|
Marcus gunn sendromu |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
didemipek
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı didemipek
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Marcus gunn sendromuGönderim Zamanı: 15 Şub 2021 Saat 14:41 |
|
Hocam 9 yaşında kız. 4 aylık farkettik. Şu an yemek yerken gözün oynaması haricinde bir problem yok. Milimetrik bir düşüklük var. Görüşünde bir problem yok. Sadece ağız hareketiyle göz kapağı hareket ediyor. Arada soruyor neden böyle diye. Bazende eliyle tutuyor hareket etmesin diye. Onun dışında psikolojik olarak bir etkisi yok. Ben büyüdüğü zaman kendi karar versin ameliyat konusunda demiştim ama bazı yorumlarda da çocukluk çağında ameliyat saha başarılı geçiyor diye okudum. Sizşn fikrinizi merak ediyorum ameliyat olması şart mı? Ne zaman olmalı?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(1)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 15 Şub 2021 Saat 19:14 |
|
Marcus Gunn pupillasinda, her iki goz sinirlerinde farkli iletisim vardir. Bunun bir tedavisi yoktur.
Ancak; M.G.'a sebep olan bir tumor gibi bir BASKA hastalik varsa, o tedavi edilir. Veya; M.G., Glokom gibi bir duruma yol aciyorsa, o tedavi edilir. Mutlaka CIDDI bir merkezde takibini yaptirin.
|
|
![]() |
|
didemipek
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı didemipek
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 16 Şub 2021 Saat 00:29 |
|
Hocam tümör olsa 9 senede belli olurdu değil mi? Doğuştan çünkü. İlk emerken gözleri hareket etmesinden anladım daha yeni doğmuştu. Görmesinde bir problem yok zannedersem. 3 yaşında götürmüştü en son. Ciddi merkez derken dünya göz hastanesine gidiyorduk orası uygummudur
Düzenleyen didemipek - 16 Şub 2021 Saat 00:31 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(1)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 16 Şub 2021 Saat 04:10 |
|
Uygundur..
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|