|
Aşı |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
kzykzy ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25 Tem 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 523 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Nis 2020 Saat 01:14 |
Hocam merhaba. Bebeğim erkek , 1470gr 42cm. prematüre dogdu şuan 14 aylık ve 8 kg 72cm. 1yas aşılarını olmadı. Kkk aşısının covid 19 üzerine olumlu etkisi var mı ya da koruyuculuğu , geçen biri de sorunca kafama takıldı.asiyi yaparsalar götüreyim mi sağlık ocağına sizce .Ya da beklesin mi sakıncası olur mu. Ayrıca bebeğim sizce çok mu zayıf , yani yeterince beslebmiyor.yeterince süt almıyor.beni emiyor ve sütum yetmiyor çünkü aylardır 8 kg.bir şey yemiyor inek sütü mama aldiramadim.biberon kullanmıyor.yeterince beslenmedigi için vitamin almalı mı sizce. Ben artık kaygı etmeye başladım.tamam zayıf çocuk şişman çocuktan daha sağlıklıdir ama bizde durum farklı yiyip yiyip zayıf değil, yeterince beslenmedigi için zayıf.ne yapmalıyım sizce hocam.anemi geçmişi var(5.8 hgb) gordu siz en son kuvozde çok kan alınmasından oluşmuş olabilecek bir anemi olduğunu düşünmüştdnuz.o anemik süreçte de çocuk hiç kilo almadi. Saygılar hocam
|
|
- "Kitapsız bilgin olanın, sermayesi din olanın; rehberi şeytan olmuştur" Yunus Emre
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117067 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ilk firsatta KKK asisini yaptirin.
Dogru, Maalesef, Turkiye'deki hastanelerde, sorumsuz sekilde bir "Kan alma" ahmakligi vardir. Kutu sutlerine SOGUK baslayin. Hatta dondurma ile sevdirin. Dondurmaya alisinca, ustune az bir miktar soguk sut ilave edin, miktarlari zamanla arttirin. En az 600ml sut/sutlu gida toplamini buldurun. 1.8kg eksigi var. Muhim olan bu acik, artmasin. Boy,kiloya gore; nisbeten iyi, 3 cm eksigi var. |
|
![]() |
|
kzykzy ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25 Tem 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 523 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam iki sorum daha olacak size biri dvit .şimdiye kadar damla verdim.suan 14 buçuk aylık ve 8kg . 9aylikken 70 idi dvit ölçümü.suan bilmiyorum. Damla ile devam mi etmeliyim.ampul mu icireyim.bir ampul çok gelir mi.ne kadar vermeliyim.damla kullanmak sıkıcı unutuyorum ampul veresim var sizce uygun mu.
2.sorum. oglumu hep sağlı sollu yatırdım.dogdugundan beri ve sırt üzeri yatmıyor.kafa şekli yanlardan hafif basık geriye doğru . Beyin cerrahi yanlış kaynamış kemikleri sırt üzeri yatırın dedi ama çocuk hiç yatmadı uykuda bile çevirince geri düzeltti.bir osteopati uzmanı serebelluma baskı olduğunu bununda tonuslarin zayıf olmasina sebep olduğunu ince motor hareketlerinde zorlanabilecegini, düşük tabanlı olacağını yürürken çok sıkıntı yaşayabileceğini, göz kaslarının tam çalışmayacağını yani kafayı sağa sola yukarı aşağı çevirerek baktığını söyledi.bazi egzersizler gösterdi bana da öğretti yapın diye ama ne yalan söyleyeyim devam edemedim.coook hareketli çocuk yaptırmak istemiyor. Sizce kafa şeklinin öyle olması gerçekten beyincige baskı yapiyormudur hocam bu denilenler doğru mu ilerde sorun yasarmiyiz.cocuk prematüre ve 13,5 aylıkken yürümeye başladı Cat pat.cok düşüyor denge kurmakta zorlanıyor.ayaga kalktıktan sonra yuruyemeden sarhoş gibi dusebiliyor.ama yürüyor mu evet yürüyor çok güven vermesede yürüme şekli. Düzenleyen kzykzy - 11 Nis 2020 Saat 12:19 |
|
- "Kitapsız bilgin olanın, sermayesi din olanın; rehberi şeytan olmuştur" Yunus Emre
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117067 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- O kafa sekline: "Avrupai kafa sekli" denir.
O geri-zekali sozum ona beyin cerrahinin onerdigi kafa sekline de: "Turk kafasi" denir!! O 'SAKLABAN'IN dedigi hicbir sey olmayacak, sakin caninizi sikmayin. 2- D vitamini: 1 yasindan sonra damlalar bitince, her sene 1 defa 1 ampul dvit3 vermeniz iyi olur. |
|
![]() |
|
Hocam içim rahatladı. Kafasında şekil bozukluğu var sanıyordum vallahi.
Hocam kaburga yapısında da bir farklılık var onu kimseye gostermedim Dr muayene ettirmedim. Ben den başka kucağına alınca farkedenler olunca içime kurt düştü . Fotoğrafta belli olmaz diye anlatmaya çalışacağım sıkıntıyı .çocuğu kucagimiza alırken göğüs kafesi avuç içimize gelecek şekilde tutunca kaburga kemiklerinin öne doğru çıkık olduğunu farkediyoruz. V şeklinde . Yani Sternum ve kıkırdak Kosta bağlantısı yukarda(çok cikik disari doğru) parmak parmak kaburga kemikleri içe basık şekilde içe daraliyor.yani abisinin ki felan daha geniş yayvan bir göğüs kafesi sanki bunun ki bir v şekli halinde .normalde sternum ve Kosta bağlantısı içerde kaburga kemikleri hafif yay şeklinde dışarı bombeli olmuyormu hocam.s
Düzenleyen kzykzy - 11 Nis 2020 Saat 21:57 |
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Basinin; on ve yan (vesikalik resim gibi) resimlerini.
2- Ayakta, on ve yan tam boy ciplak resimlerini 3- Gogus kafesinin onden resmini gonderin. |
|
![]() |
|
Hocam ozeldende mesaj atmıştım.
Düzenleyen kzykzy - 12 Nis 2020 Saat 21:32 |
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Her hangi bir Genetik Sendrom degil,
Gogus kafesi; D vitamini eksikligine bagli.. Dvit3 ampul icirin, yazin bol gunes gorsun, Eylul'de Dvit3 seviyesi baktirip, bana yazin. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|