Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yeni doğan iye
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Yeni doğan iye

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
seyla.gazi Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 224
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı seyla.gazi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Yeni doğan iye
    Gönderim Zamanı: 21 May 2020 Saat 16:05
Hocam 15.mayis akşamı 36+2 de normal doğum kız çocuğum oldu.dogum kilo boy 3.160 gr 50 cm denildi dun sağlık ocağı 2.900 48 cm dedi hangisi doğru emin değilim ilk iki gün sürekli ağladı sütüm inmişti ama sanırım yetmedi sarılık başladı bilirubin 20 cıktı fototerapi başlandı bir gece kaldık şuan 7 ye düştü hala hastanedeyim çünkü doktor iye teşhisi koydu değerler su şekilde:
Dansite;1015
pH:5
Protein; negatif
Glikoz negatif 
Bilirubin negatif 
Urobilinojen normal 
Nitrit: negatif
Keton: negatif 
Lokosit:++
Eritrosit +
Mikroskobik inceleme her sahada 8-10 lökosit 3-4erittosit görüldü.
Şimdi hocam benim aklım ermez ama sabahtır yeni dogan yazılarınızı okuyarak yatış yaptırmak istemiyorum.antibiyotik tedavisini kabul etmek istemiyorum.ama kilo dünden beri düzenli emmesine rağmen 2860 geldi iki saate bir emmesine rağmen sabahtan bu saate bir kere kaka yaptı şimdilik huzursuzluk yok ama sarılık kaynaklıdır diye düşündüm mama vermeyi hiç istemiyorum bu durumda neyapmaliyim doktor mamaya başlattı ayrıca bugünde kalmamız konusunda ısrarcı tam kan tahlilleri yapılacakmış eski mailleri okudum ama hastanede yeni doğum yapmış yorgun biri olarak cevap bulamadım birde kakası dün hardal rengine dönmüştü ama bugün bir kere yaptığı çirkin sümüklü gibi yapyolla ile atıyorum hocam

4GP.ME/bltc/1590066823116.jpg

Düzenleyen seyla.gazi - 21 May 2020 Saat 16:17
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117982
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 May 2020 Saat 20:06
O doktor, sizi "yagli kapi" bulmus, birakmamak icin her turlu soytariligi yapar!!
Hemen o PUST hastaneden kacin!!!
4 gunluk olmus bir bebekte, Fototerapi icin, ust sinir: Total Bilirubin:24mg/dL'nin ustudur.
Fototerapi degerlendirme tablosunu o sahtekarin munasip bir yerine sokun!
IYE kesinlikle yok.
HEMEN KACIN!!
SAKIN MAMA VERMEYIN !! Sariligin, ac kalmakla hicbir ilgisi yoktur.

( Not: O gorulen lokositlerin, tamami, disardan dokulmedir. Pustlar kasten temizlik yapmadan, idrar ornegi almislar. )

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 21 May 2020 Saat 20:09
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı seyla.gazi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 May 2020 Saat 20:48
Bosuna mi fototerapi aldik simdi 
Antibiyotik konusunda doğru ysptigima çok sevindim  çünkü bende çıktım hastaneden eşimle başka  bir doktorunda görmesini tahlilin yenilenmesini istediğimizi belirttik.dediginiz gibi altını temizlemeden almışlardı.peki hocam kaka için ne diyorsunuz.miktari az degilmi kıvamı değişik midün sizin tam öngördüğünuz gibiydi simdi degil buarada beslenme sayım günde enaz8 olmalı demi hocam

Düzenleyen seyla.gazi - 21 May 2020 Saat 21:51
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117982
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 May 2020 Saat 22:11
Bebek ne zaman acikirsa, o zaman besleyin. Ac kaldigindan suphe ederseniz, su teklif edin. 30ml den fazla icerse, mama baslayin ve daima, anne sutunden sonra teklif edin.
Evet, bosuna Fototerapi aldiniz AMA, benim bahsettigim "Bilirubin takip tablosu" Turkiye'de; Tip fakultelerinin hicbirinde bilinmez. ISLERINE GELMEZ!!
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı seyla.gazi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 May 2020 Saat 00:15
Çok teşekkür ederim hocam 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.