|
Dil gelişimi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
erhazan ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 13 Oca 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 240 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2020 Saat 22:42 |
Hocam oğlum 5 yaşında. Birkaç harfi çıkarmada zorluk çekiyor. Doktorlar algısının iyi olduğunu söyledi. Zihinsel açıdan bir sorun yok çok şükür. Birkaç dil egzersizi verildi. Bu konudaki makalenizi de okudum. Acaba bizim yapabileceğimiz bir şey de var mıdır? Şu an bir KBB uzmanı dil gelişimci ile irtibattayiz. Acaba izlenilen bu egzersiz olayı doğru mudur? Zamanla duzelebilecek bir durum mudur? Teşekkürler..
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119212 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Dilde bir kusur olmaz.. Hadise; dile komut veren sinirlere hükmeden beyin hücrelerinin az gelişmiş olmasıdır.
Zamanla düzelecek. Egzersizler faydalıdır. |
|
![]() |
|
antipc ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 10 Tem 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 289 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam aynı durum benim oğlumda da var, 3 yaş 3 aylık. Bazı sesleri çıkaramadığı için anlaşılması da zor oluyor, haliyle çocuk da zorlanıyor iletişim kurduğu kişi de. Herhangi bir uzmana götürmedi, ben evde tekerleme vs söylüyorum, kitap okuyorum, birebir konuşuyorum, düzeltmiyorum ama o sesi içeren kelimeleri tekrarlamaya çalışıyorum. K sesi başta hiç çıkmıyor mesela. Tedi, tapı (kedi kapı) vs telaffuz ediyor. Ama algısı çok iyi, uzun cümleler kurup bir olayı anlatabiliyor. . Ablasından ötürü tv etkileşimi var malesef, ablasında ben kendim de tv izlemediğim için pek maruz kalmamıştı, ablası(şu an da 5 yaşında) 18 aydan beri tüm harf ve kelimeleri net çıkarıyor. Oğlum için uzman desteği önerir misiniz?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119212 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Zaten; kekemelikler ve konuşma zorlukları erkeklerde daha fazladır.
6 erkek kekemeye karşı, 1 kız kekeme vardır. Evde kendiniz meşgul olabiliyorsanız, aynı anlattığınız şekilde devam edebilirsiniz. İllede bir "Uzmana" gidilecek diye bir şey yok. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|