|
danışma |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
gul78
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: danışmaGönderim Zamanı: 14 Kas 2020 Saat 16:54 |
|
Kadir hocam merhaba, ben geçen yıl kendim üç kez aralıklarla 3 ampül (ilk tahlildeki değerim 22'di bir ay ara ile iki ampül içtim 5 ay sonra bakıldığında yine 23 tü değerim sonra 1 ampul daha içtim en son geçen eylülde), eşim ve oğluma geçen kasım'da 1 er ampul içirmek suretiyle ailece d vitamini kullandık. Bu yaz bol bol güneşlendik bu yıl d vitamini içmeden kan tahili yaptırıp ona göre içelim istedim. tahlil sonuçlarımız şöyle çıktı; ben 42 yaşında kadınım benim 25,9 ng/mL, 12 yaşındaki oğlumun 20 ng/mL, 43 yaşındaki eşimin ise 13,7 ng/mL çıktı değeri. Şimdi biz hepimiz birer ampül içeceğiz sonrasında kilomuza göre günlük damla şeklinde almaya devam etsek en azından düşmeden belli bir seviyede kalmasını sağlarmıyız? yani 70-80 seviyelerinde nasıl tutabiliriz bu değeri. çok teşekkür ederim.
Düzenleyen gul78 - 14 Kas 2020 Saat 17:43 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(2)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 14 Kas 2020 Saat 18:35 |
|
Ampulu; icmeden evvel iyi calkalamaniz lazim. Birer Ampul icin, Subat basi tekrar olcum yaptirip bana yazin.
|
|
![]() |
|
gul78
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 06 Mar 2021 Saat 17:17 |
|
Hocam tekrar merhaba şubat başı demiştiniz ama biz ancak bugün yaptırabildik d vitamini tahlilini benim (42 yaşında kadın) 14 kasımda 25,9 olan değerim bugün 31,7 ng/mL, 44 yaşındaki eşimin kasım da 13,7 olan değeri bugün 20,3, 12 yaşındaki oğlumun kasım da 20,6 olan değeri bugün 23,1 çıktı. yani hepimizin değeri yine düşük. siz ampulu içmeden önce iyice çalkalayıp içmeniz lazım demiştiniz ama ben onu içtikten sonra görmüştüm. Bundan mı etki etmedi acaba? şimdi tekrar birer ampul mü içmeliyiz? Ya da ampulde 300.000 mL var ya bunun yerine 50.000 lik damlalardan alıp birer hafta arayla parça parça mı alsak ya da günlük damla şeklinde mi devam etsek.en azından bu şekilde belli bir seviyede kalmasını sağlamış olmaz mıyız? bir de bir yerde eğer magnezyum seviyeniz düşükse d vitaminiz yükselmez diye bir şey okumuştum acaba böyle bir durum olabilir mi? yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(1)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 06 Mar 2021 Saat 19:45 |
|
Tekrar birer ampul icin. Damlalarla mumkun degil, arayi kapatamazsiniz. Mayis sonu tekrar olcum yaptirip bana yazin.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|