|
Gelişim geriliği |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Aliyeaslı ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Ara 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 5 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Aliyeaslı
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 16 Ağu 2020 Saat 00:02 |
Hocam 28 aylık bebeğim anne karnında hidronefroz tespit edilmişti dogsuktan sonra kapanmadı devamlı iye adı altında antibiyotikler kullandı.Dogumun 40.haftasından sonrada atopik dermatitle başlayan ve 7 ayında anca tanısı konulabilen süt ve çoklu gıda allerjisi vardı.dogustan hafif hipotonikmiş sonradan farkedildi.2 yasında yürüdü.1 yasında malnütrisyondan hastanede yattı.7 aylıktan 2 yasına kadar hiç birşey agızdan almadıgı için (istek ve yutma yoktu)(yutma testi,genetik bagısıklık her testleri normal)bir taraftan antibiyotikler bir taraftan allerji bir taraftan probiyotikler barsaklarda alırı kanama yaptı.sizinle konustuktan sonra nitrit negatif oldugu için antibiyotikleri kestim.probiyotikleri bıraktım.1 yas asısından sonra aşıda yaptırmadım.1 yıl kadar yeme ve yutmasıyla ugrastım.şuan ng yi çıkardım ve yeni yeni yemeye başladı fakat gelişim geriliği var.28 aylık 10 kg 83 boyunda.yediği çok kısıtlı vitamin ilaç vb hiç birşey veremiyorum.bilişsel olarak hiç bir sorunu yok.sipraktinide veremiyorum.altında yatan travmatik nedenide olabilir dediler.dogduktan sonra 20 gün sepsis tanısıyla yb yattı.tahminim antibiyotik ve aşılar bizi mahvetti.yasıtlarını yakalarmı diye tedirginim.kendine yetecek kadar yemesi için yada başka bana ısık olacak tavsiyeleriniz varsa bekliyorum.
|
|
from Aliye
|
|
![]() |
|
Aliyeaslı ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Ara 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 5 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Aliyeaslı
![]() ![]() ![]() ![]() |
Şimdiden teşekkürler hocam
|
|
from Aliye
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118999 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
"bebek" NE??????
Kız mı? Erkek mi?? "Anne karnında hidronefroz" eski bir Türk sahtekarlığıdır. Bir zamanlar nerede ise her bebekte tesbit ediliyordu!! Bu günlerde pek lafı edilmiyor artık! Zaten bütün pislik, bu teşhis ile başlar. Bu teşhis ile olmayan İYE ler teşhis edilir, aile devamlı doktorlara, hastanelere koşar, olmayan İYE için çuvalla ilaçlar verilir, ilaçlara reaksiyonlar başlayınca çok meşhur bir Türk doktor sahtekarlığı olan;"Çoklu gıda allerjisi" teşhisi konur ve gereksiz yere verilen diyetlerle bebeğin canına okunur ve malnutrisyon gelişir. Öncelikle, azdan başlayak, kutu sütlerinden verin. Önce bir kutu sütlerine bir alışsın, gerisi kolay. Aşıların bunlarla bir ilgisi yok. Aşılarına, kaldığınız yerden devam edin. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 16 Ağu 2020 Saat 09:56 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|