|
Kaşıntılı kabarıklıklar |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | |
Bsarıkaya ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25 Nis 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 196 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Bsarıkaya
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 31 Mar 2020 Saat 13:28 |
Hocam, merhaba. 4 yaşında 105 cm 18 kg ağırlığında, süt ve yumurta beyazı alerjisi geçmişi olan oğlumla ilgili danışmak istiyorum size. Birkaç gündür poposunun üst kısmını kaşıyordu, yara oldu kaşımaktan. Genel olarak vücuduyla uğraşmayı alışkanlık haline getirdi, yanak içini ısırıyor, tırnaklarını koparıyor, yazın sinek ısırığı olan bölgelerin iyileşmesine fırsat vermeden kabuklarını kanatarak koparıyordu. Pedagogla görüştük, biraz takıntılı olduğunu söyledi, okb meyilli olabilirmiş, şimdilik takip edin dedi, birkaç masaj önerdi. Çok da yapmadık aslında masajları, ama ara ara nüksetse de iyi gibiydi.
Şimdi poposunda bu kabarıklıkları farkettim, kaşındığı için eli hep orda, fotoğraflarda da göründüğü gibi, kanatana kadar kaşıyor. Fotoğraflarda yeni oluşmuş kabartılarda var, neden olmuş olabilirler, bir fikriniz var mı? Farklı olarak memleketten gelmiş bal yedi bu ara, küçükken karın ağrısı ishal yapıyordu, vermiyordum o yüzden, şimdilerde öksürük vardı biraz, ballı limon verdim, 2 çay kaşığı kadar, o sebep olmuş olabilir mi?
|
|
![]() |
|
Bsarıkaya ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25 Nis 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 196 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Bsarıkaya
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118857 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
"Sut ve Yumurta Allerjisi" palavrasina inandiniz demek ki!!
Iyi kaziklamislar sizi. Kasintilarinin sebebi; Uyuz… Eczaneden, Kwellada, sampuan veya Losyon, ne varsa alin, icini iyi okuyun ve ailecek kullanin. Ayrica Uyuz ile ilgili yazilari da okuyun. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Bsarıkaya
Hocam her iki oğlumdada normal şikayetlerinin haricinde sürerek de denedim süt ve yumurta beyazını, yanaklarına sürdüğüm anda kızarıp şişiyordu, şiddetli kaşıntı oluyordu. Keşke olmasa ama küçük oğlum 18 aylık, halen diyetteyiz, yanakları kızarıyor, ishal oluyor ve gece uyumuyor arada denediğimde.
Uyuz olma durumunada şaşırdım, biraz daha bekleyipmi alsak hocam, uyuz değilse bi zararı olur mu o ilaçların?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118857 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Pismis yumurta, allerji yapmaz.
Kati pismis yumurta sarisindan, ilk gun bir "tavla zari" kadar verin, dokuntu olmazsa, hergun arttirin. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Bsarıkaya
Hocam evet, ben de bunu farkettim, emziriyorum ve haşlanmış yumurta yiyorum sorun olmuyor, yağda yumurta yiyince sıkıntı oluyordu. (Yumurta beyazında sıkıntı var bu arada) Bunu ısrarla doktora söyledim, ilgilenmedi, 3 yaşına kadar vermeyin dedi sadece. İnternettede bulamamıştım yumurtanın pişirme yöntemlerinin alerjiye etkisini. 13 çıkmıştı alerji değeri, belirgin yüksek olduğundan kesinlikle vermeyin denmişti. Çok teşekkür ederim hocam, beyazını verebileceğim artık.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
ONCE, tam yumurta sarisina kadar cikin, bir problem cikmazsa, beyazini denemeye baslayin.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Bsarıkaya
Hocam kabarıklıklat halen devam ediyor, sürekli kaşınıyor oğlum. Evde başka kimsede bişey yok. Oğlumda önce kabarıklık oluyor sonra şiddetli kaşıntı başlıyor. Belli bi yer değil, geziyor tüm vücudu. Kollar, bacaklar, sırt, göğüs, poposu, hatta yanağında bile çıkmıştı. Ürtiker olabilir mi acaba? Aleeji şurubu mu kullansak? Bal yemişti 3 gün, 2şer çay kaşığı kadar, onun sonrasına denk geldi bu durum. Kestik balı, sonrasındada farklı bişey yemedi. Ne önerirsiniz hocam, çok sıkıntılı günlerdir
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|