|
Yeni doğan iye |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
seyla.gazi ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 15 Eki 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 224 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı seyla.gazi
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 May 2020 Saat 16:05 |
Hocam 15.mayis akşamı 36+2 de normal doğum kız çocuğum oldu.dogum kilo boy 3.160 gr 50 cm denildi dun sağlık ocağı 2.900 48 cm dedi hangisi doğru emin değilim ilk iki gün sürekli ağladı sütüm inmişti ama sanırım yetmedi sarılık başladı bilirubin 20 cıktı fototerapi başlandı bir gece kaldık şuan 7 ye düştü hala hastanedeyim çünkü doktor iye teşhisi koydu değerler su şekilde:
Dansite;1015 pH:5 Protein; negatif Glikoz negatif Bilirubin negatif Urobilinojen normal Nitrit: negatif Keton: negatif Lokosit:++ Eritrosit + Mikroskobik inceleme her sahada 8-10 lökosit 3-4erittosit görüldü. Şimdi hocam benim aklım ermez ama sabahtır yeni dogan yazılarınızı okuyarak yatış yaptırmak istemiyorum.antibiyotik tedavisini kabul etmek istemiyorum.ama kilo dünden beri düzenli emmesine rağmen 2860 geldi iki saate bir emmesine rağmen sabahtan bu saate bir kere kaka yaptı şimdilik huzursuzluk yok ama sarılık kaynaklıdır diye düşündüm mama vermeyi hiç istemiyorum bu durumda neyapmaliyim doktor mamaya başlattı ayrıca bugünde kalmamız konusunda ısrarcı tam kan tahlilleri yapılacakmış eski mailleri okudum ama hastanede yeni doğum yapmış yorgun biri olarak cevap bulamadım birde kakası dün hardal rengine dönmüştü ama bugün bir kere yaptığı çirkin sümüklü gibi yapyolla ile atıyorum hocam 4GP.ME/bltc/1590066823116.jpg Düzenleyen seyla.gazi - 21 May 2020 Saat 16:17 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117982 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
O doktor, sizi "yagli kapi" bulmus, birakmamak icin her turlu soytariligi yapar!!
Hemen o PUST hastaneden kacin!!! 4 gunluk olmus bir bebekte, Fototerapi icin, ust sinir: Total Bilirubin:24mg/dL'nin ustudur. Fototerapi degerlendirme tablosunu o sahtekarin munasip bir yerine sokun! IYE kesinlikle yok. HEMEN KACIN!! SAKIN MAMA VERMEYIN !! Sariligin, ac kalmakla hicbir ilgisi yoktur. ( Not: O gorulen lokositlerin, tamami, disardan dokulmedir. Pustlar kasten temizlik yapmadan, idrar ornegi almislar. ) Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 21 May 2020 Saat 20:09 |
|
![]() |
|
seyla.gazi ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 15 Eki 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 224 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı seyla.gazi
Bosuna mi fototerapi aldik simdi
Antibiyotik konusunda doğru ysptigima çok sevindim çünkü bende çıktım hastaneden eşimle başka bir doktorunda görmesini tahlilin yenilenmesini istediğimizi belirttik.dediginiz gibi altını temizlemeden almışlardı.peki hocam kaka için ne diyorsunuz.miktari az degilmi kıvamı değişik midün sizin tam öngördüğünuz gibiydi simdi degil buarada beslenme sayım günde enaz8 olmalı demi hocam
Düzenleyen seyla.gazi - 21 May 2020 Saat 21:51 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117982 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bebek ne zaman acikirsa, o zaman besleyin. Ac kaldigindan suphe ederseniz, su teklif edin. 30ml den fazla icerse, mama baslayin ve daima, anne sutunden sonra teklif edin.
Evet, bosuna Fototerapi aldiniz AMA, benim bahsettigim "Bilirubin takip tablosu" Turkiye'de; Tip fakultelerinin hicbirinde bilinmez. ISLERINE GELMEZ!! |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı seyla.gazi
Çok teşekkür ederim hocam
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|