Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kendim icin
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kendim icin

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
saliç Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 377
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı saliç Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kendim icin
    Gönderim Zamanı: 03 Mar 2021 Saat 17:44
Hocam 27 yasinda 56 kg bayanim anne ve babamda seker tansiyon kolestrol gibi rahatsizliklar bulundugu icin,kndi vucudumdada dengesizlik sezdigim icin arastirma hastanesinde dahiliye doktoruna gidip durumu anlattim annem unsilin kullanan seker hastasi babam baypas olmus kalp hastasi, hamileyken banada seker yuklemesi yapildi hocam ust sınırdan iki puan dusuk ciktigim icin hamilelik sekerimin olmadigini soylediler dr tkrarlatmak istesede onun ustu olan bir doktor bana bakarak uslupsuz bi sekilde sanki gozumden anlicakmis gibi bunda seker olmaz zayif vs dedi. fakat oglum dogdunda onunda kan sekeri yuksek cikti. Hemsire bana hamilelik sekeriniz varmiydi oglunuzun biraz yuksek cikti demisti. butun bunlarida goz onunde bulundurarak referans disi ve ust sinidira cok yakin olan degerlerimi degerlendirirmisiniz hocam 
    Hidroksi vitamin D   referans araligi 30-100  deger: 7 
    Folat  referans araligi 4.8- 37.3   deger: 4.3
   Insulin  referans araligi 2.6 - 24.9  deger : 22.6
   Glukoz  referans araligi 74-106   deger: 96.9
   Ldl kolestrol  referans araligi 60-129  deger: 101.1
  Trigliserid referans araligi 30- 200    deger: 226.7
  Kolestrol refesans araligi 110 - 200  deger: 186.4
  Hdl kolestrol referans araligi 35.60  deger : 40

Yukarı Dön
saliç Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı saliç Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Mar 2021 Saat 22:43
Kadir hocam soylemeyi unutmusum birde hamile iken pasta yemistim akabinde burnum kanadi acile gittgimde sekerim 250 gibi bir rakamdi
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117070
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mar 2021 Saat 01:36
Muhim olan; aclik kan sekeri!!!
Yukarı Dön
saliç Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı saliç Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Mar 2021 Saat 12:53
Hocam insulin drencinin oldugunu anlamak icin hangi degerlere bakilmali doktor kan tahlillerime bakip unsilin direncin var endokrin gorsun dedi. hangi degerlere gore bu sonuca variliyor
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117070
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Mar 2021 Saat 19:01
5 saatlik Glukoz tolerans Testi gerekir. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.