Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kendim için
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

kendim için

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
nevin53 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 395
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı nevin53 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: kendim için
    Gönderim Zamanı: 12 Mar 2021 Saat 17:18
Merhaba Kadir hocam, kan değerlerimde crp yükseğe yakın çıkmış.

SEROLOJİ TETKİKLERİnde,

C reaktif protein (CRP) 4.8  çıkmış.Referans aralığı 0-5
06.02.2020 tarihinde crp 0,5, 
02.10.2020 tarihinde de 4 müş.
Hocam bu değerin yükselmesinin sebebi kalbimle ilgili olabilir mi.

Bir de hocam , Ferritin (Serum/Plazma) değerim  185 çıkmış referasn aralığı 13 - 150 görünüyor.

Saygılarımla,
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117330
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mar 2021 Saat 19:23
CRP; hucre yikimi olan her durumda artar, pratikman hicbir degeri yoktur. Bilhassa VIRAL enfeksiyonlardan
 sonra artar. Sakin Turk doktorlarinin CRP hezeyanlarina kanmayin. Bu konu cok anlatildi, eski cevaplara bir goz atin.
Ferritin'in de pek bir onemi yok.
Esas olan WBC ve HGB degerleridir. Siz bunlara bakin. 

Yukarı Dön
nevin53 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 395
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı nevin53 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mar 2021 Saat 16:48
Hocam size birsey yazmadan once mutlaka eski maillerinizi okuyorum. Bazen anlamakta zorluk çektiğiimden yazıyorum .Yoksa asla gereksiz yere mesgul etmek istemem. Beni yanlış anlamazsanız hocam size biz evde Kadir baba diyoruz. Saglikla ılgili bir olayda Kadir babamıza danışalım diyoruz. Sizden Allah razı olsun hocam bıkmadan usanmadan degerli bilgilerinizi paylaşıyorsunuz.

Hocam kiz kardeşimin ara sira göz dipleri ,kirpik dipleri cok kasiniyor. Sebebi ne olabilir  

Saygılarımla

Düzenleyen nevin53 - 13 Mar 2021 Saat 17:25
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117330
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mar 2021 Saat 18:45
Nadiren, kirpik diplerinde, mikroskopik, parazitler olusabiliyor.
Bir Goz doktoru gorsun. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.