Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Virüs korkusu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Virüs korkusu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
lindi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 85
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı lindi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Virüs korkusu
    Gönderim Zamanı: 17 Nis 2020 Saat 15:56
Kadir Bey merhaba,

14 Mart’tan beri evden dışarı çıkmıyordum ancak 2 gün önce iş için çıkmak zorunda kaldım.

Emlakçılık yapıyorum, 2 gün önce alıcı ve satıcı ile birlikte tapu müdürlüğüne gittim, bina içi çok kalabalık değildi ve herkes maske takıyordu, 9:00dan 11:30 a kadar bina içinde bekledik ancak  satıcı müşterinin yaşı 65 den büyük olduğu için kaymakamlıktan izin alması gerekti onu beklemeye başladık yalnız binanın içi çok soğuk olduğu için eski iş yerimden tanıdığım olan alıcı müşterim ve eşiyle birlikte onların arabada beklemeye başladık. Hava 7 dereceydi ve yağmur yağıyordu, soğuk olduğu için arabanın klimasını da açtılar, üçümüzde de maske vardı hatta benimki FFP1 3M olandı arabanın çok az camı araladım ama oksijen yetmiyordu , oksijensizlikten migren gibi başım ağrımaya başladı nerdeyse 5 saat arabanın içinde bekledik akşam eve geldiğimde direkt duş alıp birşeyler yiyip hemen yattım, sanki taş taşımışım gibi yorgundum.

Şimdi ya o gün virüs kapmışsam diye endişeden ölüyorum. 40 yaşındayım, ya virüs kaptıysam eşime ve 5,5 yaşındaki kızıma bir de yan dairede oturan eşimin 75 yaşındaki annesine de bulaştırırım diye endişe ediyorum. Sürekli portakal yiyorum, burnumu temizliyorum, bugün tuzlu suyla gargara da yapmaya başladım. 14 gün evden dışarı adım atmayacağım.

Bu virüs işi adamı öldürüyor, ya bulaşmışsa korkusu ayrı öldürüyor. Sizce anlattığım şekilde bulaşma olabilir mi? Bir de ricam bağışıklığı nasıl güçlendiririz? D vitamini 1 ampul mü almam lazım? Carlson  balık yağı da alayım mi? Ne yapayım?

Teşekkürler,
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118442
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Nis 2020 Saat 19:51
Bulasma??? ZOR..
Bulasti ise, zaten yapilacak bir sey yok..
1- C vitamini; ilaveten almanizin hicbir faydasi yok. Gunde 1 dilim Portakal bile gunluk C vitamini ihtiyacinizi fazlasi ile karsilar.
2- Sogan, sarimsak, corek otu yagi, pancar, ve "zikkimin koku" gibi ivir-zivir hicbir ise yaramaz.
3- Burun temizlemenizin ve tuzlu su gargaralari; bile hicbir faydasi yoktur. Virus solunum yollarina gelir gelmez, hucrelerin icine girer. Onlara da, hicbir sey etkili degildir.

Rahat edin. Stres; bagisikligi dusuren bir durumdur.
Hic almadiniz ise; her sen 1 ampul Dvit3 icin.
Balik yaglari bir ise yaramaz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.