Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Covid sonrasi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Covid sonrasi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kırçiçeğim Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 200
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kırçiçeğim Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Covid sonrasi
    Gönderim Zamanı: 02 Nis 2020 Saat 19:05
Hocam  corona virüsü olan bir hastanin ciğerlerinde hadar oluşuyor mu? bunu öğrenmek istiyorum. Eşimle ben 40 li yaslardayiz ben sizin yazılarınızi okuyup yapılmasi gerekenleri biliyorum. Diyelum ki boyle bir durumda olduk ateşi dusurmedik yada en kötü tablo ile karşılaşıp bu virüsü atlattık diyelim. Grip gibi geçti gityi peki organlarda bir hasat bırakıyor mu? Esim encok bundan korkuyor tamam iyilesen hastalardan bahsediyirlar hastaneden taburcu olanlar bu hastalığı atlatınca vücutta kalıcı zararlar oluşurmu hocam bizi bu konuda bilgilendirirmisiniz. Teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 122337
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Nis 2020 Saat 22:46
HAYIR... Herkesde olusmuyor.
Grip gibi gecirenlerde de; hicbir hasar birakmiyor.
Hastalik gectimi; GECER.. Daha da artik; "Dananin altinda buzagi aranmaz"
Bazi doktorlar, sizleri; "Omur Boyu Aylik Gelir" yapmak isterler ve her 1-2 ayda bir kontrola cagirabilirler, sakin aldanip da bunlara gitmeyin.
Yukarı Dön
kırçiçeğim Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 200
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kırçiçeğim Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Nis 2020 Saat 23:08
Hocam covid 19 geçirmiş bir hastanin akciğerde bıraktığı hasar bir slayt olarak gosteriliyor. Bizde korkuyoruz tamam hastalığı geçirmesine gecirelim ama eğer akcigerlerde gercekten bir hasar yapıyorsa iste bu kötü. Siz grip gibi gecirenlerde olmaz diyorsunuzbo zaman zature gibi geçirenlerde sıkıntı olusabilir. Turkiye de vaka ve ölüm sayısı artiyor kendi ohal inizi kendiniz yapacaksiniz diyerek sokağa cikmama yasağı gelmiyor biz işe gidiyoruz gidip geldikce kendimizi daha kötü hissediyoruz bize evde kalin dedikçe ama biz evde kalamıyoruz ise gittigimde hasta olacagim diye korkuyorum us yerimde herkes tuhaf kimsenin psikolojisi iyi degil hasta olmak bir yana gerçekten virüs gecse bile biz bunu kolay atlatamiyacagiz. Korktukca size yazıyoruz teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 122337
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Nis 2020 Saat 04:57
Virusler, hucre icine girerek, cogalirla ve olgunluga erisince, hucreleri parcalayarak etraftaki hucrelere yayilirlar. Bu sekilde, akciger hucrelerinde tahribat yaparlar. Bu hucreler, zamanla kendilerini tamir ederler. Verem de oldugu gibi bir hasar olmaz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.