Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ayak yanması
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Ayak yanması

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 5>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
MRTECVT Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 390
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı MRTECVT Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ayak yanması
    Gönderim Zamanı: 17 Şub 2021 Saat 23:56
Hocam Mete 2012 doğumlu her gece uyumadan önce ayaklarının çok sıcakladığını söylüyor kolonya sürüyorum yada ıslatıyorum zar zor uykuya geçiyor gündüzde evde çorap giydiremiyorum giysede bakıyorum çıkartmış oluyor sıcakladım diyor evde abiside var onda öyle bir durum yok. Bu durum hastalık belirtisi mi? 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120823
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Şub 2021 Saat 04:31
Erythromelalgia diye bir hastalik var, o olabilir. Sicaga maruz kalmak ve sportif aktiviteler arttirir.
Kesin bir tedavisi yoktur, Aspirin300mg + Magnesium kapsul veya tablet denenebilir. 
Turkiye'de bu hastaligin ismini duymus bir doktor bulmaniz cok zor! 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 18 Şub 2021 Saat 04:33
Yukarı Dön
MRTECVT Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı MRTECVT Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şub 2021 Saat 00:09
Hocam herhangi bir kızarıklık yada ağrı yok yinede bu hastalık var diyebilirmiyiz. Vitagil vitamin şurubu kullanıyorum düzgün beslenmediği için çok fazla yemek seçiyor. Vitagil kullanırken magnezyum fazla gelir mi? 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şub 2021 Saat 03:56
Kizariklik olmaz.. Sicaklik veya yanma hissi vardir.
Vitagil'in  cocugunuza hicbir faydasi olmayacak.
Aspirin300mg (gunde1 defa)+ Magnesium deneyin. Saat veya ac /tok farketmez.
Yukarı Dön
MRTECVT Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı MRTECVT Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Şub 2021 Saat 01:54
Hocam evde bebe aspirini var onu kullansam olur mu? Magnezyum çocuklar için şurup olarak satılıyor tablet yada şurup mg olarak farkeder mi? Ne kadar zaman kullanmalıyız. 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Şub 2021 Saat 03:30
Apirin 100mg, gunde:2x1 verin, Magnesium hangisi varsa, onu kullanin. 
Yukarı Dön
alev-kerem Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 501
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı alev-kerem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Şub 2021 Saat 16:46
Hocam özür dileyerek araya giriyorum. Eşim erkek 39 yaş 79 kilo 1.73 sizin teşhisinizle panik atak. Uyku öncesi ayakları yanıyor. Maalesef alkol sigara var. Bu tedavi onda da olumlu sonuç verir mi? 
Sen ol da; ister yâr' ol, ister 'yara'; lütfun da başım üstüne, kahrın da.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Şub 2021 Saat 18:54
Deneyin, kesin bir tedavisi yok. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 5>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.