Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kaşıntılı kabarıklıklar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kaşıntılı kabarıklıklar

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Bsarıkaya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 196
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Bsarıkaya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kaşıntılı kabarıklıklar
    Gönderim Zamanı: 31 Mar 2020 Saat 13:28
Hocam, merhaba. 4 yaşında 105 cm 18 kg ağırlığında, süt ve yumurta beyazı alerjisi geçmişi olan oğlumla ilgili danışmak istiyorum size. Birkaç gündür poposunun üst kısmını kaşıyordu, yara oldu kaşımaktan. Genel olarak vücuduyla uğraşmayı alışkanlık haline getirdi, yanak içini ısırıyor, tırnaklarını koparıyor, yazın sinek ısırığı olan bölgelerin iyileşmesine fırsat vermeden kabuklarını kanatarak koparıyordu. Pedagogla görüştük, biraz takıntılı olduğunu söyledi, okb meyilli olabilirmiş, şimdilik takip edin dedi, birkaç masaj önerdi. Çok da yapmadık aslında masajları, ama ara ara nüksetse de iyi gibiydi.
Şimdi poposunda bu kabarıklıkları farkettim, kaşındığı için eli hep orda, fotoğraflarda da göründüğü gibi, kanatana kadar kaşıyor. Fotoğraflarda yeni oluşmuş kabartılarda var, neden olmuş olabilirler, bir fikriniz var mı? Farklı olarak memleketten gelmiş bal yedi bu ara, küçükken karın ağrısı ishal yapıyordu, vermiyordum o yüzden, şimdilerde öksürük vardı biraz, ballı limon verdim, 2 çay kaşığı kadar, o sebep olmuş olabilir mi?
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Bsarıkaya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mar 2020 Saat 13:54

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118857
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mar 2020 Saat 20:24
"Sut ve Yumurta Allerjisi" palavrasina inandiniz demek ki!!
Iyi kaziklamislar sizi.
Kasintilarinin sebebi; Uyuz…
Eczaneden, Kwellada, sampuan veya Losyon, ne varsa alin, icini iyi okuyun ve ailecek kullanin.
Ayrica Uyuz ile ilgili yazilari da okuyun.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Bsarıkaya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mar 2020 Saat 20:34
Hocam her iki oğlumdada normal şikayetlerinin haricinde sürerek de denedim süt ve yumurta beyazını, yanaklarına sürdüğüm anda kızarıp şişiyordu, şiddetli kaşıntı oluyordu. Keşke olmasa ama küçük oğlum 18 aylık, halen diyetteyiz, yanakları kızarıyor, ishal oluyor ve gece uyumuyor arada denediğimde.
Uyuz olma durumunada şaşırdım, biraz daha bekleyipmi alsak hocam, uyuz değilse bi zararı olur mu o ilaçların?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mar 2020 Saat 21:49
Pismis yumurta, allerji yapmaz.
Kati pismis yumurta sarisindan, ilk gun bir "tavla zari" kadar verin, dokuntu olmazsa, hergun arttirin.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Bsarıkaya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mar 2020 Saat 22:49
Hocam evet, ben de bunu farkettim, emziriyorum ve haşlanmış yumurta yiyorum sorun olmuyor, yağda yumurta yiyince sıkıntı oluyordu. (Yumurta beyazında sıkıntı var bu arada) Bunu ısrarla doktora söyledim, ilgilenmedi, 3 yaşına kadar vermeyin dedi sadece. İnternettede bulamamıştım yumurtanın pişirme yöntemlerinin alerjiye etkisini. 13 çıkmıştı alerji değeri, belirgin yüksek olduğundan kesinlikle vermeyin denmişti. Çok teşekkür ederim hocam, beyazını verebileceğim artık. 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Nis 2020 Saat 00:47
ONCE, tam yumurta sarisina kadar cikin, bir problem cikmazsa, beyazini denemeye baslayin.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Bsarıkaya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Nis 2020 Saat 13:48
Hocam kabarıklıklat halen devam ediyor, sürekli kaşınıyor oğlum. Evde başka kimsede bişey yok. Oğlumda önce kabarıklık oluyor sonra şiddetli kaşıntı başlıyor. Belli bi yer değil, geziyor tüm vücudu. Kollar, bacaklar, sırt, göğüs, poposu, hatta yanağında bile çıkmıştı. Ürtiker olabilir mi acaba? Aleeji şurubu mu kullansak? Bal yemişti 3 gün, 2şer çay kaşığı kadar, onun sonrasına denk geldi bu durum. Kestik balı, sonrasındada farklı bişey yemedi. Ne önerirsiniz hocam, çok sıkıntılı günlerdir
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.