|
D Vitamini |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | |
efes2630 ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Şub 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 240 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Nis 2020 Saat 12:36 |
Kadir Bey merhaba, ben 2019 eylül ayında, 12-10 yaşlarındaki 2 çocuğuma da ampül dvit içirdim. Şubat ayında test yaptırdık, d vitaminleri çok düşük çıktı 12 yaş 12 ng/ml, 10 yaş 10 ng/ml. Dr damla olan formundan düzenli olarak kullanmamızı söyledi. Sizin fikrinizi alabilir miyim? Ampule rağmen düşük çıkmamızın bir anlamı sebebi var mı? Hangisini nasıl kullanalım. Teşekkürler.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117607 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
10-12 yaslarda gelene kadar hic Dvit3 icirmedi iseniz, tabiiki de 1 ampul yetmez..
Akil var, fikir var!! Ampul ile bile ara kapanmamis, damla ile arayi kapatacagini zannediyor! Allah akil,fikir versin. Damlalar ile arayi kapatmanizin imkani YOK. Hemen birer ampul daha icirin. Onumuz yaz oldugu icin, beklerim ve Eylul ayinda tekrar olcum yaptirip, ona gore davranirim.. |
|
![]() |
|
ilgetuna ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04 Kas 2009 Durum: Aktif Değil Puanlar: 86 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam yaklasik 9 10 yildir yilda bir ampul d vit aliyruz. Korona virusu ile vitaminler cok gundeme geldi. Ekstradan vitamin almamiza gerek var midir bu donem icin.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117607 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bakin!! Bir "maddenin" eksikligi ile olan bir durum, o maddenin Gereksiz fazlaligi ile daha iyi bir hale GELMEZ...
Coronavirus'da D vitamini eksikligi varsa, hastalik agirlasir.. AMA!! Fazladan almaniz ile daha iyi bir durum OLUSMAZ.. |
|
![]() |
|
Umut7 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21 Mar 2020 Durum: Aktif Değil Puanlar: 85 |
Merhabalar Hocam, her ne kadar buu konu ile ilgili soruları çok cevapladıgınızı görsemde sormadan içim rahat etmedi hocam. Umarım kusuruma bakmazsınız.
Eşimden dvit ampul almasını istemiştim, eczacı tera d3 ampul vermiş. İçerik aynı ama hiç duymadığım bir marka. Sorun olur mu. 4 yaşındaki kızıma bir hafta öncesine kadar 3-4 damla dvit veriyordum. Daha önce hiç ampul olanını içirmedim. Tahlil de yaptırmadım ama geçen yazdan beri doğru düzgün dışarı bile çıkmadık. Şimdi bu ampulü vermemin bir sakıncası var mı? 6 Aylık kızım için de ampul vermem doğru olurmu, doğru olmazsa günde kaç damla vermeliyim? Cevaplayınız için çok teşekkrüler Hocam.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
O markayi Bilmiyorum. icini okuyun, dediginiz gibi ise, 1 YASINDAN sonra, senede bir verin.
1 yasindan kucuklere, damla seklinde verin. Gunluk 1000unite olacak sekilde ayarlayin. |
|
![]() |
|
maydanoz ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22 May 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 187 |
Hocam Özür dileyerek ben de buradan yazıyorum. 3 aylik Kızım için bugün eczaneden devit aldım, üzerinde 200.000 IU/10 ml yazıyor. Onceki kullandigimda 50.000 IU/15 ml yaziyor. Şimdi ben bu hesaptan anlamıyorum hocam, oncekinden günde 5 damla verdim, yenisinden kaç damla vermeliyim?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
200,000IU=10ml
20,000IU=1ml 1ml=20 damla desek, 1 damla=1000 unite.. Bir damla vermeniz yeterli... 50,000IU=15ml 1ml= ~3,330IU.. 1 damla= ~165IU |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|