Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yeni doğan
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Yeni doğan

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
toprak1 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 266
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı toprak1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Yeni doğan
    Gönderim Zamanı: 16 Ağu 2020 Saat 00:18

Hocam 37 gunluk 3.310 gr doğan kız bebeğim 5 gün kontrolde hiç kilo vermemişti. Yazilarinizdan bildigim icin cok Sevindim. 1 aylık kontrolde ise sadece 150 gr almış. Doktor mama başlattı. 90 cc hazırla her emzirmeden sonra ver icebildigi kadar dedi. Ben sadece günde 2 defa 5 gün 60 cc mama verdim. 5 günün sonunda 200 gr almış aynen devam dedi doktor ancak meme reddi başladı. Bunun üzerine mamayı 4 gün bıraktım sadece emzirerek devam ettim 4 gün sonunda yine aynı kilodaydı. 3.665 gr. 4 günde hiç kilo almamış. Beslenmeyi nasıl ayarlayacağım beni emmeyi bırakacak gibi.
2.memeyi özellik le göğsün alt kahve rengi kısmını tam kavrayamiyor. Bu sorunu cozsem herşey düzelecek. Emdi sanıyorum ama aslında sadece memede duruyor gibi.3 dakika emmeden uyuyor.  Çok güçsüz emmesi. Kavramayı nasıl öğreteceğim. Alt dudak dışa kıvrık olmuyor bir türlü.dil bağı vardır dediler. Yazılarınızda öğle birşey yok demissiniz. Neden memeyi doğru kavrayamiyor olabilir. Dil ağlayınca damağa değmiyorsa dil bağı var demekmiş. Bebeklerin ağlayınca dilleri damağa deymelimi bizimki değmiyor.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120199
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ağu 2020 Saat 10:02
1- Sakın o "mama" tuzağına düşmeyin. Anne sütüne devam.
4 günde kilo almasınımı bekliyordunuz?? Böyle bir şey olmaz.. Sabırlı olun, 1 ay sonra kilosuna baktırın.

2- Yaş ilerledikce bebek kuvvetlenir ve memede dah kısa süre kalır, normaldir.
Bebeğinizin kakası, emin olun o doktorlardan daha doğru bilgi verir. 
Bebek aç kalırsa; kakası top-top ve çok sert bir şekilde çıkar.
Yeterli beslenenlerde; altın sarısı renkte ve hardal kıvamındadır.
Aşırı besleniyorsa; kaka mukuslu ve yeşil renkte olur.
Siz doktorlara değil, bebeğin kakasına inanın.

3- Dil altı bağı ile ilgili duyduklarınızın tamamı uydurma bilgilerdir. Bu bilgileri dünyada bir tek TÜrk Tıp
fakülteleri öğretir.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 16 Ağu 2020 Saat 10:04
Yukarı Dön
toprak1 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 266
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı toprak1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ağu 2020 Saat 19:08
Hocam 38 gunluk ve sadece 350 gr almış olması beni çok üzdü. Mama başladık bu seferde meme reddi başladı. Mamayı bıraktım emzirmeye çalışıyorum ama 2 çekip ağlayarak bırakıyor. Kilo kaybı olacak diye korkuyorum. 1 ay sonra hala kilo alamaması durumunda ne gibi tahliller tetkikler yapılması gerekir. Size ulasamazsak diye soruyorum.
2. Şuan yapılması gereken tahlil var mı 
3. Yeni doğan kaka sayıları aylara göre değişir demissiniz bir cevapta. Ama yazınızı bulamadım 38 gunluk bebek kaç kez kaka yapmalı sadece anne sutu alıyorsa .kaç gün yapmazsa normaldir. 
4. 1 gundur hic kaka yapmadi sadece cis var. Cis de doyma belirtisi midir.
5. Memeyi doğru kavrayamayan bebeğe doğru kavrama nasıl öğretilebilir. Memenin ucunu dogar doğmaz tutu ve ucunu emdi öğle emzirdigimiz için mi yanlış emiyor hala. Yeni doğan hemşiresi biraz yardımcı olmaya çalıştı ama hep meme ucundan emiyor bunun nedeni ne olabilir.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120199
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ağu 2020 Saat 08:24
Bebek aç kalırsa; kakası top-top ve çok sert bir şekilde çıkar.
Yeterli beslenenlerde; altın sarısı renkte ve hardal kıvamındadır.
Aşırı besleniyorsa; kaka mukuslu ve yeşil renkte olur.
Sayısına bakmayın.
Öncelikle meme verin, üstüne mama teklif edin. Olmuyorsa, yapacak bir şey yok.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.