Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Acıl oglum icin
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Acıl oglum icin

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
saliç Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 377
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı saliç Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Acıl oglum icin
    Gönderim Zamanı: 28 Eki 2020 Saat 23:45
hocam merhaba oglum 2 yaşinda 8 ayliktan beri sure gelen lenf bezi buyuklugu sorunumuz daha once doktorumuz el ile muayne eder patolojik olmadigi soylerdi.2 yas kontrolunde tekrar bezelerin kontrol edilmesini istedim cunku daha once iki doktor bezelerin buyuk oldugunu soylemisti.doktorumuz tekrar el ile muayne etti dalak buyumesi vs varmi diye yine el ile bakti. bezelerin 1 cm den buyuk olmadigini dusundugunu ve usg vs gerek olmadigini soyledi.ama yinede kan tahlili istedi.devlet hastanesine tahlilleri yapmaya goturdum bugun devletteki doktor bezelerin normalden biraz buyuk oldugunu soyledi ve hemotoloji bolumune kayit acti o an aklim basimdan gitti cok korktum.cikan kan tahlilleri ve bu hemetolog meselesinden kendi doktorumuzada bahsettim ozel hastanedeki doktorumuz kan tahlillerinin normal oldugunu bi sikinti olmadigini soyledi. Fakat diger devetteki doktor hemetolog gorsun dedigi icin,peki ozaman usg de gorelim tam boyutlari orada belli olur ona gore tekrar degerlendirelim dedi. Hocam kan tahlillerini size de yazacagim kan tahlilinde allah korusun kanser turlerinden birine yakalandigi anlasilirmi losemi lenfoma gibi cok korkuyorum kadir hocam ne olur yol gosterin. tahlilleri simdi yaziyorum hocam
Yukarı Dön
saliç Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı saliç Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eki 2020 Saat 00:00
Wbc  6.67
Rdw-sd  33
Nlr  0.58
Ba#  0.04
Eo#   0.34
Mo#  0.56
Ly#   3.62
Ne# 2.11
Ba%  0.6
Eo%  5.2
Mo% 8.4
Ly%  54.1 
Mpv  7.7
Ne%  31.7
Plt  329 
Rdw-cv 11.8
Mchc 36.2
Mcv 79.4
Hct 33.8
Hgb  12.2 
Rbc 4.25 
Hocam  bunlarda referans disi   rdw-sd  33.1  ne% 31.7   mcv 79.4  hct 33.8

Yukarı Dön
saliç Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı saliç Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eki 2020 Saat 00:11
Hocam birde dustugunde fln deri alti kanamasi oluyodu purpura dedi doktor onemli bisi degl hassas kilcal damar dedi. Ama bu testleride istemiis. Bunlarda soyle
 Pt% 99  % 
Pt ( sec ) 13.4 sn
Aptt 28.8 sn
Pt ( nr ) 1 inr 
Ferritin 35.58 
Ldh 273 iu/l 
Tsh 1.7185
Serbest t4 1.04
Vitamin b12  389
Ldh 273 
Urik asit 2.5   
Hocam tum bu kan sayimlarida bi sknti varmi ne olur cok korkuyorum 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117482
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eki 2020 Saat 02:33
Siz resmen ARANMISSINIZ!! 
Niye bu konuda yazdiklarimi okumazsiniz ki!! 
Siz boyle mevzuyu kasidikca, ensenize daha cok tokat yersiniz. 
Ilk doktor isin dogrusunu soylemis... Daha hala ne diye kurcaliyorsunuz? 
Ilk doktorun takibinde olun yeter. Belliki (sansiniza) durust ve bilgili bir doktor. 
Yukarı Dön
saliç Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı saliç Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eki 2020 Saat 07:41
Hocam haklisiniz ben okudum yazilarinizi ama bu bezeler bir bucuk yildir gecmeyince digerleride normalden buyuk deyince endiselendim. siz kan sayimindaki bazi degerlere bakip kan hastaligi varmi yokmu degerlendiriyodunuz. Oglumun kan degerlerindede kan hastaligi yok degilmi sizin azinizdan cikan disinda icim rahat olmuyor 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117482
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eki 2020 Saat 18:55
Gecmezler... Gecmiyecekler!! 
1 yasindan sonra; anneden gecen Antikorlar yok olduktan sonra:
Antikorlar olusana kadar ( 7-10 yas), bagisiklik Lenfatik sistem ile mikroplar ile mucadele eder. Bu lenf
bezleri hem mikroplari yok ederler hemde bu arada, mikroplari analiz ederek onlara karsi antikorlar imal
 ederler. Aktif olduklari sure boyunca, buyuk ve ele gelmeye devam ederler. 
Bilhassa, ilk bir yasinda her ateslendiginde Antibiyotik kullanilan bebeklerde bu antikorlarin olusmasi cok
 daha uzun sure alir ve hastaliklar daha agir seyr ederler.

Bagisiklik ile ilgili makale ve Forum yazilarimi IYI okuyun.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 29 Eki 2020 Saat 18:56
Yukarı Dön
saliç Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı saliç Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eki 2020 Saat 20:25
Tesekkurederim hocam allah razi olsun 
Yukarı Dön
saliç Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı saliç Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eki 2020 Saat 20:49
hocam kizmayin bisi daha vardi unutmusum,her iki kasigindada beze buldular bebekken benimde elime glmsti tek biyerindeki simdi brz dha buyumus nohut kadar sag ve sol kasikta var bunlarda normalmi hocam 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.