Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Birkac soru..
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Birkac soru..

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Atilim06 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 55
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Atilim06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Birkac soru..
    Gönderim Zamanı: 20 Tem 2020 Saat 13:22
Hocam merhaba, birkac konuda fikrinizi rica ediyorum,
1. Oglum 6 yas 9 ay, en son ocak ayinda boyu 122 cm idi, bugun olctum yine 122 cm, kilo 21, mayista dvit3 icti, hersene 1 adet iciyoruz zaten. Boyu neden uzamiyor ne yapmaliyiz?
2. Esim 38 yasinda ust sac dipleri aciyor dokununca ne kullanmalitiz,
3. Ben 40 yasindayim 3 hafta once fitik ameliyati oldum, sol kolum dirsek hizasindan damaryolu acilmisti, o bolgedeki damar (5 cm) sert hala, gerilmis, kablo var gibi, dr sordum tromboflebit ogibi birsey soyledi, morluk, kizariklik, uyusukluk yok ancak dokununca sertligi hissediyodum bir pihtilasma var sanirim, genel cerraha gitsem iyi olur mu..

TesekkurlerSmile
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117988
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Tem 2020 Saat 18:53
Boyu zaten, 1 sene ilerde. Fazlasi var, eksigi yok.
Sac dipleri agrisi, Migren veya sinirsel olabilir. Stres durumlarinda artar. 
Bir de; hanginiz "erkek" hanginiz "hanim" belli degil..  "Esim" lafini kullandiginizda bilemem.. EGER esim
 dediginiz, haniminiz ise, at kuyrugu veya saclarinin siki toplanmasida yapabilir. ( Hos; gunumuzde erkeklerde
 sac uzatiyor ya!!!)
Damar kapanmis durumda, zamanla kaybolur. Bu andan sonra yapilabilecek bir sey yoktur. 

Yukarı Dön
Atilim06 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 55
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Atilim06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Tem 2020 Saat 14:31
Haklisiniz hocam cinsiyet belirtmedim ama dediginiz gibi zaten erkeklerde sac uzatiyo :( ben karim icin sormustum.
Hicam bu damar kapanma olayi ilerde pihti atma gibi tehlikeli sonuclar dogurur mu? internette birsuru sey yaziyo korktum tabi. Simdilik zeytinyagia biraz ovuyorum, hala sert, ama baska sıkıntı yok simdilik.ĺ
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117988
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Tem 2020 Saat 18:45
Yok oyle; "pihti" filan atma!! 
Ellemeyin. Kendiliginden daha cabuk duzelir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.