| 
 | 
| 2,5 YAŞ BACAK AĞRISI | 
| Yanıt Yaz   | 
| Yazar | |
| ozlemkrtls   Üye     Kayıt Tarihi: 16 Oca 2018 Konum: Denizli Durum: Aktif Değil Puanlar: 2 |  Mesaj Seçenekleri Yanıt Yaz Alıntı ozlemkrtls Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.  Teşekkürler(0)  Alıntı  Cevapla  Konu: 2,5 YAŞ BACAK AĞRISI Gönderim Zamanı: 18 May 2020 Saat 17:58 | 
| 
   Hocam merhaba, oğlum 2,5 yaşında geceleri ayaklarını hareket ettirip dönerek uyanıyor. Bacağını gösteriyor.Doktora götürdüğümde ise tam kan tahlili,kreatinin, üre, romatoid faktör ,ast,alt,periferik kan yayması testleri yapıldı ve testler temiz çıktı. doktor büyüme ağrısı olabilir dedi fakat dizine dokundurmuyor çocuk yürürken de çok rahat değil gibi. sizce bu aşamada ne yapabilirim. açıkçası korkuyorum.bu testler bu teşhis için yeterlimidir.MR gerekirmi?çok teşekkürler
    | |
| 
     Ozlmkrtls
     | |
|  | |
| Dr.KadirTugcu   Uzman   Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119411 |  Mesaj Seçenekleri Yanıt Yaz Alıntı Dr.KadirTugcu Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.  Teşekkürler(1)  Alıntı  Cevapla  Gönderim Zamanı: 18 May 2020 Saat 18:45 | 
| 
   O tahlillerin tamami bosuna yapildi... Veya: "Tamamen duygusal: sebeplerle yapildi!! Bu yasta o hastaliklarin hicbiri olmaz.  Bu yasta; "buyume agrisi", HIC OLMAZ!! Istirahat etsin. Bir sekilde, ya darbe olmus veya asiri zorlamis. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 18 May 2020 Saat 18:46 | |
|  | |
| kardelenk   Üye   Kayıt Tarihi: 22 Eki 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 59 |  Mesaj Seçenekleri Yanıt Yaz Alıntı kardelenk Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.  Teşekkürler(0)  Alıntı  Cevapla  Gönderim Zamanı: 19 May 2020 Saat 08:56 | 
| 
   Hocam, öncelikle saygı ve sevgilerimi yolluyorum size.. oglum artık 10 yaşında ve sayenizde antibiyotiğin veya herhalngi bir ilacin (calpol dışında, o da sayilidir)tadını bilmez.. Oglum 7 yaşındayken ayaklarından başlayarak yukarı çıkan aşırı eklem ağrısı yaşadı. Yatakta dönemiyor, ayağa kalkamıyordu. Acile götürürken kucağınıza alırken çığlık çığlığa idi. Idrar tahlili! Ve röntgen çekip birşey yok deyip gönderdiler. Ama çocuk 10 gün okula gidemedi, yürüyemiyor ağrıdan. Başka bir dr her ihtimale karşı romatolog görsün dedi. Profesöre götürdük, bu dr tahlil yapmadı ama çeşitli hareketler yaptırarak muayene etti uzunca ve hipermobilite olduğunu, bazı sporlardan uzak durması gerektiğini söyledi. Ağrıların da fazla hareketle kasları yordugundan bu kadar yoğun olduğunu söyledi.  3 ay folbiol kullanarak tekrar kontrole çağırdı. Oğluma hapları içeremedim pek, kontrole de gitmedik. Bir daha o şiddette bir ağrısı olmadi. Ama özellikle sabahları merdiven inip çıkarken ağrıdığını söyler hafif. Başka bir dr a goturucem. Yanlış teşhis olabilir mi hep aklımı kurcalar.. Ama parmakları da aşırı esnek ve hep kutletir mesela. Çok uzun oldu.. fikrinizi almak istedim, arkadasin yazısını görünce de burdan yazmak istedim kusura bakmayın. Ha bir de ilk belirti ayak baş parmağı kızarmıştı. Saygılar hocam tekrar | |
|  | |
| Dr.KadirTugcu   Uzman   Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119411 |  Mesaj Seçenekleri Yanıt Yaz Alıntı Dr.KadirTugcu Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.  Teşekkürler(0)  Alıntı  Cevapla  Gönderim Zamanı: 19 May 2020 Saat 18:27 | 
| 
   1- Asiri spor yapmaktan olabilir.. 2- Bazi Viral enfeksiyonlardan sonra olabilir.. 3- "Folbiol"??? Folik asit!! NE alaka!! Plasebo diye verdi herhalde! - Bu yasta: Akut Eklem Romatizmasi OLMAZ! - Aseptik kemik nekrozunda, agri hicbir sekilde azalmaz. - Osteomyelit bu sekilde seyr etmez. | |
|  | |
| kardelenk   Üye   Kayıt Tarihi: 22 Eki 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 59 |  Mesaj Seçenekleri Yanıt Yaz Alıntı kardelenk Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.  Teşekkürler(0)  Alıntı  Cevapla  Gönderim Zamanı: 19 May 2020 Saat 21:47 | 
| O halde basketbol oynayabilir istediği kadar, uzak tutmamıza gerek yok sanırım.. Evet, plasebo etkisi yaptığı kesin, çünkü birkaç ay önce içti bir süre ve her içtiğinde bugün bacaklarım ağrımadı dedi 😊 Ben de yan etkisi olmayacağını düşündüğümden bir süre kullanmasına izin verdim.. teşekkür ederim 🙏🍀 Düzenleyen kardelenk - 19 May 2020 Saat 21:50 | |
|  | |
| Yanıt Yaz   | |
| Tweet | 
| Forum Atla | Forum İzinleri  Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma | 
| 
 |