|
Tek taraflı bademcik büyümesi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
adenos ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Eyl 2020 Durum: Aktif Değil Puanlar: 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Eyl 2020 Saat 10:32 |
Hocam merhaba,
4,5 yaşındaki oğlumda bu zamana kadar zaten normalden büyük bademcikleri ve genizeti sebebiyle hep sıkıntı yaşadık. Çok sık bronşit, bronşiolit ve tonsilit geçirdik. Hasta olmasa bile geceleri ağzı açık uyur, horlama yaşar, bazen apne olurdu. Doktorlar alerjik bünyesinden kaynaklı diye düşünerek ameliyatla almak yerine hep ilaç tedavisi verdiler. Fakat hiç etkili olmadı. Hastalıklarımız bademcik ve geniz eti yüzünden çok sık tekrarladı ve ağır geçti. Geçen ocak ayında tonsilit ile beraber orşit geçirdi. Onun öncesinde mi tam hatırlamıyorum ama 1 sene kadar önce hasta değilken tesadüfen bademciklerinin birinin büyük olduğunu farkettim. Sonrasında birkaç kez kbb ve çocuk doktoruna gittik ama önemsememişlerdi birinin büyük olmasını. Haftasonu oğlum ateş burun akıntı öksürük vsç yok iken durduk yere bademciğim acıyor dedi. Baktığımda büyük olan bademciğinin üstünde bir lezyon gördüm büyük bir aft gibiydi. Sonra araştırma hastanesine Doçent bir KBB doktoruna gittik. Muayene edip direkt geniz etiyle beraber bademciklerini alıp biyopsi yapmamız gerekiyor, tek taraflı bademcik büyümesi ve deforme olmasının altında lenfoma olabilir dedi. :ok korktuk hocam. Hiçbir test yaptırmadı, ne olursa olsun bademciklerine patoloji yapılması gerekiyor ne olduğunu bilmemiz için dedi. 1 yıldır büyük bir bademciği ama başka hiçbir belirtisi yok. Çok hareketli, enerjik ve canlı bir çocuk. İlaç da verilmedi, tek yol ameliyat denildi o kadar. Bademciğin tek taraflı büyümesiin başka bir açıklması olmaz mı? Lütfen bir yo gösterin hocam, yapılması gereken hangi testler varsa siz önerin biz yaptıralım. Doktorun şüphelendiği hastalık bizi ne kadar korkutuyor tahmin edersiniz. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118202 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Tek taraflı bademcik büyümesi, bir tek; Enfeksiyöz Mononükleoz denilen viral bir hastalıkta olur..
Bu hastalığı geçirenlerde "Lenfoma" olabiliyor AMA, bu Lenfoma sadec Afrika kıtasında görülüyor. Ateşli iken yapılan, Kan Sayımlarında; MONO değeri anormal yüksek çıkar. |
|
![]() |
|
adenos ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Eyl 2020 Durum: Aktif Değil Puanlar: 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Teşekkürler cevabınız için hocam. Bizde ateş durumu yok şuan için. Zaten belki 1 seneyi geçmiştir büyüklüğü farkedeli. Mono hastalığını 1 sene önce geçirmişse bile tek bademciğin şiş kalması normal midir?
Bir de genelde sabah uyamdığında ağız kokusu oluyor oğlumda. Bademcik taşı gelişmiş olabilir mi acaba büyük olan bademciğin içinde. O nedenle de diğerine göre büyük duruyordur belki de. Ameliyat olmadan şu lenfoma şüphesini dışlamak istiyorum hocam. O yüzden başka sebepler olsun istiyorum :( Enfeksiyoz Mononukleoz testi ve mono değeri dışında yaptırmamız gereken başka bir öneriniz olur mu?
beta ya da streptokok testi de isteylim mi? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118202 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
"beta testi"??? Bu ne??? Böyle bir test yok!
Bu konularla ilgili eski yazdıklarımı okuyun. |
|
![]() |
|
Mesajı yazdıktan sonra yazılarınızı okumaya devam ettim ve beta diye doktorların adlandırdıklarının Farklı olduğunu öğrendim hocam.
Temmuz ayında en son sadece karın ağrısı ile acil servise başvurmuştuk. Oğlumun en son o zaman kan değerlerine bakılmıştı. Normalin dışında gösterilen değerleri yazıyorum size. LYM# 6,66 (0,97 - 5,77) MONO# 1,35 (0,19 -0 ,94) EOS% 6,4 (0 - 4,70) WBC. 12,63. (4,27 - 9,84) Bu değerleri nasıl değerlendirirsiniz?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Antibiyotik gereken bir hastalık yok.
|
|
![]() |
|
Alara123 ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Haz 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 12 |
Merhaba, çocuğunuzun en son durumu nedir? Herhangi bir operasyon yapıldı mı acaba?
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|