|
Tatli gidalar |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
fatma8266 ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Kas 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 422 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı fatma8266
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11 Nis 2020 Saat 12:42 |
Ac karnina;bal, seker, cuckulata veya sekerli gidalar yer ve Insulin salgisini arttirirsaniz; Panik ataklar olusur.. Asiri Insulin; kan sekerini dusurur, vucut bunu duzeltmek icin, Adrenalin salgilar, buda asabiyet yapar, sinirlilik hali ve uyaranlara karsi hassasiyet olusur. Hatta sebepsiz islenen bazi cinayetlerin hep ac karnina cukulata yendikten sonraki kriz doneminde oldugu biliniyor. Zamanla tedbir alinmazsa; 1)Adrenalin; Koroner arterlerde daralma yapmaya baslar. Kalp bunu onlemek icin; Koroner arterlerin ic cidarini "Kolesterol" ile kaplar. Bu hadise, diger damalarda olmaz. Sonuc;Kalp krizleri 2) Vucut butun bunlara Insulin'in sebep oldugunu anlayinca, "Insulin imal eden hucrelere" karsi antikorlar uretir. Bunlarda, insulin ureten hucreleri yoketmeye baslarlar. Sonuc: Tip:2 seker hastaligi....
3) Devamli Adrenalin etkisi arterlerde , bilhassa bobrek atar damarlarinda daralmalara sebep olur. Sonuc: Yuksek tansiyon. Dikkat edin bu hastaligi olanlarda; bu uclu sac-ayak daima vardir: Tansiyon, Seker hastaligi ve Yuksek kolesterol ( ve buna bagli kalp hastaliklari) .. Ac karnina her turlu tatli ve sekerden uzak durun. Illaki yiyecekseniz, barsaktaki emilimi geciktirecegi icin; "yagli-tatlilari" tercih edin. Helva, baklava gibi, misal; "Ayva tatlisina" kaymak koyarsaniz, hizli seker emilimini onlersiniz.. Tabii bunlari da; Sifa niyetine hergun yenilsin diye soylemiyorum... Ayda, yilda 1 defa.... NOT: Meyvalari da unutmayin ac karnina; Muz, Hurma, Incir ve bilhassa Uzum yemeyin. Bu meyvalardaki sekerler; Glikoz agirliklidir. Fruktoz (diger meyvalar) ve Sorbitol (Armut) ihtiva eden meyvalar tecihimizdir. Hocam merhaba. Yazinizi okudum anladim. Sorum șu. Ayni şeyler kuru kayisi kuru incir kuru üzüm ve kuru hurma icin de gecerli MI? Kahvalti da bunlari tuketmek ayni sorunlara yol acarmi. Ben kizlarima Kahvalti da bu dordunu hașlayip marmelat haline getirip veriyordum yanlis MI yapiyorum? Saygilar
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118467 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Incir,Uzum, ve Hurma'nin kurusda ayni riske sahiptirler.
Kayisida Fruktoz orani yuksek oldugu icin, kan sekerinde ani yukseklik yapmaz.. Ama, genede bu gidalari tok karninda yemekte fayda vardir. |
|
![]() |
|
Fulya34 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 Eki 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 191 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Son yıllarda bir çok diyetisyen tatlı krizleri için hurma yememizi, eğer pasta, kek gibi bir şey yapmak istiyorsak şeker yerine hurma püresi, bal veya pekmez kullanmamızı tavsiye ediyorlar.
Yeniden aydınlattınız, teşekkür ederiz.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118467 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Diyetisyenler, doktor degiller, doktor bile olsalar, bunlar icin OZEL egitim gerekir.
Onlarin bilgileri, magazin bilgileri ile sinirlidirlar. "Tatli krizi" varsa, o sahis; ZATEN normal degildir.. Tatli tikinacagina, IYI bir dahiliye doktoruna gitsin. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 11 Nis 2020 Saat 23:10 |
|
![]() |
|
aabut ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24 Haz 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 153 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam konu dikkatimi çekti. Tatlı krizleri yaşayanlar dahiliyeye gidince nelere bakılmalı? Ben doktorlara pek güvenemiyorum burada. Dahiliye uzmanı olsanız ve Size gelsek tatlı krizim var diye ne tetkikler önerirdiniz? Benim “tatlı krizi” denilen şeyden epey oluyor. Yemediğim gün sinirleniyorum. Bağımlı da olabilirim ama en azından dahiliye kısmını elemek isterim bakılacak bir şey varsa
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
5 saatlik; Glikoz Tolerans Testi uygularim.
Bu konu ile ilgili yazilarimi okuyun. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|