|
Kızım Astım mı |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
Nurhan
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Kızım Astım mıGönderim Zamanı: 31 Ağu 2020 Saat 19:30 |
|
Hocam iyi akşamlar kızım kronolojik 27 düzeltilmiş 25 aylık 11.500 gr 92 cm daha öncede konuşmuştuk krup atakları durumundan dolayı sizinle. konuştuğumuzdan beri hiç ilaç kullanmıyorum kortizonlu ilaçları bıraktık çok şükür
Dün yine atak gibi oldu hiç bir arazı yoktu burun akıntısı burun tıkanıklığı ateş vs sadece akşam üzeri hafif havlar tarzda öksürük başladı kronik olan bir balgamı var onu sürekli öksürterek çıkarttırıyorduk gece soğuk havaya çıkarttık biraz sakinleşti ama sabah atlatamadı komple tıkandı nefes alamadı geçen senede yoğun bakımda yatmıştı bundan dolayı acile götürdük adrenalin başladılar biliyorum adrenalini önermiyorsunuz ama ilk o tedaviyi uyguluyorlar 1 amp prednol verdiler oral çocuk doktoruna yönlendirdiler doktor direkt astım krup sadece üst solunumu tutar sizinki aşağılarda birde senede 3 kez krup atağı olmaz solunum sesleri astım belirtisi dedi geçen sene 3 kez atak geçirmişti ayrıca krupta yoğun bakıma yatma ihtiyacı olmaz yardımcı solunum kasları devreye girmez sizinki astım kesinlikle dedi yilk yatağındaygöğüste sırta kadar varan çekişmeleri vardı yoğun bakımdaki geçmişi baktı ronküs diye yazmışlar dedi Bi kaç bulgu daha söyledi ama hatırlamıyorum tıbbi terimleri mutlaka koruyucu tedaviyi kullanmanız lazım dedi zespira flixtide ventolin inh başlayalım flixtide 3 gün zespira yı sürekli kullanalımm dedi sürekliokuyorum sizin yazılarınızıhocam ama benim kızımda ne var çözemiyorumaylardır ilaç kullanmıyoruz sayenizde şimdi nasıl bir yol izlemem lazım gerçekten astım mı kızımkusura bakmayın çok uzun yazdım ama sizden cevap almadan hiçbirşey yapmak istemedima
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 01 Eyl 2020 Saat 09:16 |
|
Astım ise: rahat nefes alır, sıkıntışı ve ıslık çalar seste nefes verir.
Krup'da ise; hem nefes almada, hem vermede sıkıntı olur. Krup ise; "3 gece hastalığıdır"... 3 gece aynı şekilde sıkıntılı geçer. Kendiniz buna göre değerlendirin. Sakın Türk doktorlarının HER Astım teşhislerine inanmayın. Allahtan, ağızdan verilen Prednol hiç bir etki göstermez.. Ne kadar cahil olduğu, Prednol'ü içirmesinden belli!! Astım olarak değerlendirirseniz, sadece;Brivanyl şurup,günde:3x1 ölçek verin , birde Ventolin sprey yedeğinizde bulunsun..Sıkıştığınızda kullanırsınız. SAKIN o sacma sapan, "Sahtekarlık" ilaçlarını kullanmayın. |
|
![]() |
|
Nurhan
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 01 Eyl 2020 Saat 10:24 |
|
Çok sağolun hocam nefes almada da sıkıntımız vardı hocam alamıyordu tıkanıyordu dün gün içerisinde yine aynı şekilde oldu ama biraz daha rahat atlattı gece ise öyle Bi sıkıntı yaşamadık hocam yine öksürürken havlar tarzda idi ama yoğun Bi öksürük olmadı bir iki kez ancaktı illa ki gece olması mı lazım krup diyebilmemiz için yoksa gün içerisinde de yoğun ataklar olur mu bu gece 3.gece olacak bu geceyi de rahat atlatırsa krup diyemeyiz mi şuan daha rahat nefes alış verişi açıklamışsınız 3 gece bu şekilde geçer diye ama emin olmak istedim hocam o ilaçları kullanmak istemiyorum boş yere uzun zamandır bırakmışken
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 01 Eyl 2020 Saat 16:38 |
|
SAKIN; o ilaçların hiçbirini kullanmayın. Astım ile yakından uzaktan hiçbir alakası yok.
|
|
![]() |
|
Nurhan
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 01 Eyl 2020 Saat 22:52 |
|
Çok teşekkür ederim hocam ilginiz için yine içimi rahatlattınız iyi akşamlar
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|