|
D vitamini ve kansızlık... |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Ponk ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Tem 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 145 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11 Mar 2020 Saat 11:36 |
Merhaba Kadir Bey, özgül öğrenme güçlüğü ile dikkat eksikliği hiperaktivite tanısı alan 8 yaşındaki oğlum için concerta 27mg kullanıyoruz. Yoğun çalışınca baş ağrısı bazende başında karıncalanma hissi olduğunu söylüyordu. (ben sadece çalışmada zorlandığı zaman olduğunu düşünüyorum) Psikiyatrist nörolojiye sevk etti. Onlarda kan tahlili ve emar istedi. Emar için nisan ayına gün verdiler ve hiçbir yan etkisi yok en azından sonucu görüp emin olalım dediler. Kan tahlilinde ise aşağıdaki değerler referans dışı çıktı: 25 OH Vitamin D3 19,20 ng/mL Kreatinin 0,54 mg/dL Ürik Asit (serum) 1,8 mg/dL Hemoglobin 11,5 g/dL Hematokrit 33,5 % Notrofil % 33,8 % Lenfosit % 56,0 % Lenfosit 4,57 BIN/mm3 PDW 8,9fL Sizden aldığım bilgi doğrultusunda yılda bir ampul Dvit3 ampul içiyorduk. Tahlil sonrasında bu yılınkini içirdim. Sizce yeterli gelmiş midir? Doktor Kan değeri düşük dedi Hematolojiye gitmelisiniz dedi. Ben protein ağırlıklı beslemeye başladım. Hematoloji gerekli mi? Test 1 ay önce yapıldı. Tıp fakültesi bir ay sonrasına kontrol randevusu verince yeni yorumladılar. Dvit3 ü de tahlilin ertesi günü içirmiştim. Tekrar tahlile gerek var mı? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 119144 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Senede 1 defa Dvit3 ampul icirmeniz yeterli olmuyor. 6 ayda bir icirin.
Kan tahlilleri normal, cocuk refarans araliklari kullanilmamis.. SAKIN bu degerlerle, bir hastalik teshis ederlerse, veya ilac verirlerse, SAKIN INANMAYIN... |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|