|
Ise gidip gelmek |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
kırçiçeğim ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Kas 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 198 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kırçiçeğim
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 28 Mar 2020 Saat 21:11 |
Hocam simdi Turkiye de sürekli evde kal uyarisi yakıyorlar tamam buzde evde kalmak istiyoruz dışarı çıkmak istemiyoruz ama işe gitmek zorundayız. Kamuda ve özel sektörde dönüşümlü çalışma sağlandı. Kısacası böyle bile olsa illaki işimize gideceğiz. Korku ve endise içindeyiz göz göre göre hastalık gelecek evde kim duruyor merak ediyorum gerçekten. Durum gün geçtikçe artiyor insanlar bir 10 gün hepten evde kalsa belki azalacak ama birileri evdeyken digerleri işe gidiyorsa celiski var degil mi. Inanin stresten hastalanacağız sokağa cikmama yasağı gelmiyor hasta olacaz illaki dedikletinizi tabi yapariz ama işe gidip gelmek ailemizi de sikinti ya sokar mi inanin iyi değiliz teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118440 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Virus hastaliklarinin kulucka sureleri uzundur.. Salgin yapan;Veba,Tifo, Tifus gibi bakterilerin kulucka sureleri kisa oldugundan, karantina bu hastaliklarda ise yarar..
Misal: Asya tipi Kolera'da "Karantina" sarttir, ama El-Tor Kolerasinda, karantina bir ise yaramaz.. Virus salginlari ancak virus herkese bulasip, herkesi bagisik hale getirince sonlanir.O yuzden, asi ciktiginda, herkes bagisik oldugundan, asi da bir ise yaramiyacaktir. Karantina sadece, yaklasmakta olan yaz mevsimi dolayisi ile insanlarin hastaligi daha hafif atlatmalarini saglar. Hava sicakligi virusleri oldurmez!! Insanlarin direncini arttirir. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 29 Mar 2020 Saat 04:10 |
|
![]() |
|
esra_s ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11 Tem 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 241 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam bağışıklık için yenen içilen birşey işe yaramaz hastalandıkça,savaştıkça güçlenir demiştiniz. peki hastalandıktan sonra ateşi düşürmeyeceğiz ama hastalanmadan önce hazırlıklı olmak adına yapılacak hiç mi birşey yok? bu belirsizlik de çok huzursuzluk veriyor. ne zaman bitecek bilmiyoruz. bazen acaba şimdi hastalanmak mı daha iyi diyorum çünkü ilerde hastanelerde bize bakacak yatak,ekipman,doktor olacak mı muaamma! mehmet ceyhan hoca bu işin en az 1 yılda biteceğini ve aslında tüm dünyada bitmeden yine bitmeyeceğini söyledi. bu belirsizlik,çaresizlik tüketici
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118440 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Yiyecek-icecek; Bir beslenme bozuklugunuz, malnutrisyonunuz varsa, hastaliklar agir gecer. Bunlarin, gidalarina dikkat etmeleri gerekir.
Normal bir insanin fazladan bir seyler yemesinin hicbir faydasi olmaz. Hele-hele; sarimsak, pekmez, corek otu yagi, pancar, kelle-paca, hicbir sekilde sizi hastaliklardan korumaz. Bunlarin tamami uydurma bilgilerdir. Turk doktorlari; Viruslar nasil urerler, kac turlu enfeksiyon yaparlar, RNA zinciri, nasil DNA seklini alarak insan DNA'sina yapisir, bunlardan haberleri bile yoktur. Cok gafil avlandilar COK!! Grip teshis etmemeye yeminli olmanin cezasini Maalesef, gariban halk odeyecek. Bir virus salgini, ancak: Herkes(en az 2/3'u) virusu alip,bagisiklik kazandiktan sonra biter. Kulucka suresi uzun olan ve/veya tasiyicilik olan hastaliklarin karantinasi hicbir ise yaramaz. Bana gore, bu Salgin, Nisan sonu biter. 2021 kisi tekrar cikabilir ve 2020'de hasta olmayanlari hasta eder. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 29 Mar 2020 Saat 19:28 |
|
![]() |
|
rec ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 29 Mar 2020 Durum: Aktif Değil Puanlar: 25 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam Merhaba. Yeni konu açmak istemedim. Ben de bu konudan sizlere sormak istiyorum. Türkiye' deyiz. Tek yaptığımız evde kalmak. Bizler şanslı mıyız bilmiyorum. Evde oturarak bizler neyi bekliyoruz diyorum bazen. Eğer salgın %60 'ına bulaşacak ve bitecekse, (ki %60' ına Nisan ayı sonuna kadar bulaşır mı?) bizler bu durumda 2021 ' e kaldığımız için şanslı mı oluyoruz yoksa şanssız mı?
Bazen neden kaçıyoruz diyorum kendi kendime. Sizin bu anlamdaki düşünceniz nedir? Ben işim gereği evimde oturabiliyorum. Bu durum bizi dezavantajlı duruma mı sürüklüyor acaba?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Yukardaki cevabimi bir daha okuyun.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|