Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kendimle alakalı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kendimle alakalı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Burcu87 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 428
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Burcu87 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kendimle alakalı
    Gönderim Zamanı: 09 Kas 2020 Saat 08:13
Hocam 33 yaşında kadınım. Haftanın 7günü çeşitli ağrılarla boğuşuyorum. Bel, boyun, omuz, kol, bacak hepsi her gün ağrıyor diyebilirim. Skolyozum var , boyun ve bel için de fıtık denildi ve çözüm yok sadece ağrı kesici verip yolladılar.

Benim asıl sormak istediğim; fmf için sabah erken gelen karın ağrısı demiştiniz hep okuduğum kadarıyla. Ben sabah 6-7 gibi uyanıyorum ve alt karın kasıklarıma yakın bir bölge ve tüm bacaklarıma yayılan bir ağrı/sancı yaşıyorum. Gün içerisinde azalıyor yatıp uyandığımda tekrar aynısını yaşıyorum..Kadın doğum, üroloji, dahiliye hepsine göründüm ama teşhis yok. Sadece kadın doğum doktoru yara olduğunu ve yakılması gerektiğini söylemişti. Bunun ağrı yapabileceğini belirtmişti ama Covid öncesiydi ve daha sonra tekrar gidemedim. Fmf ile ilgili sorulara verdiğiniz cevap benim şüphe duymama neden oldu. Bahsettiğiniz ağrı böyle bişey mi? Yoksa kadın doğum doktoruna güvenip yaktırma dediği işlemi mi yaptırmam gerek? Yardımcı olmanızı rica ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117133
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Kas 2020 Saat 18:37
1- "Skolyoz, boyun ve bel fitigi" tedavisi olan durumlardir. Dogru durust bir ortopedi uzmani bulun. 
2- Uzun sureli D vitamin eksikligi , bu gibi durumlara sebep olabiliyor, en kisa zamanda bir D vitamini
 olcumu yaptirip, bana yazin. 
3- FMF degil.
4- "Yara"???  Baska bir Kadin-Dogum doktoruna daha danisin.

Yukarı Dön
Burcu87 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Burcu87 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Kas 2020 Saat 19:08
Teşekkürler hocam uzun süredir D vitaminim düşük her yıl 1 ampul içmeme rağmen 20'yi geçmedi. Gittiğim doktorlar D vitaminini eksik olarak değerlendirmiyor aksine Türkiye'de herkesin düşük ve böyle sorunlara neden olmaz diyorlar.. 
Yukarı Dön
Burcu87 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Burcu87 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Oca 2021 Saat 06:00
Saygı değer hocam, dediğiniz gibi kadın doğumda detaylı muayene oldum. Rahim veya yumurtalıklarda sıkıntı yok. Hormon testi istendi onları da henüz veremedim. Genel kan tahlillerimde sorun gözükmüyor. Ağrılarımın sebebi bulunamadı.

Ben son günlerde yazılanlardan yola çıkarak bağırsak kurdu olup olmayacağını merak ettim. Alt karın bölgesinde adet sancısına benzer bir ağrı yaşıyorum. Tuvalet ihtiyacı doğunca baskı artıyor. Bir de düz yatarken elimle karnımın ortasına bastırınca gaz olduğunu hissediyorum. Sorun bağırsaklarda mı acaba? Her gün devam eden bir ağrı o yüzden çözüm arıyorum. Andazol alıp denemenin zararı olur mu sizd danışmak istedim.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Oca 2021 Saat 18:53
EGER; sadece sabahlari olan karin agrilari varsa, FMF olabilir. 
Gunde 1 defa, 1 tablet; Colchium alip deneyin.. Hemen 2-3 gunde sonuc alinir. 
Yukarı Dön
Burcu87 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Burcu87 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Oca 2021 Saat 20:16
Hayır hocam sabah değil tüm gün devam ediyor yine de fmf olabilir mi? Buscopan draje vardı evde ağrı için onu denemiştim içince ağrım azalıyor ama etkisi geçince yine başlıyor. 2 aydır bu şekilde. İdrar yolu enfeksiyonu veya bağırsaklarla alakalı mı diye düşündüm o yüzden..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Oca 2021 Saat 21:44
Tam Idrar Tahlili 
ve
Tam Kan Sayimi yaptirip, bana yazin. 
Yukarı Dön
Burcu87 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Burcu87 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2021 Saat 11:53
Hocam şimdi aklıma geldi o dönem abim Kuveyt'ten hurma getirmişti 2 ay kadar önce ve bol bol yedim. Yediklerimin bazılarından kurt çıkmıştı. Bu ağrıların sebebi olabilir mi? Dışkıda kurt görmedim ama karın ağrısı, gaz ve bazı geceler uyurken salya akma durumu var. O yüzden bağırsak kurdu olabilir mi diye sormak istemiştim..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.