Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - D vitamini ve kansızlık...
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

D vitamini ve kansızlık...

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Ponk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 145
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ponk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: D vitamini ve kansızlık...
    Gönderim Zamanı: 11 Mar 2020 Saat 11:36
Merhaba Kadir Bey, 
özgül öğrenme güçlüğü ile dikkat eksikliği hiperaktivite tanısı alan 8 yaşındaki oğlum için concerta 27mg kullanıyoruz. Yoğun çalışınca baş ağrısı bazende başında karıncalanma hissi olduğunu söylüyordu. (ben sadece çalışmada zorlandığı zaman olduğunu düşünüyorum) Psikiyatrist nörolojiye sevk etti. Onlarda kan tahlili ve emar istedi. Emar için nisan ayına gün verdiler ve hiçbir yan etkisi yok en azından sonucu görüp emin olalım dediler. Kan tahlilinde ise aşağıdaki değerler referans dışı çıktı:
25 OH Vitamin D3  19,20 ng/mL
Kreatinin  0,54 mg/dL
Ürik Asit (serum)  1,8 mg/dL
Hemoglobin  11,5 g/dL
Hematokrit  33,5 %
Notrofil %  33,8 %
Lenfosit %  56,0 %
Lenfosit 4,57 BIN/mm3
PDW  8,9fL

Sizden aldığım bilgi doğrultusunda yılda bir ampul Dvit3 ampul içiyorduk. Tahlil sonrasında bu yılınkini içirdim. Sizce yeterli gelmiş midir? 

Doktor Kan değeri düşük dedi Hematolojiye gitmelisiniz dedi. Ben protein ağırlıklı beslemeye başladım. Hematoloji gerekli mi? 

Test 1 ay önce yapıldı. Tıp fakültesi bir ay sonrasına kontrol randevusu verince yeni yorumladılar. Dvit3 ü de tahlilin ertesi günü içirmiştim. Tekrar tahlile gerek var mı? 

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119144
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mar 2020 Saat 19:25
Senede 1 defa Dvit3 ampul icirmeniz yeterli olmuyor. 6 ayda bir icirin.
Kan tahlilleri normal, cocuk refarans araliklari kullanilmamis.. SAKIN bu degerlerle, bir hastalik teshis ederlerse, veya ilac verirlerse, SAKIN INANMAYIN...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.