Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - D Vitamini
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

D Vitamini

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
efes2630 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 240
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı efes2630 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: D Vitamini
    Gönderim Zamanı: 10 Nis 2020 Saat 12:36
Kadir Bey merhaba, ben 2019 eylül ayında,  12-10 yaşlarındaki 2 çocuğuma da ampül dvit içirdim. Şubat ayında  test yaptırdık, d vitaminleri çok düşük çıktı 12 yaş 12 ng/ml, 10 yaş 10 ng/ml.  Dr damla olan formundan düzenli olarak kullanmamızı söyledi. Sizin fikrinizi alabilir miyim? Ampule rağmen düşük çıkmamızın bir anlamı sebebi var mı? Hangisini nasıl kullanalım. Teşekkürler.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117607
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Nis 2020 Saat 19:07
10-12 yaslarda gelene kadar hic Dvit3 icirmedi iseniz, tabiiki de 1 ampul yetmez..
Akil var, fikir var!! Ampul ile bile ara kapanmamis, damla ile arayi kapatacagini zannediyor! Allah akil,fikir versin. Damlalar ile arayi kapatmanizin imkani YOK. Hemen birer ampul daha icirin.
Onumuz yaz oldugu icin, beklerim ve Eylul ayinda tekrar olcum yaptirip, ona gore davranirim..
Yukarı Dön
ilgetuna Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 86
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ilgetuna Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Nis 2020 Saat 16:43
Hocam yaklasik 9 10 yildir yilda bir ampul d vit aliyruz. Korona virusu ile vitaminler cok gundeme geldi. Ekstradan vitamin almamiza gerek var midir bu donem icin. 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Nis 2020 Saat 19:42
Bakin!! Bir "maddenin" eksikligi ile olan bir durum, o maddenin Gereksiz fazlaligi ile daha iyi bir hale GELMEZ...
Coronavirus'da D vitamini eksikligi varsa, hastalik agirlasir.. AMA!!
Fazladan almaniz ile daha iyi bir durum OLUSMAZ..
Yukarı Dön
Umut7 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 85
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Umut7 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Nis 2020 Saat 04:05
Merhabalar Hocam, her ne kadar buu konu ile ilgili soruları çok cevapladıgınızı görsemde sormadan içim rahat etmedi hocam. Umarım kusuruma bakmazsınız. 

Eşimden dvit ampul almasını istemiştim, eczacı tera d3 ampul vermiş. İçerik aynı ama hiç duymadığım bir marka. Sorun olur mu. 4 yaşındaki kızıma bir hafta öncesine kadar 3-4 damla dvit veriyordum.  Daha önce hiç ampul olanını içirmedim. Tahlil de yaptırmadım ama geçen yazdan beri doğru düzgün dışarı bile çıkmadık. Şimdi bu ampulü vermemin bir sakıncası var mı?

6 Aylık kızım için de ampul vermem doğru olurmu, doğru olmazsa günde kaç damla vermeliyim? Cevaplayınız için çok teşekkrüler Hocam. 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Nis 2020 Saat 06:27
O markayi Bilmiyorum. icini okuyun, dediginiz gibi ise, 1 YASINDAN sonra, senede bir verin.
1 yasindan kucuklere, damla seklinde verin. Gunluk 1000unite olacak sekilde ayarlayin.
Yukarı Dön
maydanoz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 187
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı maydanoz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Nis 2020 Saat 17:55
Hocam Özür dileyerek ben de buradan yazıyorum. 3 aylik Kızım için bugün eczaneden devit aldım,  üzerinde 200.000 IU/10 ml yazıyor.  Onceki kullandigimda 50.000 IU/15 ml yaziyor. Şimdi ben bu hesaptan anlamıyorum hocam, oncekinden günde 5 damla verdim, yenisinden kaç damla vermeliyim?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Nis 2020 Saat 19:02
200,000IU=10ml
20,000IU=1ml
1ml=20 damla desek, 1 damla=1000 unite.. Bir damla vermeniz yeterli...

50,000IU=15ml
1ml= ~3,330IU..
1 damla= ~165IU
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.