|
Sağlık ocağından aradılar |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
barbaros350 ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Haz 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 152 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı barbaros350
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 16 Ara 2020 Saat 08:55 |
Hocam merhaba
Kasım 2016 doğumlu oğlum için dün sağlık ocağımdan arayıp 1.sınıf 4 lü karma aşısını coronadan dolayı öne çektiklerini şimdi yaptırmamız gerektiğini söylediler. Ben de size danışmadan yaptırmak istemedim. Daha yeni 4 yaş oldu. Birazdaha beklemeli miyim. 12 aylık iken yapılan kkk aşının üstünden daha 3 yıl geçti.Koruyuculuğu 5 yıl civarında sanırım. aBDT-IPA-Hib aşısını da Haziran 2018 de yaptıdık. İlkokul yaşına gelince dozu tekrarlıcaklar mı dediğimde bilmiyorum. Şu an uygulama böyle dedi ebe. Sizin yazılarınızı da okudum hocam 4-6 yaş arası aşı olabilir diye belirtmişsiniz ama ne kadar geç o kadar iyi mi acaba karar veremedim. Şu pandemide çocuğu sağlık ocağına götürmeyi de istemiyorum açıkçası hocam. İyiki varsınız hocam sizinle büyüttüm çocuklarımı. Kitabınızı dört gözle bekliyorum. Onlarda kendi çocuklarını sizin bilgilerinizle büyütebilsinler diye. minmettarım size.
Düzenleyen barbaros350 - 16 Ara 2020 Saat 09:06 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118149 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Son 3-4 gunden beri AYNI soru defalarca soruldu.
Eski maillere goz atmadan soru sormayin.
|
|
![]() |
|
barbaros350 ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Haz 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 152 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı barbaros350
Hocam tekrar merhaba. Ben uzun yıllardır üyenizim ve sizin değerli vaktinizi almak istemediğim için soru sormadan önce tüm konuyla ilgili yazıları okumaya çalışırım. Siz yazdıktan somrada baktım net bir cevap bulamadım.Arama tuşuna 4 yaş aşıları diye yazınca kabul etmiyor zaten. Ben mi yapamıyorum acaba moderatör yardımcı olursa sevinirim. Birde hocam benim esas sormak istediğim biz bu aşıları 4 yaşında yaptırırsak aşı. gov. tr de tetenoz aşısının diğerdozunun 13 yaşında yapılacağı yazıyor. Ara çok uzun olmayacak mı. Bir de bazı yazılarınızda karma aşılar çocuklara bacaktan yapılmalı demişsiniz. Bu 4 yaş içimde geçerli mi. Teşekkürler
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118149 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Son 3-5 gun asi hakkinda yazdiklarimi okuyun.
Benim ASI takvimine uyun. 4-6 yaslar arasi yapilan asidan sonra; 11-12 yaslar arasinda tekrari gerekir. Saglik bakanliginda, asilar hakkinda bilgi sahibi bir Allahin kulu yoktur. Kendi kafalarina gore, "modifikasyonlar" yaparlar.. 11-12 yasda yapilan asidan sonra, "Tehlikeli /Riskli meslek sahipleri" 10 senede bir asi olurlar, toplumun diger kesimlerinin asi olmalari gerekmez, sadece son asidan 10 sene gecmis ise ve riskli bir yaralanma olursa, TEK DOZ, "rapel asisi' yapilir. HepatitB asisinin mutlaka KUCUK adeleye yapilma mecburiyeti vardir.. Diger asilar bacaktan veya eskiden oldugu gibi kalcadan da yapilabilir. AMMA, asi yapilirken, hastanin, k.ci bacagi acilamayacak durumda ise, (misal toplu asi yapiliyorsa) o zaman asilar omuz adelesinden yapilirlar. Asi kutularinin ustunde, adeleye (IM) veya Deri alti(SC) yapilacagina dair not vardir.... Ama bizdeki Saglik calisanlari ahmak ve okuma ozurlu olduklarindan, bu yazilari bile okumaktan acizdirler. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 18 Ara 2020 Saat 18:27 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı barbaros350
Teşekkür ederim hocam elinize sağlık
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|