|
HPV Aşısı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
mervmerv ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06 Ara 2018 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Puanlar: 138 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11 Mar 2021 Saat 09:33 |
Hocam 29 yaşındayım evliyim, HPV aşısı (Gardasil) ile ilgili bir sorum olacak. Vücudumuzda HPV 'nin herhangi bir türü
varsa aşı bu türe karşı koruyuculuk sağlamıyormuş. Ben aşının ilk dozunu yaptırdım ancak vücudumda hangi türe karşı koruma olup olmadığını nasıl öğrenebilirim? Öncesinde siğil benzeri yapılar (o zaman doktorların siğil olarak nitelendirdiği ancak biyopsi yapılmayan) olmuştu, ancak son gittiğim doktor 3 sene önceki tahlillerim için sende HPV negatif dedi. Birde hocam dün aşıyı yaptırırken hafif burun akıntım ve boğazımda çok hafif gıcık vardı, prospektüste hafif-orta hastalıklar tek başına aşı yapmama sebebi değildir diyor ancak yine de size danışmak istedim. Cevabınız için teşekkür ederim. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118069 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Turk doktorlarinin her turlu asilar hakkinda soyledikleri hicbir seye itibar etmeyin.
Asinizi OLUN! Doktorlar arasindaki; HPV asi dusmanligi, muhtemel "musterilerin" kaybolmasi kaygisidir. '80'li yillarda bile sirf bu yuzden; Kizamik asisi aleyhinde konusan pek cok Cocuk doktoru vardi! Turk doktorlarinin soyledikleri, akliniza yatmiyorsa, akliniza itibar edin.
|
|
![]() |
|
mervmerv ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06 Ara 2018 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Puanlar: 138 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam peki hangi türlere karşı korunduğumu nasıl bilebilirim? Vücudumda herhangi bir hpv virüsü varsa o tipe bak karşı hiç bir koruma olmayacak mı? Bir de aşıyı olurken hafif nezle olmam aşının etkisini azaltır mı??
|
|
MERVUZN
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118069 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Gardasil-9 asisi; En sik hastalik yapan; 9 tip HPV virusuna karsi koruyucudur.
Gardasil asisi: En sik hastalik yapan; 4 HPV tipine karsi korur. Tek bir virusa karsi DEGILDIR.. HPV bulasmis olsa bile KORUR. Hasta iken bile asi olabilirsiniz. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 12 Mar 2021 Saat 00:27 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|