi.sadece kırgınlık calpol ver dedi. ateş en çok 38.8 olduğu için ben hiçbirlşey vermedim. ancak cumartesi seyrek kesik kuru öksürük başladı pazara bağlayada balgamlı öksürüğe döndü.ve uyurken çok fazla hırıltılı solunumu var.bu gün tekrar aile hekimine gittik % 70civarı hırıltısı var hemen flixsotide başla dedi.ve bir tane öksürük şurubu yazdı.hırıltıya iyi gelecekmiş. ama ben tabi almadım.şimdiyuduoğlum ama hırıltılı nefesi odasından koridorun sonuna kadar geliyor. ne yapmalıyım hocam. ballı limon cold mix ve iliadin dışında bişey kullanmadım [3 gün olduğu için ara verdim ama burun akıntısı devam ediyor 3 gün daha devam edeyimmi.uzun oldu ama bişey atlamak istemdim şimdiden teşekkürler
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120659 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
SAKIN, SAKIN o ahmagin lafina kanip, Flixotode baslamayin.
Griplerde Flixotide, kortizon oldugundan, 4-5 gun sahte bir "iyilik hali" yaratir, ondan 1 hafta sonrada Hastanelik olursunuz.. "Sahtekarligin 3 Safhasi" ni okumadinizmi??? Flixotide verilmesi 2. safhadir.. 2-3 hafta surecek. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 26 Şub 2020 Saat 22:47 |
|
![]() |
|
anneoluncx ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Ara 2018 Konum: AYDIN Durum: Aktif Değil Puanlar: 320 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı anneoluncx
Teşekkür ederim hocam sahtekarlığın 3 safhasını 2018 aralıkta okudum ve o günden bu yana 3 yıldır astım denildiği için kullandığım havaları bir daha kullanmadım.ama doktor kullanmazsan ciddi enfeksiyon olabilir akciğerde dedi malum bir de coronavirüs salgını var Türkiye’de de olduğunu gizlendiğini söylüyorlar ben de bu halde daha çok risk altında olduğu için tedirgin oldum açıkçası hocamokula da gidiyor .az önce öksürük kriziyle 20-30 defa arka arkaya öksürdü uyandı. Su pekmez falan verdim uyumaya çalışıyor ama burun deliklerini sonuna kadar açıyor ve çok hırıltılı ve hızlı nefesi bu grip ten mi yoksa astımla mı alakalı.peki iliadin 3 gün kullanıp bir gün ara verdim hala burun akıntısı var 3 gün daha kullanayım mı.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120659 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
SAKIN, Bilhassa o sarlatanin hicbir dedigine inanmayin.. Sizin gibi "Yagli" musteriyi hic elinden kacirmak istermi?? Tabii ki her turlu yalani soyleyecek.. Esas bu gibi sarlatanlari, verdikleri Kortizonlu spreyler ile bagisikligi baskilayip, agir hastaliklara sebep oluyorlar..
"Pekmez" NE ALAKA!!! Hirilti oluyorsa, (Griplerin iyilesme safhasinda daima olur) sicak buhar uygulayin. SAKIN bu pustlara inanmayin. Burun akintilari, oksuruk, EN AZ; 2-3 hafta surerler.. Hele birde bu sarlatanlarin verdikleri ilaclari kullandi iseniz, aylarca surer. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı anneoluncx
Hocam zaten asla ilaçları kullanmadım sadece grip için sizin söylediklerinizi uyguluyorum.ve anladığım kadarıyla Başka bişey yapmama da gerek yok.teşekkür ederim . İliadin i de 2 . Kez 3 gün kullanmama gerek yok
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı anneoluncx
Hocam iyi akşamlar sizin grip uygulamalarınız dışında hiçbirşey yapmadım.burun aynen akmaya devam ediyor koyu yeşil.hırıltı devam ediyor özellikle uykuda çok fazla. öksürük seyrek ama düdük gibi sesli öksürüyor ve ışıkla bakınca burun eti pembe pembe görünüyor çok şişmiş ve ve bu gün yine boğazım ağrıyor dedi tlf ışığı ile baktım bademcikler kızarmış ve içinde beyaz beyaz noktalar var . Ateş koku yok paS var doktora gitmek istemiyorum başka bir öneriniz var mı sayın hocam değerli cevabınız için çok teşekkür ederim
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Hirilti olursa; sicak buhar uygulayin. Gerisi aynen devam.
SAKIN Cocuk doktorlarina gitmeyin.. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı anneoluncx
Teşekkür ederim hocam bizim evimiz yerden ısıtmalı ve peteği kapatsak bile oğlumun odası 25-26 derece oluyor alttaki ve üsttekiler yaktığı için ne kadar havalandırsam da nemi 35in üstüne pek çıkmıyor hırıltısı olması hasta olmadığı zamanlarda da ağZı açık uyuyup horlaması bu sebepten mi acaba buhar makinası öneriyor musunuz yada ne önerirsiniz
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123 8> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|